Весела Нейнски: Бях като един войник в Къщата!

Весела Нейнски: Бях като един войник в Къщата!

Потиснах суетата и всякакви други предразсъдъци

Весела Нейнски, която е позната на публиката като пианист, тв водещ, редактор, оперна певица, актриса, астролог и психотерапевт, прекрачи за втори път прага на най-известната Къща у нас – тази на „Биг Брадър”, но за разлика от първия път, сега изпитанието за нея се оказа повече от успешно. „Силно емоционална и изтъкана от противоречия, които си съжителстват прекрасно в мен” – така се представи Весела във визитката си за шоуто, а това, което споделя сега, със сигурност е дори още по-любопитно.

- С какъв привкус останахте от участието си в „Биг Брадър Most Wanted”, където ви видяхме в много и различни светлини?

- Определено се радвам, че участвах в този формат. В някои моменти даже, когато гледам Къщата отвън, изпитвам носталгия към нея. Това е къща, в която има някаква много особена магия – особено пък за човек като мен, който е свикнал да държи здраво контрола в живота си. Много интересен експеримент е да влезеш вътре и напълно да оставиш контрола в ръцете на някой друг, в случая на Биг Брадър. За мен това бе трудно, но съм доволна, че до голяма степен успях да се справя. И смятам, че излизам от Къщата с едни уроци и по-уверена отвсякога.

- А с какво не се справихте в Къщата в такъв случай?

- Смятам, че се справих с абсолютно всичко. Това, което единствено ме провокира в негативен аспект, беше дадената мисия, която всъщност не аз, а Стоян Роянов отказа. Но и да не го беше направил той, аз щях да откажа по здравословни причини, тъй като вероятно, ако бях опитала дори и за секунда, щеше да има много тежки последици за моето здраве, а може би и до живот. Имам увреждане на нерва на дясната ръка, намалена мускулна сила и проводимост, имах и парализа на ръката – и ми е забранено да правя усилия, както и да вдигам неща, по-тежки от 2 кг. Съвсем ясно е, че нямаше как да вися във въздуха, държейки се на същата тази ръка. Извън това смятам, че потиснах суета и всякакви други предразсъдъци, когато изиграх в сериала ролята на Дебелата Джойс, освен това я изиграх перфектно! Когато Биг Брадър ме попита дали съм доволна от образа, който ми е предоставен като роля, му отвърнах, че няма лоши роли, а слаби актьори – и щом мисията го изисква, ще се справя по най-добрия начин. Сигурна съм, че зрителите много са се смели с този образ.

- Много рядко популярна личност се самоиронизира публично по такъв начин, особено пък във формат като „Биг Брадър”. Това направи ли впечатление и на съквартирантите в Къщата, за някои от които видяхме колко болна може да бъде точно тази тема?

- Мисля, че определено уважението на всички се покачи много, особено когато видяха какви усилия положих, най-вече да танцувам с този изключително тежък костюм. Вероятно не е излъчено, но аз помагах и на другите да научат своите роли – да ги подготвя не само певчески, но и актьорски, тъй като аз съм и актриса. Участвала съм в тв и кино продукции, била съм режисьор на продукции, играла съм четири години в Народния театър – в „Декамерон”. Съквартирантите много се забавляваха, освен това видях, че след моето излизане от Къщата изказванията бяха преобладаващо положителни, особено от Джулиана и Албена Вулева. За мен това е достатъчно добра оценка за играта ми в Къщата.

- Отношенията ви с Албена Вулева претърпяха един доста интересен и неочакван за мнозина обрат – от нападателен към приятелски тон. Как си го обяснявате?

- С Албена имаме една предистория – тя многократно в нейни предавания е включвала моето име, а знаете, че тонът в тях не е особено ласкателен и уважителен. В рамките на играта по време на номинациите казахме доста отрицателни неща една за друга, но впоследствие отношенията ни се промениха много, защото смятам, че винаги можеш да се разбереш с един човек, който има интелекта и капацитета да те разбере. Определено Албена е един от най-интелигентните участници в Къщата – най-аналитични и с най-богат житейски опит. С нея имахме сходни виждания за играта и за процесите, които се случват в нея, както и за останалите участници. И спорейки помежду си, провокирайки се, ние открихме много истини една за друга. Започнахме да изпитваме взаимен респект и симпатия. И считам, че нейните номинации за мен бяха стратегически, а не изтъкани от неуважение или злоба към мен. Правя разликата между двете неща – затова й дадох щита на излизане от Къщата.

- Преди 12 години отново бяхте част от този формат, но напуснахте по собствено желание на 8-ия ден. С какво бе по-различно положението сега?

