Тони Стораро: Внукът ми е много сладък, всички се грижим за него

Тони Стораро: Внукът ми е много сладък, всички се грижим за него

Очквах да го кръстят на мен, но не съм настоявал

Тони Стораро е легендарно име в попфолка. Зад гърба си има неостаряващи хитове, а сред почитателите му са и голяма част от колегите. Роден е на 2 август 1976 г. в гр. Шумен. Израства в семейство  на музиканти и съвсем естествено от малък започва да проявява своите заложби в тази сфера. От дете свири на акордеон и пиано, а впоследствие се ориентира към пеенето. Започва да се изявява по заведения и различни тържества още на 14-годишна възраст. Дълго време пее в таверни, което разпалва огромната му любов към гръцката музика. 

Тони се съгласи да даде интервю пред наш репортер, с когото си говориха за успеха, синовете, първото внуче и колегите. 

 

- Тони, успя ли да си отделиш време за почивка тази зима?

- 1-2 дни веднага след Нова година – ходихме до Велинград. Засега само това. Но не се оплаквам.

- Миналата година семейството ви се увеличи с раждането на сина на Фики. Предполагам у вас кипи страшна надпревара кой да гушка малкия Тони?

- За гушкане се надпреварваме – да. За гледане няма толкова мераклий (смее се). Шегувам се, малкият Тони е толкова сладък, че всички се занимаваме с него постоянно, радваме му се, но основните грижи за него полагат майка му и баба му.

- Очакваше ли, че ще го кръстят на теб?

- Да, може би очаквах, но не съм настоявал. Това си е решение на Фики и Гюлджан. Разбира се, много хубаво чувство е. И се радвам, че продължиха традицията – Фики е кръстен на моя баща – редуваме се: Фики, Тони, Фики, Тони....

- Ти измори ли се от нощния живот и искаш ли да се върне времето с концертите по читалищата, площадите...?

- Това време вече е отминало и едва ли ще се върне. Не съм се изморил още, в мен има много енергия, живец. Но, мечтата ми е, един ден, когато се уморя и реша да се „пенсионирам“, да си имам едно ресторантче и да си пея там всяка вечер – както е в Гърция. Там изпълнителите не пътуват стотици километри всеки ден, а в продължение на месеци всяка вечер пеят на едно и също място.

- Напоследък изпълнителите много често се връщат назад в годините и разказват спомени за т.нар. мутренски времена. Ти какво помниш оттогава?

- Много неща помня, но вече стана банално да разказваме тези истории...

- След главоломния успех на Фики, сега и другият ти син Емрах има мераци за музикална кариера. Смяташ ли, че ще успее да се наложи в тези трудни за музиката времена?

- Ако успее да спечели симпатиите на публиката, както стана с брат му, ще се наложи полесно. За това трябва талант, много работа, малко късмет и малко помощ от Бог. Ще видим. Засега, съдейки по първата му издадена песен, дуета с Емилия, виждам, че хората го харесват. Песента стана хит.

- Показва ли ти гаджетата си? Изписа се, че се е хванал с дъщерята на твоята колежка Лияна...

- И двамата ми сина си споделят всичко с мен. Ние сме на първо място приятели, но не бих си позволил да споделям факти от личния им живот. Те ще покажат и кажат каквото преценят. Специално за Емрах ми се иска възможно най-дълго да го предпазя от това медийно внимание – всяка негова стъпка да бъде следена. При Фики отдавна е така и той си носи тежката корона на славата, но Емо все още е доста малък за това...

- Насърчавал ли си ги през годините да продължат твоето дело с музиката или това е тяхно осъзнато решение?

- Това е тяхно решение, но, разбира се, когато видях, че имат и талант, и желание, ги насърчих. Винаги съм казвал, че не бих позволил на нито един от синовете ми да стане певец, ако видя, че няма талант.

- Би ли искал да се занимават с нещо друго?

- Не. На нас музиката ни е в кръвта. С какво друго да се занимават?

- Ти си единственият изпълнител, който има дуети с найдобрите гласове на България – Софи Маринова, Цветелина Янева, Галена, Преслава, Емилия, Анелия, Азис... Цялата фолк гилдия те боготвори и това вероятно е голям комплимент за теб...

- Аз никога не съм се занимавал с интриги. Уважавам всички колеги и те ме уважават. Виждаме се, чуваме се, срещаме се в студиото и те, дуетите често се раждат неусетно.

- Това е доказателство, че и в тази професия може да има приятелства, нали така?

- Като навсякъде – с някого си си поблизък, с друг не чак толкова. То не е до професия, а до човек. Поне аз така мисля.

- Как се роди идеята за „Шефката” в дует с Галена, която се превърна в тоталния хит за 2018 г.?

- Тази песен Флори Мумайези първо я даде на Фики, но той в един момент се отказа от нея. Тогава реших аз да я взема и пак така спонтанно споделих на Галена. Оказа се, че и тя много я харесва. Записахме я на шега и я пуснахме в моя канал в You Tube само с две снимки – една нейна и една моя.

- Наред с бързите парчета имаш много хубави балади и като че ли те ти лежат на сърце или се бъркам?

- Аз пея само песни, които ми лежат на сърце. Ако някоя поесен не ми харесва, няма да я изпея. Но като че ли хората очакват от мен наймного два типа песни: много веселяшки, кючеци или тежки, сърцераздирателни балади.

- Има ли песен, която си преживял?

- „Благодарен на живота“ е автобиографична песен. Има я в моя канал в You Tube. Слушайте я и се абонирайте за канала ми – Тони Стораро./show.blitz.bg. 

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Коментирай

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php 07.03.2020 16:59

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php