Новият сериал на БНТ "Порталът" прави фурор навръх Великден СНИМКИ

Новият сериал на БНТ "Порталът" прави фурор навръх Великден СНИМКИ

Новият сериал на БНТ - "Порталът" вече събуди любопитството на хиляди фенове пред малкия екран, които нямат търпение да разберат какво ще е това пътуване във времето, анонсирано до момента.

Навръх Великден ще стане ясно какви интригуващи истории и герои са подготвили режисьорът Илиян Джевелеков и звезден актьорски и сценарен екип.

Манифестация - задължителна, със знаменца, усмивка по поръчка и фалшив ентусиазъм. Изкуствени цветя, телевизор с каренце. За щастие, събития и нрави от близкото минало остават само на екрана. Един тайнствен портал ще пренася героите в миналото, а тези от 70-те ще дойдат при нас.

Идеята тръгва от поредица сънища на Матей Константинов. Началото е в Софийския университет.

"Десетки години след това - как оттам има таен проход, който отива в библиотеката и след това, много наивно звучи, но пререждам всички, за да си купя билет за "Междузвездни войни". Идеята тръгва от поредица сънища на Матей Константинов. Началото е в Софийския университет", разкри Матей Константинов - сценарист и продуцент.

"Ние сме подхождали от самото начало все едно правим кинофилм и Слава Богу устискахме до края на това си намерение. Благодарение, разбира се, на целия екип, на желанието, с което работеха", разказа Илиян Джевелеков - режисьор.

Един по-различен сериал, извън познатата телевизионна линия - "Порталът" веднага грабва актьорите.

"С историята, разбира се, с това предизвикателство да видим какво можем и как можем да свършим, работейки с тази епоха 40 години назад, която аз помня бегло", сподели Велислав Павлов - актьор.

Няколко поколения звезди се събират на екрана. Незабравимата Таня Лолова ще видим в последната й роля.

"Цялата любов, с която направихме този филм, мисля, че ще се усети при зрителите. Любовта, която е водеща сила и енергия, знаем всички", каза Стефания Кочева - актриса.

Водещ на специалното студио за "Порталът" днес в 21:00 ч. по БНТ е Юрий Дачев. Гостуват режисьорът и съсценарист на сериала Илиян Джевелеков, главният сценарист Матей Константинов и актьорите в четирите основни роли - Велислав Павлов, Александър Кънев, Джулия Бочева и Стефания Кочева. През „портала“ в студиото преминава и Мария Илиева, която в сериала се превъплъщава в ролята на Йорданка Христова./show.blitz.bg

Коментирай

свиленов

свиленов 02.05.2021 14:27

Голямо плюене ще пада. А Лолова се е продала зо 30 гроша.

Майския

Майския 02.05.2021 18:35

Ти да не би да си пил хапчета за познаване?

Христиана Пюскюлева-Бахчеванова

Христиана Пюскюлева-Бахчеванова 03.05.2021 14:25

Коригирайте правописните грешки!

Иванова

Иванова 03.05.2021 15:20

По голяма простотия едва ли е излизала скоро по екраните.Нито приказка, нито фантазия.За играта на артистите съвсем...

коко

коко 03.05.2021 18:43

трагична режисура и съответно лоша актьорска игра. муден филм, пълен с клишета.

ади пашова

ади пашова 04.05.2021 10:01

Интересен сценарий! Тази ретроспекция ще се окаже интересна, с много изненади! Очакваме един интересен сериал!

Иво

Иво 04.05.2021 16:14

Много интересен филм. Има технически пропуски като лепенки те за ГО и преглед по колите и телевизора Юност, който не е от 1979 г., но бива.

Бако

Бако 14.05.2021 14:06

Така като гледам кометарите много плюене за нищо. Сериала изглежда много добре направен да не забравим че това е една от първите фантастики в българския ефир за последното двайсетилетие.

Борисов

Борисов 30.05.2021 22:08

Абсолютни глупости. Клишета, нелеп сценарий, смешен портал. Слаба актьорска игра. Все повече заприлича на пропаганден филм. И човек се пита защо са похарчени толкова пари.