Джуди Халваджиян бил заложник

Джуди Халваджиян бил заложник

Подз. Продуцентът трябвало да гарантира, че семейството му няма да избяга от България

Едва ли бихте си помислили, че Джуди Халваджиян някога е бил заложник по неволя. Да, но това е неоспорим факт, изваден лично от неговата досегашна житейска история. А тя е свързана основно с периода, в който заживява в Италия. „Бях на 13, когато за първи път отидох в Италия благодарение на родителите ми, те работеха по това време там. Беше много трудно да ме вземат от България, защото аз трябваше да съм тук като залог, че семейството ми няма да избяга”, връща лентата на спомените си продуцентът. И признава, че действително е бил заложник в тази ситуация.

Годината, в която се случва тази история, е емблематичната 1989-а – когато Джуди за първи път посещава любимата си Италия. „Пътувахме с автобус, аз бях залепен до прозореца да разглеждам. И на първия аутогрил, където спряхме, влязох в тоалетната, която... ухаеше на ягоди. Това е първото ми впечатление от Италия... В годините тя ме спечели и с много други неща, разбира се (смее се). Спомням си, че първото италианско нещо, което опитах, беше пъпеш с прошуто крудо. С баща ми отидохме на гости и там ни го поднесоха”.

След това той остава да живее в Италия заедно с майка си, защото баща му си отива от този свят. Само брат му Маги се връща обратно в България.

От малък знае, че ще се занимава с телевизия

„От малък знаех, че искам да се занимавам с телевизия. Затова след търговското училище записах кино и телевизионно продуцентство. И в момента, в който го завърших, брат ми се обади да се връщам, защото бизнесът с телевизиите в България започвал. Беше 2002-ра, той вече беше направил „Сладко отмъщение”, а по-късно и „Море от любов”... Първото, което исках да направя след завръщането си, бяха „Господарите”. Имахме доста притеснения дали политиците няма да ни натискат, защото „Господари на ефира” поначало си е пиперливо и хапливо. Но ние започнахме хитро, с някакви смешки, свързани с водещи и гости. И там ни изпуснаха политиците”.

Целият клан Халваджиян и до ден-днешен обича пътуванията до Италия, където от години продължава да живее и майката на Маги и Джуди.

Анелия ПОПОВА

Коментирай