logo

Нелина извади късмет, докопа се до истинско съкровище... СНИМКИ

Нелина извади късмет, докопа се до истинско съкровище... СНИМКИ

Нелина е от изпълнителите, които почитат историята на България и го доказа на практика. 

Певицата използва шанса да види едно от най-големите съкровища на страната ни и изрази своя респект. Гласовитата изпълнителка приканва и младите да последват примера й, тъй като те са надеждата на България и именно те трябва да съхранят родния дух. 

Нелина загатна за нов мъж в живота си СНИМКА

Нелина се отби до Панагюрище, за да разгледа златното съкровище. "Панагюрското съкровище си е за малко у дома! Какъв късмет имахме да го видим в оригинал тук?! Респект! Изключителна изработка от IV век пр. Хр. ! Елате да му се насладите и вие", пише Нелина, като сподели и снимки от разходката си. 

Панагюрското златно съкровище е тракийски, античен, златен комплект съдове, състоящ се от девет съда с общо тегло 6,164 кг. Открито е на 8 декември 1949 г. на 2 км от гр. Панагюрище от Павел, Михаил и Петко Георгиеви Дейкови.

Смята се, че комплектът е принадлежал на владетел(и) на племето одриси от края на IV и началото на III в. пр.н.е. и е бил използван за религиозни церемонии. В стила и украсата му се съчетават тракийски и елински влияния.

Състои се от 9 златни предмета – една фигона и осем ритона. Подобни съдове от благороден метал са символи на социален статут и са използвани при ритуални действия на тракийските жреци. Представянето на богове и герои, на глави с негроидни черти, свещени животни и митологични същества през античността има ритуална функция – те трябва да пречистят течността и да пазят участващите в ритуала./show.blitz.bg

 

Коментирай

Баце

Баце 07.10.2020 8:58

А аз на нелина ще и скъсам путенцето от лиза е и после ще има фист и кекс до припадък