Само в "ШОУ": Боил Банов се потил, брал рози! (СНИМКИ)

Само в "ШОУ": Боил Банов се потил, брал рози! (СНИМКИ)

Министърът на културата Боил Банов брал рози. Преди години имало бригади, а той участвал в тях. Тези си житейски тегоби сподели самият Банов в Карлово, където бе патрон на празника на Розата преди броени дни.

Министърът е от града на Левски, което е малко известен факт.

"Сърцето ми е в Карлово, обичам тези горди и непреклонни хора", каза още Банов. За това от трибуната той се умили, поздрави съгражданите си и подчерта, че да садиш, копаеш, пръскаш и береш рози е изключително тежко и трудно.

"Изисква се сериозен труд, не е лесно. Аз напълно разбирам тези хора. Убеден съм, че на второ четене Законът за розата ще бъде приет във вид, който ще е добър за производителите в бранша", каза още Банов, а след това галантно целуна ръка на Царицата на розите Яна Цветкова.

Любопитна подробност е, която нямаше как да остане незабелязана, бе, че през цялото време министърът не свали герлянда от рози, с които беше окичен от домакините.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов даде старт на фиестата, която започна от ранни зори в гюловите градини край Карлово. Над 500 туристи от САЩ, Япония, Китай, Англия, Италия, Сингапур и от още много други страни гостуваха на празника, който започна с ритуала "Розобер".

Кукери гониха злите сили, моми и ергени пяха и играха, гайди огласиха Балкана. Старата царица предаде короната на новата, а тя от своя страна благослови хората от Розовата долита за здраве и берекет.

После розовата фиеста се пренесе в центъра на града, където много чуждестранни дипломати, наши народни представители, хиляди хора се стекоха от близо и далеч да се насладят на най-красивия празник в Подбалкана. Денят продължи с фолклорни изпълнения, горещо апоадирани от многохилядната публика./show.blitz.bg

 

Коментирай