Любим български глас огласи централен площад напук на коронавируса СНИМКА

Любим български глас огласи централен площад напук на коронавируса СНИМКА

Янка Рупкина не се страхува от коронавируса и излезе да се разходи в центъра на София в слънчевия вторнишки следобед, предава сайта за култура "Площад Славейков" в свой репортаж.

Настанила се е до бронзовите баща и син Славейкови, хванала единия за ръка и примижава под плахите слънчеви лъчи. Без маска, без ръкавици, с усмивка. 

"За себе си не се страхувам, защото съм преживяла какво ли не, но мисля, че от този вирус трябва да се предпазваме", казва Янка Рупкина, споменавайки едно събитие преди 48 години. "Както виждате, съм и без маска – продължава със смях.

"Просто мисля, че Бог ме пази, защото оцелях в една тежка катастрофа и мисля, че пак ще оцелея. Самолетната катастрофа на летище "София", с Паша Христова и танцьорите. Така че дано Бог ни пази, както и вас, хората, приятелите. Нужно е да се предпазваме с каквото можем, да пазим близките си, но то се налага човек да излезе."

През декември 1971 г. народната певица е сред група български артисти на борда на Ил-18, който пламва минути, след като се издига от летище София. Загиват 32-ма, но Янка Рупкина е сред оцелелите.

Днес народната певица е на 81 години, във възраст, за която COVID-19 е особено опасен и нерядко смъртоносен. Оказа се, че е изллязла заради съпруга си – "трябваше да уважа едно желание на моя съпруг, да му помогна". Съпругът й лежи болен с инсулт в дома й.

Последното ѝ излизане пред публика е било съвсем наскоро – на 3 март в Бургас. Когато мине карантината, се надява пак да тръгне на концерти по села и градове. Има и покани за чужбина, тези дни я навестили "едни момчета от Америка, певци, с които ще запишат албум.

На финала на разговора, тя запява. Гласът ѝ, обиколил света с "Мистерията на българските гласове", събира тълпа и на площад "Славейков", дори по време на коронавирус./show.blitz.bg

Коментирай

Лея

Лея 18.03.2020 11:36

Кураж,българи!

Румена

Румена 18.03.2020 11:54

ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И НЕИНИТЕ ЧЕДА КАДЕТО И ДА СА.АМИН

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 18.03.2020 12:32

http://coronavirus.eti.pw

Mav3ricky

Mav3ricky 18.03.2020 12:36

Простачка .