Кампанията "Купи 1 книга" обедини книжния бранш

Кампанията "Купи 1 книга" обедини книжния бранш

Близо 200 издателства и книжарници застанаха зад каузата в помощ на книгата. Издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци и агенти се обединиха в една обща кауза под надслов "За да я има книгата".

Инициативата започна в Деня на детската книга с призив към читателите в цялата страна – да помогнат на книгата днес, за да я има утре.

Голямото семейство на книгата се обърна към всеки, който в тези трудни времена може да отдели средства за закупуване на книга или има възможност да дари книги за кауза. Инициаторите призоваха обществото да се обедини в подкрепа на книгата, защото именно малките усилия на всеки от нас могат да помогнат за спасяването на книгата като ценност и национално богатство.

"Днес книгите са изправени пред истинско предизвикателство. И спасяването им е в наши ръце. Книгата е извор на знания, забавление и идеи. Книгата е нашият живот и нашият смисъл. Само заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще!", гласи призива на организаторите на кампанията.

Само за няколко дни призивът "За да я има книгата" беше споделен от стотици автори, читатели и любители на литературата и четенето. Кампанията даде стимул на продажбите през онлайн магазините на издателства и книжарници и вече се сдоби с първите дарители, закупили книги за кауза. Увеличават се и съмишлениците и партньорите на инициативата, които застават в подкрепа на кампанията.

Желаещите да подкрепят кампанията могат да го направят, като влязат в специално създадената уеб страница на инициативата: www.kupi1kniga.com. Оттам те имат възможност да отидат в електронния магазин на предпочитаното издателство или книжарница и да закупят книга по избор.

Инициативата се провежда със съдействието на Асоциация "Българска книга"./show.blitz.bg

Коментирай