Певицата Тони пребори коварна болест! Изпълнителката на „Всичко било е насън“ остава без деца

Певицата Тони пребори коварна болест! Изпълнителката на „Всичко било е насън“ остава без деца

Певицата Тони, която изгря на сцената с тоталния си хит „Всичко било е насън" преди 21 години, пребори тежкото възпалително чревно заболяване - улцерозен колит, при което цялото дебело черво е в гной и язви, и от 2018 г. е в ремисия.

Всичко започва с подуване на корема и ужасни болки, а по-късно и с тежка диария и кървене. Следствие на това тя отслабва рязко и при нормални 56 килограма тя сваля десет.

„От възпалението не можеха да се усвояват хранителните вещества и не успявах да ям, повръщах всичко, включително и кортикостероидите, които приемах. В този момент аз се бях отказала да живея, защото бях преминала през много трудности и бях събрала много болки. Точно тогава ме приеха в изключително тежко състояние в болница. И въпреки че не можех да се храня, тялото ми задържаше течности, краката ми бяха в огромни отоци. Не можех да ходя от тях. Лекарите смятаха, че ако ми влеят албумин, който де факто е протеин, ще се подобря. Сума ти пари струваше това нещо. Приятели ми помогнаха финансово.

Но албуминът не работеше при мен. В един момент лекарите ми предложиха да ми дадат соев протеин. На мен ми действаше много добре и веднага течността от тялото ми започна да се изхвърля, отоците спаднаха. За близо седмица се възстанових", разказа още певицата, която цяла една година е на лечение с кортикостероиди, а те по принцип не е добре да се прилагат повече от три месеца, защото понижават имунитета.

„От тях намалява костната плътност и получих болки в коленете, гръбнака, в костите. Следващото лекарство пък наруши баланса на женските ми полови хормони. Затова нямам и деца. Ако исках да се спася, трябваше да съм наясно, че няма да мога да родя", с болка разказва певицата, която заради заболяването си изчезна от музикалната сцена.

В периодите на криза тя не можела да прави нищо друго, освен да лежи вкъщи. Единственото, което прави, когато е по-добре, е да озвучава анимации, като изпълнява песните, адаптирани на български. Започва също да преподава вокално пеене.

Откакто е в ремисия, Тони отново работи като певица и всяка година изкарва поне по една песен. В края на 2021 г. записа с Орлин Павлов дуетното парче „Докосвам те", на което музиката и текстът са нейни, пише „Галерия“./show.blitz.bg

 

Коментирай

Знаеща

Знаеща 14.07.2022 7:27

Страхотна е, да е жива и здрава

Анонимен

Анонимен 14.07.2022 13:56

Дано вече да е добре,много здраве и пожелавам и да може да се радва истински на живота! Адмирации!