- Смятам, че този човек, който влезе преди 12 години в играта и този, който влезе сега, не са един и същи човек. Наистина вече съм много различна. Тогава аз нямах тази представа за играта, която впоследствие изградих в себе си. Освен това тогава се намирах в трагичен момент от живота си – след загубата на моята майка. Това всъщност бе и причината да вляза – за да имам нови емоции и да съм сред нови хора. Но просто не намерих смисъл да остана повече в Къщата. Не ми беше интересно. Нямах предизвикателства. А сега определено ми беше интересно да тествам определени страни от характера си – това да предам контрола в други ръце, да се подчинявам на всичко. Това беше изпитанието, което исках да преодолея. И мисля, че успях, колкото и да не ми беше лесно, защото от години съм изключително самостоятелен човек. Била съм глава на семейство още от най-ранна детска възраст, грижила съм се за моята болна майка, расла съм без мъжки авторитет, изкарвала съм винаги парите си сама, взимала съм решенията сама. Затова бях като един войник в Къщата заради високото си чувство за дисциплина – въпреки че точно това в началото хората не са успели да го разберат поради случката с очилата. Но това не беше каприз от моя страна – много е трудно за един човек, който има четири диоптъра късогледство да бъде поставен в ситуация, в която е дезориентиран и не вижда. Мисля, че достатъчно показах, че съм над нещата, особено спрямо външния си вид. Нито веднъж не поисках фризьор и гримьор, нито си сложих изкуствени мигли или пък се показах в някакви страхотни тоалети, каквито имам. Показах, че съм един обикновен човек, който не разчита на визия в Къщата.

- В каква степен се почувствахте уязвена от коментарите за двете деца, които сте изгубили?

- Както в Къщата, така и в живота, човек може да попадне на всякакви груби хора, които искат да го наранят. Но аз нямам от какво да се срамувам. Не съм направила нищо срамно или неетично. Това са едни трагични неща от моя живот, но трябва да се срамуват тези, които се опитаха да извадят дивиденти от това, опитвайки се да ме наранят чрез тях.

- Разкажете ми малко за дарбата си да стигате предварително до информация за хора и събития. За мнозина това е равнозначно на гадателство!

- За мен даже то не е дарба. Случва ми се понякога и не е нещо, което мога да контролирам. Често по астрологичен път виждам някои неща, които тълкувам като евентуални събития – както се случи със земетресението. Просто предположих, че в тази конфигурация на планети това може да се случи. Но аз не съм гадател, много държа това да стане ясно, защото често във фейсбук ми пишат хора с всякакви парадоксални молби – като например да им кажа къде си е скрил парите човек, който е починал. Първо е абсурдно, второ – грозно да се иска информация за подобни неща. Естествено, няма как да помогна на такива хора, поради което понякога някои от тях стават дори агресивни в реакциите си, когато получат отказ.

- Тази ваша способност обаче, преди време ви е помогнала да разберете за изневяра на вашия партньор...

- Случвало ми е два пъти да разбирам за изневери, и то по много парадоксални начини. Например един път преди много години се включих наистина без да искам в разговор на мой партньор с жена, с която той беше излязъл, а ме беше излъгал, че е с майка си. За мен тогава това бе абсолютен знак на съдбата, защото след тази ситуация аз се оттеглих от нашата връзка, а този мъж вече 20 години е женен за тази жена и имат 3 деца. Тази информация ми се е дала по някаква причина, така го тълкувам. Нещата се случиха по правилния начин, а с него и до ден-днешен сме много добри приятели, а тази ситуация я коментираме с много хумор.

- В Къщата споделихте, че много бихте се радвали, ако има как да бъдете личен спортен психолог на Григор Димитров. После добавихте, че след година ще го видим като Топ 1 на световния тенис. Второто сте го предвидили или просто много ви се иска да се случи?

- Иска ми се много да е така. А иначе всеки един спортист, който е на такова високо ниво, задължително работи не само с треньор, но и с психолог – за мотивацията и фокусирането си, за преодоляването на Бърнаут, болките, травмите. Един треньор трябва да може да мотивира спортиста в правилния момент, защото може да се окаже, че той дава най-доброто от себе си по време на тренировка, но пред публика после да не може да го покаже. Но нека хората да направят разлика – аз не съм врачка или гадателка, а професионален психолог, психотерапевт и сертифициран хипнотерапевт.

- Кого бихте искали да видите на финала на настоящия „Биг Брадър”, а и като победител?

- Имам симпатии към почти всички участници. Нямам един фаворит. Може би с Уош нямахме много голямо общуване, въпреки че аз изключително уважавам неговия баща Иван Иванов като актьор, снимали сме заедно и филм. С всички останали намерихме път един към друг.

- Какво следва оттук нататък за вас в реалния живот?

- Извън Къщата, противно на това, което много хора си мислят, аз имам щастлива връзка. Освен това започвам работа в една агенция за недвижими имоти, която е възможно най-престижната на пазара в България. Също така подготвям голям концерт, който ще се случи през януари или февруари. Както и една кампания, свързана с участието ми в Къщата – заедно с две големи клинични лаборатории – за да обясним на хората начините за разпространение и превенция на повечето инфекции, предавани чрез устата. В Къщата тази тема беше иронизирана и предадена по много галфонски начин, но това е един сериозен проблем.

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

awiwyex

awiwyex 03.06.2019 15:37

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Buy Prednisone Online Prednisone 20mg cae.ldca.show.blitz.bg.rvd.lp http://mewkid.net/buy-prednisone/