Владислав Симанел след "Фермата": Ако имах стратегия, със сигурност щях да стигна до финал!

Владислав Симанел след "Фермата": Ако имах стратегия, със сигурност щях да стигна до финал!

Литовецът Владислав Симанел беше едно от най-ведрите присъствия в тазгодишния сезон на "Фермата" и вероятно липсата му на стратегия, както споделя и самият той, е една от причините да не го видим на финал.

Позитивната нагласа и приятелското отношение на Влади, когото всички наричаха със симпатичния прякор г-н Морков заради увлечението му към здравословното хранене и начин на живот, му спечелиха немалко симпатии, включително и на опонента му във финалната битка, от която отпадна - хлебарят Серафим Василев. 

В крайна сметка 32-годишният диетолог и фитнес треньор си тръгна с усмивка и високо вдигнала глава от Арената, въпреки загубата в дуела, а това, което споделя пред нас в откровен разговор, може само да потвърди казаното за него.

 

- Влади, отпадна на крачка от големия финал! Разочарован ли си?

- Нямам никакво разочарование! Чувствам се много добре и много се радвам за финалната битка, която направихме с Финци. Отпаднах с позитивна енергия в себе си.

При последната битка усетих, че губя и си казах – ех, колко хубаво, сега ще си отида вкъщи, ще видя любимия си човек, ще хапна, ще се насладя на живота си. „Фермата“ беше хубаво преживяване за мен, прекарах си страхотно на Арената.

- Ти искаше да спечелиш голямата награда, за да създадеш с нея приют за кучета. Ще продължиш ли да работиш сега за тази мечта?

- Разбира се, със сигурност. По един или друг начин ще я сбъдна един ден, пари се изкарват, важно е да имаш желание. Продължавам напред и имам своите планове.

Даже, когато излязох от "Фермата", приятелката ми взе едно куче от приют, което вече е част от семейството ни. Всъщност, кученцето беше взето за други хора, но остана при нея и нямаше как накрая да се разделим с него, въпреки че приятелката ми вече има две кучета.

- Как се чувстваше сред останалите в стопанството? Натежаха ли ти в един момент стратегиите, интригите?

- Този формат е едно голямо предизвикателство и със сигурност имаше хора, които създаваха интриги, имаха своите стратегии. Забелязах всичко. Имаше и хора, които искаха да създадат приятелства. Самият аз виждах всичко, но се стараех да не обръщам внимание, защото знаех, че това е просто една игра, в която трябва да играеш.

Да, във всяка игра се правят стратегии, но просто аз не съм такъв човек. Държах се с останалите добре и достойно. Ако си бях направил стратегия, вероятно щях да стигна до финал, но пак казвам – друг тип човек съм. Беше важно какво ще усетят и ще видят в мен хората пред телевизорите. Не е идеята да търсиш вариант как на всяка цена да стигнеш до финала, поне не такава беше моята.

- А с каква идея влезе?

- Исках да се чувствах добре, преди всичко. Исках да разбера и да открия нещо ново за себе си. И успях! Имах различни емоции. Видях се отстрани в различни ситуации – в някои се харесах, в други – не. Разбрах какво искам да коригирам в себе си.

Видях също, че както доста хора могат да бъдат позитивни, така има и такива, които задържат в себе си негативната емоция и ако в този момент ти си усмихнат, ведър, те задължително си мислят, че в теб нещо не е наред.

В крайна сметка не всичко в живота е стратегия. Исках да намеря общ език с останалите, защото гледам по малко по-различен начин на нещата, на живота. Затова и към средата на участието си във „Фермата“ усетих, че ми става все по-трудно да общувам с голяма част от хората, тъй като те вече бяха насочени само към стратегиите си. Натежа ми. Спрях да говоря с хората. Стоях настрани, за да не влизам в интригите им. Хората са различни, това е, всеки има своите интереси.

- Преди да стигнеш до това разбиране за позитивизъм в живота си обаче, ти също си имал своите спадове, тъмни моменти, депресии… Ако не бъркам един от тези периоди е, когато си работил в ресторанта на Джейми Оливър в Лондон?

- Точно така, да, не бъркаш. На мен и досега ми се случват някои трудни моменти, само че разликата е, че вече гледам различно на такива периоди. Осъзнал съм, че няма как да се случва така, че да е съвсем безпроблемно. Винаги ще има и от едното, и от другото. Просто се старая винаги да виждам нещо хубаво, дори и когато се случва лошо.

Човек трябва да се наслаждава на живота си, а не постоянно да чака някакъв идеален момент, за да си позволи тогава да бъде щастлив.

- Затова ли реши да се занимаваш със здравословно хранене, с фитнес?

- Възможно е, защото когато живеех в Лондон и работех в ресторанта на Джейми Оливър, виждах как вървя в погрешната посока. Бях станал много негативен. Бях напълнял. Задържах в себе си нехубави емоции.

Реших, че това трябва да се промени, да поема контрол над себе си. Така открих и мотивацията към здравословното хранене и фитнеса, с които впоследствие видях, че мога да помагам и на други хора с аналогични проблеми. Така започнах да се уча, да се усъвършенствам в тази посока.

- Във „Фермата“ те представяха с прякора Моркова. Той ли те описва най-добре?

- (усмихва се) Когато дойдох в Българя започнах да приготвям различни здравословни рецепти, в доста от които присъстваше и моркова, включително и в десертите. Хората в един момент така започнаха да ми викат и оттам тръгна (смее се).

- Родом си от Вилнюс, майка ти е от Украйна, а баща ти от Беларус. Предполагам, че световната политическа ситуация предизвиква в теб противоречиви чувства?

- Братовчед ми, дядо ми и баба ми живеят в Украйна… Ситуацията е трудна и тъжна. Не знам какво точно можем да направим, защото и това да живеем и само да тъжим за това, което се случва, също не е вариант. Гледам да съм с положителна емоция и за това, вярвам, че ще съумеем да приключим скоро с това.

Казах на близките си в Украйна, че ако искат могат да дойдат при мен, в България, но те не искат, свикнали са там. Ситуацията е сложна. Физически те са добре, но емоционално много преживяват случващото се. Аз комуникирам и с украинци, и с руснаци, не мисля, че някой иска това да продължава да се случва. Никой не иска да ходи на война. В България има доста руснаци, които избягаха от тази война, съвършено различни хора са.

- Чувстваш ли България като своя втора родина?

- Много добре се чувствам в България и не бих искал да отида на друго място. Не мисля, че бих го направил.

- За финал да се върнем отново във „Фермата“, за да разбера за кого стискаш палци да спечели този сезон?

- Бих искал Веселка да спечели, защото тя беше много пъти на дуели, спечели много битки, заслужава. Освен това има три деца и много добре ще използва тези пари. С нея бях и най-близък във „Фермата“, така че бих се радвал да спечели.

- А ти мислил ли си за дете, за сватба?

- Аз имам великолепен човек до себе си, но не искам да правя бързи стъпки, а да се наслаждавам на живота. Каквото трябва да се случи, то ще се случи. И съм сигурен, че и това ще се случи много скоро.

След „Фермата“ се наслаждавам много на хубавите моменти. Децата със сигурност ще се появят в даден момент, но идеята е преди това да си направил всичко, за да им създадеш добри условия. Затова и сега съм по-концентриран върху бизнеса и проектите си, защото знам, че всичко това предстои./show.blitz.bg

Интервю на Анелия Попова

Коментирай

Мими

Мими 02.12.2022 4:32

Още си млад за деца Влад, та САМО на 32 си! Виж, като станеш на 50 е момента....