Вениамин Димитров от "Гласът на България":  Музиката буквално ме спаси! Получавах паник атаки!

Вениамин Димитров от "Гласът на България": Музиката буквално ме спаси! Получавах паник атаки!

Вениамин Димитров е момчето, пред чийто талант треньорите в „Гласът на България” притаиха дъх. В крайна сметка печеливш от тях се оказа Михаела Филева, в чийто отбор чаровникът избра да бъде. И с всяко следващо свое изпълнение, Вениамин сякаш се приближава с бавни, но сигурни крачки към финал, който със сигурност ще бъде една сбъдната мечта за него.

Въпреки крехката си възраст в досегашния си живот младото момче е преминавало през редица трудности. Наложило му се е да порасне много бързо и да заеме ролята на мъжа в семейството си. А историята за това как музиката става част от неговия свят, е повече от трогателна!

 

- Как стигна до „Гласът на България”?

- Докато бях в Щатите на бригада разбрах за кастингите за „Гласът на България”, мислех известно време и реших да участвам. И според мен взех правилното решение. Чувствам се страхотно. Наистина емоцията от това да пея на тази сцена, е нещо невероятно, уникално изживяване.

- Музиката е била нещо като спасителен пояс в твоя живот. Кога я усети по този начин?

- Това се случи в момента, в който имах може би най-тежкия период в живота ми – когато загубих своите близки. Трябваше да помогна на майка ми да преодолее всичко това, защото тя се срина. Аз самият също имах психически проблеми, получавах паник атаки и се усещах на дъното. В този момент преоткрих силата на музиката. Имах възможност да работя на много хубаво място, където можех да пея и всъщност така разбрах, че това е моя път. И искам да се отдам изцяло на музиката. От тогава не съм я пускал.

- На колко години беше, когато се е случил този психически срив?

- На 15 г. И той продължи доста дълго време. За щастие музиката наистина успя да преобърне представите ми и се превърна в смисъл в моя живот.

- Има ли някой в твоя род, който да се е занимавал с музика?

- Баща ми свири на китара и хармоника, а като малък е пеел народна музика, но не се занимава професионално. Моята баба също е била певица, занимавала се е с музика.

- Очакваше ли такава категорична реакция от треньорите в „Гласът на България”, които още от кастингите на тъмно показаха колко са пленени от изпълнението ти?

- Много се радвам и много се надявам да продължи да бъде така. Искам да им покажа, че мога и повече, защото вярвам, че мога да покажа по-голям потенциал от този, който показвам до момента. Емоцията от време на време леко ме разклаща, но имам стремежа да се справя с нея. Благодарен съм на треньорите за това, което ми дават. Много съм щастлив.

Актрисата Гергана Цакова от "Гласът на България" призна за мечта, свързана с Леонардо Ди Каприо!

- Емоциите май са едновременно и твоята сила, и най-голямата ти слабост?! А попадал ли си заради тях в някакви мисловни клопки?

- О, да, абсолютно. Емоциите определено са и моя сила, и моя слабост. Понякога ми помагат, друг път ми пречат, но не бих оставил емоциите за нищо на света. По-скоро бих се опитал леко да ги обера що се отнася до вокалните ми изпълнения, а извън тях не бих ги променил. Емоцията е моят двигател.

А що се отнася до клопките – определено е така. И те се получават не само заради наличието на емоции, но и заради свръх мисленето в такива моменти, особено пък в моя случай. Аз съм човек, който много премисля всичко – мога да разглеждам всяка една ситуация по различни начини и сам да си създавам филма. Това е своеобразна клопка.

- А налагало ли ти се е понякога да правиш компромиси със себе си?

- Възможно е… минал съм през всякакви моменти, сменял съм средата, хората са били различни. Човек трябва да се адаптира към новите ситуации, в които попада. Мисля, че до момента се справям добре и сякаш гледам да не ми се налага да правя такива компромиси със себе си.

- Как са близките ти сега? Вероятно горди от успехите, които жънеш…

- Много горди даже (смее се). Майка ми много се гордее, баща ми също. Дават ми много кураж, помагат ми, което е от изключително значение за мен. Страшно съм им благодарен.

- Баща ти още ли е в Холандия, каквато информация имаше още в началото на твоето участие в „Гласът”?

- В Холандия е, да. Работи там от 7-8 години и не се е прибирал в България от близо година и половина. Ние му ходим на гости.

- Когато сте му били на гости, не ти ли е минавала мисълта, че един ден можеш да останеш в Холандия – там да се развиваш, да живееш?

- Ами… истината е, че в чужбина животът е малко по-различен. В последната година имах възможност много да пътувам и да се запознавам с много места и култури. Мога да кажа, че както в Холандия, така и в Щатите, животът е една идея по-спокоен и уреден. Тук, в България, наистина напрежението и финансовата недостатъчност много напрягат хората. Аз се върнах тук, защото осъзнах, че България е мястото, където искам да правя музика и да се развивам. В чужбина не мога да го направя, защото обичам да пея на родния си български език.

- Има ли съвременен български изпълнител, от когото се възхищаваш?

- Има, да. Това е Графа, на когото от години се възхищавам. Всъщност, ако трябва да бъда докрай честен, още от дете го харесвам и правя кавъри на неговата музика, на всички негови песни. Много ме вдъхновява като артист. Харесвам също и Михаела Филева, Мария Илиева, Любо Киров, все артисти, които са се доказали на българската сцена.

Михаела Филева съсипана в "Гласът на България"! (ВИДЕО)

- Това, което споделяш, е много интересно, но дали Графа има представа за тези кавъри?

- Не сме имали такава възможност, в която да му кажа (усмихва се). На кастингите на тъмно избрах Михаела, защото тя също е изключителен професионалист, а и много позитивен човек. Не съм имал възможност да покажа на Графа моите неща, просто защото не е имало такъв удобен момент. Но много бих се радвал.

- Кой знае, може пък един ден да работиш заедно с Графа…

- Ами.. ако това се случи, ще бъде нещо наистина невероятно за мен, няма да скрия.

- Виждаш ли се на финал в „Гласът на България”?

- Мечтая за финал! Мисля, че всички участници го правим, но този избор зависи най-вече от емоцията, която стига до хората. Те са тези, които могат да направят някого свой победител. Искам да стигна до финал, надявам се, но нищо в този живот не трябва да е на всяка цена. Щастлив съм за всяко едно излизане на тази сцена, независимо колко още пъти ми предстоят./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

Предстоящо

Предстоящо 06.05.2019 11:59

Сватбашоу - комедиен импро мюзикъл www.svatbashow.com