Известна миска дава съвети на абитуриентки (СНИМКИ)

Известна миска дава съвети на абитуриентки (СНИМКИ)

София Паскалева е собственик на студио за красота. Студиото предлага фризьорство, маникюр и педикюр и вече четири години дава възможност на дамите да се чувстват красиви и обградени с внимание. Това е резултат от дългогодишния  професионален опит на  Мисис България в тази област. Ето какво споделя г-жа Паскалева за най-новите тенденции в прическата и грима на абитуриентите за наближаващите балове през месец май: 

Наближава сезонът на абитуриентските балове, а с това трепетите на завършващите деца и техните семейства се увеличават. Всеки зрелостник се надява очакванията му за бала, да бъдат оправдани и да направи от този ден, на пръв поглед обикновен, наистина специален и запомнящ се за цял живот. За момичетата, задачата е по-сложна, към елегантната рокля, трябва да изберат стилна и красива прическа, грим, маникюр, педикюр.

От дългогодишния си опит мога да кажа, че всяко момиче до последния момент не знае какво точно иска и няма представя за балната си визия. За мен лично, като професионалист в тази област, пробният грим и прическа, са абсолютно без значение, защото в деня на бала, всички имат друга идея.

Момичетата с всяка изминала година имат все по изчистена визия. Допълнителната коса, все повече се ползва, не толкова за дължина, колкото за един по естествен стил, в същото време дава повече обем и пищност на прическите.  Допълнителните коси, с който работим през последните години, смея да твърдя, че са най- високият клас и се съобразяват изцяло с косата на момичето, къдрава, чуплива или права, като много важна част в избора е дебелината на косъма- фина или плътна. Имаме ли достатъчно коса, изборът на прическа е огромен, като започнем със свободно падащите бохемски къдрици, закачливи плитки, елегантно прибраната коса в опашка и стигнем до незаменимият кок, важен компонент който не можем да подминем.

Кока винаги ще е класика в модните тенденции.  Класически, елегантно- прибран, висок, нисък, леко встрани, небрежен с падащи кичури, дори съчетан с плитка. Страхотен избор е кока за дамите с по къса коса. Все повече се налагат обемните кокове, който изглеждат максимално небрежно.

Цветовете на косата са естествени, с преливащи по светли кичури и оттенъци.

Плитките за този ден, трябва да бъдат прецизно подбрани за да излъчва нежност, стил и елегантност едно момиче. Съществуват различни техники на плетене, който могат да бъдат съчетани с леки къдрици. Плитката за този ден е по подходяща за дълга коса, нека дамите с по къса коса да не се чувстват ощетени, винаги може да бъдат поставени удължения.

Ако решим да заложим на опашка трябва да внимаваме с детайлите. За да я направим естетически красива, трябва да увием кичур или плитка в основата й. Изключително актуална този сезон е ниската опашка.

Къдриците могат да допринесат за една изключително закачлива и младежка визия. Те могат да бъдат с различна дебелина и форма, благодарение на различните техники с които могат да бъдат постигнати. Леки вълни или закачливо разпиляна коса, зависи само от вашето светоусещане. На каква визия ще заложите е лично ваша привилегия, не правете компромиси със себе си, направете вашият ден приказен за да се чувствате като истинска принцеса./show.blitz.bg

 

Коментирай