Евгени Будинов има повод да почерпи заради "Вечеря за глупаци" СНИМКИ

Евгени Будинов има повод да почерпи заради "Вечеря за глупаци" СНИМКИ

Евгени Будинов направи своя режисьорски дебют преди пет години и изглежда не само ролята на актьор е способна да го вдъхнови толкова много. Поредното потвърждение за това е комедията "Вечеря за глупаци" от Франсис Вебер, чиято първа премиера на хасковския драматичен театър "Иван Димов" за тази година ще се случи съвсем скоро.

"Бе истинско преживяване да попадна в такъв млад и сплотен колектив, каза на пресконференция Будинов. Младите актьори са сърцати и прекрасни, и един ден те ще станат много известни, предрече той. Пиесата е добре позната, гледа се на един дъх. Търсехме по-различен прочит на текста и мисля, че това се получи", сподели с вълнение Будинов.

Сценографията на "Вечеря за глупаци" е на Юлияна Войкова, а музиката - на Георги Георгиев от "Остава". В ролите ще се превъплътят артистите Стефан Кондров, Никола Манолевски, Емануил Костадинов, Изабела Иванова, Иванка Шекерова, Константин Николов и Стефан Цирков. Както казват и от екипа - може да очаквате два часа смях, екзалтирана публика, нестихващи аплодисменти и великолепна игра от всички млади актьори.

Премиерата на спектакъла е на 22 февруари в ДКТ "Иван Димов", Хасково./show.blitz.bg

Коментирай