Финалистът от „Като две капки вода” Георги Сименов – JJ в международен благотворителен проект

Финалистът от „Като две капки вода” Георги Сименов – JJ в международен благотворителен проект

Финалистът от „Като две капки вода” Георги Сименов – JJ е поканен да се включи в международен благотворителен проект.  „Under The Same Sky” е инициатива на победителя от виетнамското издание на Music Idol 2015 Тронг Хьо.

„Честит международен ден на детето! Аз съм роден в Германия и съм израснал в бежански лагер. Благословен съм да имам шанса да посещавам училище и да сбъдна мечтата си да стана певец. Всяко дете има правото да получи образование, да има достъп до достатъчно храна и чиста вода.” – пише в профила си в Инстаграм Тронг.

Георги Симеонов - JJ: Гери-Никол ме хареса в нейния образ в "Капките"!

Песента „Under The Same Sky” музикантът създава по време на COVID-19 карантината, която принуди хората по цял свят да бъдат изолирани в домовете си. Демото Тронг изпраща на 17 изпълнители от различни държави. Всеки един от тях записва своята част от дома си. С премиерата на видеото поп-звездата призовава приятелите и последователите си да даряват средства за УНИЦЕФ Виетнам в полза на децата в нужда.

 


С Георги Симеонов – JJ Тронг поддържа контакт посредством социалните мрежи още от 2018-а година, когато JJ като част от супергрупата Equinox стигна до финал на конкурса на Евровизия в Лисабон. Георги Симеонов е и първият от музикантите, които Тронг кани да се включат в „Under The Same Sky”. Немската поп-сензация отдавна търси възможност за колаборация с JJ. Първите акорди на песента в съчетание с емоционалния текст грабват сърцето на Георги и така една мечта става реалност, въпреки разстоянитята, които делят талантливите момчета.


Освен финалиста от шоуто „Като две капки вода” в „Under The Same Sky” се включват победителят от немското издание на Music Idol 2019 Дейвин Хербрюген, Ваня Янева – музикант и изпълнител, живееща в Берлин, носителят на наградата Golden Record – швейцарецът Патрик Скот и други.


Нгуен Трон Хьо е роден на 4 юли 1992 г., след като родителите му идват в Германия през 1991 г. Семейството им прекарва първите си години в център за бежанци в Мюнерщат. Когато получават разрешение за постоянно пребиваване се преместват в Бад Кисинген. Там Трон завършва и следването си. По-късно учи в музикално училище в Хановер. Още от основното училище той побеждава в няколко танцови състезания. Трон печели награди от Dance4Fans в Германия и Европа, а през 2015 печели виетнамското издание на Music Idol./show.blitz.bg

 

Коментирай