Стефан Илчев: "Маскираният певец" ми помогна да разбера какво още трябва да се случва на сцената

Стефан Илчев: "Маскираният певец" ми помогна да разбера какво още трябва да се случва на сцената

Стефан Илчев е един от най-гласовитите ни изпълнители и най-добрият имитатор на Лили Иванова, в което се уверихме при участието му в "Като две капки вода". Той се включи в поредно предизвикателство, за което ние научихме преди седмица, след като свали маската на Светлина в "Маскираният певец" и всички разбрахме, че именно той се е крил зад нея. 

Бургазлията се представи блестящо в шоуто, но не успя да заблуди всички и някои от панелистите познаха лиричния му глас. Стефан направи уникална изповед пред репортер на БЛИЦ за задкулисието на шоуто, как е успял да опази тайната от семейството и приятелите си, това шоу или "Като две капки вода" му допада повече, ядосва ли се на затворените заведения, страхува ли се К-19 и какво подготвя в момента. 

 

- Стефане, сам ли избра костюма на Светлина в "Маскираният певец" и допадна ли ти това шоу? 

- Не, не съм го избирал аз. Видях го седмица преди да стартира формата, когато ходих на проба. Предаването е интересно и доста странно за самите участници. Опитах се по някакъв начин да го сравня с "Като две капки вода", където също участвах. Нямат нищо общо. В "Капките" се вижда поне кой си, дори и да си гримиран и облечен като друг. В "Маскираният певец" това ми липсваше , но пък трябва да се случват различни неща на изпълнителите. 

- При излизане на сцената кое беше по-важно за теб - да изпълниш брилянтно песента или да се опиташ да заблудиш панелистите?

- Не е толкова трудно да заблудиш, когато никой не вижда лицето ти. Пеенето за мен винаги ще е приоритет и съм наблягал върху това. Това предаване ми помогна да разбера какво още трябва да се случва на сцената. Дори и да съм себе си на сцената, човек винаги трябва да прави нещо различно, за да приковава вниманието на зрителите и слушателите. Пръв ме позна Юлиан Вергов, който беше гост-панелист. Останалите до последно вярваха, че жена се крие за маската. 

- Съжаляваш ли, че отпадна и кой от останалите образи ти е любим?

- Олекна ми! (смее се) След всеки лайф бях с 2 кг отдолу. Толкова беше жега под костюма, от никъде не минава въздух, просто не мога да го опиша. Но пък е една нова емоция, която няма как да разбера, без да съм участвал. В интерес на истината не съм слушал останалите участници, даже вече не го следя. Винаги гледах моето представяне, пък оттам нататък каквото ще да става. Нека спечели този, който зрителите си изберат. 

- Как се криеше от семейството и приятелите?

- Майка ми живее в Бургас и прикритието не беше трудно. При приятелите трябваше да включа въображението. Но в момента записвам албум и през по-голямата част от времето съм в студио или по срещи с композитори и текстописци, което ме спасяваше при лъжите. Имаше догадки сред някои приятели, които ме познават от години. Питали са ме, но до последно отричах. 

- Наистина ли всичко в шоуто е толкова потайно? Не се ли виждате с останалите участници зад кулисите?

- Наистина никой не мога да видя. Единствено при разминаване на сцената, но сме с маски. Няма как да разбереш кой се крие за маските. Затворените сме всеки в отделна съблекалня и нямаш право да излизаш. Мерките за сигурност са доста засилени и се спазват. 

- Заведенията са отново затворени и певците пак останахте без работа. Предполагам и на теб не ти е приятно да не можеш да работиш и да изкарваш прехраната си...

- Ако тръгна да мрънкам едва ли ще ги отворят, така че... Важното е хората да са живи и здрави. Ако се спазват правилата и всички изисквания, които са към нас като хора и надявам се възпитани граждани, това нещо може много по-бързо да приключи. Естествено, че не ми е приятно и едва ли съм единственият в това число. Надявам се в много кратки срокове цялото това нещо да приключи, за да можем да се върнем към нормалния си начин на живот, който все повече хора забравят какъв беше. Важното е, че съм жив и здрав, продължавам да записвам и не може да се каже, че музиката ми липсва. 

- Страхуваш ли се от К-19 и имаш ли вече приятели, които минаха през болестта? 

- Имам такива приятели, но вече са добре, Слава Богу. Не мога да кажа, че се страхувам, но се пазя. Особено сега, когато идва новата порция с всички останали грипове и вируси. Повече си стоя вкъщи, излизам само с кучето на разходка и наистина, когато е крайно належащо. Не съм със симптоми, не съм бил контактен със заразен, но сметнах, че така е по-добре на този етап и в този конкретен момент. 

- По време на участията си притесняваш ли се да не пипнеш вируса и спазваш ли по-голяма дистанция? 

- Старая се, защото много хора имат желание да се снимат с мен, но обяснявам каква е ситуацията на тези, които не разбират. Не мога да си позволя, заради една-две снимки, след това да съм 14 дни или повече болен и прикован вкъщи. На този етап мисля да огранича снимките и когато приключа участието си тръгвам веднага. Досега никога не съм отказвал снимки, но сега най-важното е да се пазим взаимно. 

- Спомена ми, че записваш албум... 

- Това е нещо, което много отдавна трябваше да се случи, но все се изкривяваха нещата и не се получаваше. За пореден път се уверих, че когато човек е търпелив, нещата му се случват тогава когато трябва и е готов за тях. Сега работя с Магга, Крум Георгиев и за текстовете с Добромир Ванев, надавам се с този екип да сътворим още хубави неща. Вдъхновен съм и продължавам, докато нямам пълен списък с песни и да се чудя коя да вкарам по-напред в албума. Дал съм си срок до април месец следващата година. дай Боже всичко да е наред и на влезем в нормални релси на работа. Обичам да рискувам, но не съм болни амбициозен изпълнител, който иска всяка изкарана песен да му стане хит. Дай Боже и това да ми се случи един ден! Важното е човек да не се отказва и да продължава да върви по своя път. 

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

Коментирай