Президентът два дни в Клисура, гощават го с печено агнешко!

Президентът два дни в Клисура, гощават го с печено агнешко!

Цяла Клисура е в трескава подготовка за високата визита след седмица в бунтовното градче. Тогава два дена гост на Клисура ще бъде президентът Румен Радев. Държавният глава ще участва в отбелязването на събитията по повод 143 години от Априлската епопея. Клисура е един от първите градове, който въстава срещу турците.

Радев ще нощува в екокомплекса в близост до града. В момента там тече усилен ремонт, но до 30 април, когато Радев ще пристигне, всичко ще бъде готово, разказаха пред репортер на "ШОУ" източници, запознати с организацията.

За президента ще бъде дадена тържествена вечеря от домакините - кметът на Клисура Генка Тодорова и градоначалникът на община Карлово - д-р Емил Кабаиванов. Още отсега е определено и менюто. То ще е печено агнешко, защото сезонът е такъв. Изобилие от пресни салати и мезета също ще бъдат сложени на масата на високия гост. Квалитетни ракии и бели и червени вина, закупени от местна винарска изба, са изборът на домакините за питие на Румен Радев. Масата, на която ще седне той, ще бъде в ограничен кръг, само кметът на общината, заместниците му и управникът на Клисура.

"Рядко се случва президентът да е на едно и също събитие два дни, за нас е висока чест", коментираха местни хора.

На 30 вечерта Радев ще вземе участие във възпоменателната церемония и зарята по повод жертвите, дали живота си за България. На другия ден - 1 май, той ще гледа прословутата въстановка в местността "Зли дол". Над 120 души от "Традиция" и самодейци от Клисура, начело с местния герой - Боримечката, ще възпроизведат кървавите събития отпреди повече от век.

Все още няма яснота дали президентът ще бъде придружен от съпругата си Деси Радева. В случай че първата дама пристигне, домакините са в готовност да й осигурят пълен комфорт./show.blitz.bg

Коментирай

е,не само агнешко

е,не само агнешко 23.04.2019 18:58

Ще има и мазен джолан и шербет.

браво

браво 24.04.2019 17:50

велик

vesko135

vesko135 24.04.2019 18:57

авантаджия

Бай Чепик

Бай Чепик 30.04.2019 7:51

Тоя шапкар освен да пие да яде и да ходи на екскурзии с държавния самолет,друго прави ли???