Наша голяма звезда призна: Живях в мизерия, без ток

Наша голяма звезда призна: Живях в мизерия, без ток

Една от най-големите световни оперни звезди Соня Йончева живее като принцеса в огромната си къща в Швейцария, за каквато не е смеела и да мечтае като дете от пловдивския квартал "Кючук Париж".

Соня си спомня в какви лишения е живяла в миналото, от които тръпки ни побиват. Никой не е очаквал, че ще може да се измъкне от мизерията и да стане толкова известна и богата. 

"Бяхме семейство от по-бедната група на България и живеехме в един много малък апартамент, около 40 квадрата. Спомням си как токът спираше за няколко часа през няколко часа, а ние с брат ми се упражнявахме на пианото на свещи. Винаги сме се чудили на майка ни - как купува пиано, за да можем да свирим с брат ми, а по това време вкъщи нямахме какво да ядем", разказва Соня. Кариерата си тя дължи именно на майка си  Теменуга, която с цената на огромни лишения купува пиано, на което свирят децата й. Братът на прочутото сопрано днес също е оперен певец в Швейцария, а мнозина помнят, че той е първият победител в риалити шоуто Стар Академи. "Още като ме родила решила, че съм предопределена за сцената.

На шест започнах да свиря на пиано и да пея в хор", спомня си Йончева. Един ден тя чува ария на Моцарт по телевизията и опитва да я изпее. В този момент майка й осъзнава, че дъщеря й ще стане голяма оперна звезда и я записва на уроци по пеене, пише "Галерия". В един момент обаче изпада в затруднение и няма възможност да плаща за уроците. Педагогът Нели Койчева решава да обучава безплатно бъдещата оперна прима, защото вярва в таланта й. След като завършва музикалното училище в Пловдив, Йончева е приета в Консерваторията в Женева и още тогава й предричат бляскава кариера. 


Тя влиза с най-висок успех, първа в списъка. Още като студентка става лауреат на международните конкурси в Милано под патронажа на Никола Гяуров и Мирела Френи. Покрай операта Соня се среща и с мъжа си - известният диригент от Венецуела Доминго Хиндоян. Двамата се запознават преди 11 години. Той признава, че усетил огъня между тях още на първата им среща, но чакал цели пет години докато я види отново в Берлин, когато двамата разбират, че са родени един за друг. След 6 месеца вдигат сватба. Двамата са горди родители на 2 деца./show.blitz.bg

 

Коментирай

Албена

Албена 30.05.2020 13:12

Браво! Поздрави за примата! Поздрави за. Нушка !

........

........ 30.05.2020 13:17

Един светъл пример за талантлив и успял българин ! ! ! Дай боже повече такива БЪЛГАРИ, а не като "успелите" Божков, Цветанов, ББ - Барселонски и т. н.

Alfa

Alfa 30.05.2020 14:42

Ми то мизерията е всеобща в цяла България токът гаснеше с часове.Стяли сме на студ. Така че не е била само ТЯ в това положение. Радвам се че е успяла с труда си да се измъкне и да живее един достоен живот

Бета

Бета 30.05.2020 18:46

Браво на тези талантливи брат и сестра. То е ясно, от оядени прасета нищо не излиза /визирам дечицата на богаташите/ те са за кланицата. Поклон

Stafan

Stafan 31.05.2020 18:23

Pisachi,kazva se Nikolaj,a ne Nikola Gjaurov!!

Комунист

Комунист 01.06.2020 0:20

Тази кифла не е българка и не си струва коментара, за предатели на род и Отечество.

Истината

Истината 01.06.2020 0:24

„Евростат 2010-та: - „За да достигне населението на България нивата на покупателна способност / съотношение заплати-цени / на равнището от 1989г. , при сегашните темпове на растеж на БВП ще са необходими 45“ години.

Радостен

Радостен 01.06.2020 8:20

Браво, супер успех!!!

Стефанов

Стефанов 01.06.2020 8:34

Озадачиха ме тези спомени, но като погледнах в биографията й ми се изясни, детските спомени съвпадат с началото на демокрацията.Браво на момичето!

Георгиева

Георгиева 01.06.2020 9:12

Е, кое и е бравото на тази кифла? Че се срами от държавата си.

Патриот

Патриот 01.06.2020 9:18

Без значение ,тази фльорца какви успехи в личен план постигнала. Родила 2 южноамерикански индианчета. Така постепеннно се затрива родът български. С ей такива предатели на род и Родина.

Чалгария

Чалгария 01.06.2020 9:20

В държавата на пошлостта и чалга културата оперни певци не виреят, всичките ни големи оперни таланти живеят в чужбина - достатъчно показателен факт.

БКП

БКП 01.06.2020 12:23

Ами така си беше, капитализма донесе на българския народ само глад и мизерия.

Конвенист

Конвенист 01.06.2020 13:57

Така е другарю "Чалгария 9:20", никой не ви е карал насила 89-та година да скачате, като маймуни по площадите, за да сваляте Христовият строй - социализма. На ви сега капитализЪм и нидейте рИва. МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ я няма вече. Халал да ви е "светлото" капиталистическо бъдеще.

Гост

Гост 01.06.2020 14:04

И като живеят в чужбина нашите оперни певци к"во? Какво ни грее, нас българите живеещи в Аспаруховата държава? Абсолютно нищо. Ами да си живеят тия културпрегери, тяхна си работа. На България такива индивиди, лакоми за пари не са ни нужни.