Мегз откри свещено място, на което хората се... СНИМКИ

Мегз откри свещено място, на което хората се... СНИМКИ

Дизайнерката Миглена Каканашева - Мегз се премести да живее в Дубай, но при всяко прибиране в родината й се случва нещо извънредно. Наскоро си счупи пръста преди полета за София, а кръстосвайки България сподели за уникална случка, която само нея може да сполети. 

Мегз я разказа доста цветно и кара у последователите да искат да преживеят същото, тъй като определено на дизайнерката й отива да разказва и може спокойно да се замисли да издаде свои пътеписи. 

"Може ли да си представите какво ми се случи. Бяхме до Петрич да видим наши близки. И прибираме се и на пътя - полиция отбива колите, защото имало пожар и пътя е затворен. Отбихме и тръгнахме да търсим друг път.

Спряхме при едни местни хора и те ни упътиха - казаха - “Минете зад вулкана Кужух - най-бързо ще ви е през черния път - не се притеснявайте - той не е дълъг”.

И разбира се - тръгваме - на мен само приключения ми дай. А и толкова легенди съм чувала за Кожух и “проглеждането на Баба Ванга” или Александър Македонски, или скитащата се змия с косми и глава на теле. Но специално вулкана не го бях виждала така отблизо, само комплексът на Баба Ванга.

 

Караме и аз естествено съм се увесила на прозореца и чак въздух не си поемам от любопитство, нещо да не изпусна на това свещено място. Кога гледам -ама точно, точно на пътя ни -съвсем диви, свободни в природата минерални извори. И хора с кърпи се къпят, мажат с хума. “Моля ви спирайте” -аз направо изпаднах в екстаз. Естествено реакцията беше - “ма моля те, ти луда ли си, какво ще правиш тук насред Балкана, нямаме нищо”.

Аз - “Не, не , не това е точно за мен, особено сега с крака ми, пътят ни доведе”. Какво да ме правят, знаят си ме, че няма да излязат на глава с мен -спряхме. Докуцах и веднага вътре, даже с дрехите, без да имам хавлия. Стоях 3 часа, мазах се със сяра и хума. Водата е изумителна, топла, лековита, а очите ти се пълнят с красотата на Кожух. Каквото и да кажа ще е малко, а и всеки знае за чудото на тези места. Толкова по-добре си почувствах крака, още ме държи топлината. Огромен виновник за изключителната атмосфера на това изумително кътче е местният Александър, който е по своя път към себе си и е приел мястото за своя мисия.

Отказва се от високо заплатена работа в чужбина и си идва тук. Вади лековитата хума, сярата и ти дава да се мажеш, докато дава съвети за здраве, заземяване и разказва местни легенди. Също, качва хора, горе на вулкана и ги развежда из тези свещени места. Магията на живота е изумително нещо - винаги каквото е най-доброто за теб - той ще те заведе. Препоръчвам стократно. Ей къде е в България - диво, красиво, лековито, дар от нашата си природа, който дарява Живот", разказва за преживяванията си Мегз, която скоро ще стегне куфарите и ще отпраши отново за Дубай./show.blitz.bg

Коментирай

Урок по география! БРАВО!!!

Урок по география! БРАВО!!! 19.08.2023 18:57

Разбрахме най-после, че "Вулкана КУЖУХ" .... е "...насред Балкана....."

Работническо дело

Работническо дело 19.08.2023 20:25

уродливата простачка меги тъпото !

Проскубана

Проскубана 20.08.2023 5:41

Селянка след незнам си колко дьждовр и тя да се присламчи някьде

ахмак доган

ахмак доган 20.08.2023 6:59

чок гюзелка мога да и пръсна пудката..

Капитана

Капитана 20.08.2023 15:11

Искам тази патка да ми обясни как се маже човек със сяра!

Тити без пипи

Тити без пипи 21.08.2023 2:50

Хубаво видяла нещо изумително и хубаво в България, ама малко лицемерно утре ще отиде в Дубай и от "сяра и хума на крачето" ще премине на арабски пясък в дупето.

Фълю

Фълю 22.08.2023 10:09

Боли ма Х.У.Я от тая пачавра ,

Христо Гарвалов

Христо Гарвалов 27.08.2023 12:13

....която се премести,да живее в Дубай....с какви средства,трябва да разполагаш,за да живееш там....който си го може,си го може