Любовна история: Никола Манев избагял в утрото след годежа си

Любовна история: Никола Манев избагял в утрото след годежа си

На 25 август 2018 година почина големият ходужник Никола Манев. Велик артист и сладкодумен разказвач, който винаги омайваше компанията с историите си. На днешвни Празник на влюбените ще ви разкажем една негова история. 

Всичко започнало, когато красивата му френска любовница решила да си тръгне, след като разбрала, че той няма да се ожени за нея. При това имала друг кандидат - богат италианец.

Раздялата обаче се оказала тежко бреме за българина. Той получил болки в стомаха, спрял да рисува, гледал в една точка. Накрая не издържал и прикрит зад няколко сандъка за смет, заел позиция пред дома на възлюбената си. Искал да я види и наистина успял. Картината не била много радостна. Красавицата слязла от ферарито на новия си годеник и двамата се целунали. В този момент Манев обладан от страст и бяс излязъл от прикритието си и изкрищял: "Жюстин". 

Двамата полетяли един към друг и потънали в страстна прегръдка, а италианецът с мръсна газ напуснал полесражението. Веднага след това пред достолепните родители на момичето, двамата влюбени обявили, че се женят. Развълнуван бащата извадил дълго пазената бутилка шампанско. Пили, после отишли на кино и си легнали като семейство.

Утрото обаче се оказало не само по-мъдро, но и много по-тежко от вечерта. Манев не бил на себе си. Осъзнал какво е направил, прилошало му, почувствал, че умира. Накрая не издържал: "Няма да се оженя"-отсякъл. След тези думи французойката припаднала, а майка й  вместо да убие коварния си зет мъдро заключила: "По –добре сега, отколкото после". 

Никола Манев е подписал над 4000 картини, но нито едно брачно свидетелство. Има две деца от холандка, но няма брак с нея./show.blitz.bg

Коментирай