Дъщерята на царицата на баскетбола стоически издържа страшна мъка до ковчега на майка си

Дъщерята на царицата на баскетбола стоически издържа страшна мъка до ковчега на майка си

Теодора Бонева-младата и бременна в седмия месец дъщеря на починалата преди дни Пенка Стоянова, учуди всички с твърдостта смелостта си.

Въпреки огромното нещастие - да загубиш майка си, въпреки адските жеги навън, въпреки напредналата си бременност, Теди намери сили да е неотлъчно до ковчега, да приема съболезнования на близки и приятели, да прочете слово в памет на великата си майка, която приживе всички наричаха Царицата на баскетбола.

През последните месеци младата дама беше на ръба на отчаянието. Пенка Стоянова гаснеше бавно от коварна болест, въпреки борбата на лекарите, спасение не се намери.

На поклонението дойдоха Христо Бонев-Зума, Атанас Узунов, шефът на на баскетболната федерация Георги Глушков, бивши съотборници на спортната звезда от баскетболния отбор на "Марица". Два пъти Пенка Стоянова е била капитан на националния отбор.

Стотици хора пристигнаха, за да се сбогуват с жената с незалязващата усмивка. Така я наричах в родното й Карлово. Запомнящи се думи казаха приятелите и съотборниците на Пенка Стоянова. Но най-разтърсващи бяха думите на момичето, което показа на всички, че е дъщеря на Царицата на баскетбола.

Теди криеше сълзите и, не сядаше на стола, който бяха сложили, в случай че й прилошее, приемаше прегръдки и съблазнования с железен поглед. Всички говореха, че е достойна наследничка на борбената си майка.

Голямата мъка на близките е, че Пенка не успя да види първия си внук от единствената си дъщеря. Той ще се роди след два месеца, в Англия, където Теди живее и работи.

Теодора Бонева също е баскетблен съдия, продължава делото на майка си.

"Мама е звезда, тя винаги ще остане звездата, която ме води в живота", каза в словото си момичето, на което всички се възхищавха в онзи черен ден, в който изпртиха във вечния й дом жената, която не се умори приживе да раздава доброта и усмивки, да помага на млади спортисти и да вярва в доброто и позитивното. На това Пенка Стояна учеше и хората около себе си./show.blitz.bg

Коментирай