Скандал! Мисис България втори месец не може да погребе убития си брат, а причината е потресаваща

Скандал! Мисис България втори месец не може да погребе убития си брат, а причината е потресаваща

Вече повече от месец една от най-успелите българки в чужбина - Мисис България Ана Иванова, не може да погребе брат си, който умря мистериозно на 26 септември във Варна. 

Тя разбира за смъртта му същия ден към 15 ч., когато от  I РПУ Варна й звънят, за да й кажат, че бреговата охрана е намерила удавено лице, което прилича на брат й.   

- Ани, съболезнование за загубата! Какво се случи и защо тялото още е в хладилна камера? 

- Благодаря! Какво се случва, вече никой наистина никой не може да ми отговори Съдебната медицина бавят експертиза , от там заключителен протокол на доктора и седим и чакаме. Само не мога да разбера -  нали  прокурорът е с голяма власт, защо не разпореди по-бързо становище? Или те са си заедно, защо да бързат? Брат ми вече е мъртъв! 

Освен това още като ни съобщиха за смъртта на брат ми,  се оказа, че не мога да отида веднага на разпознаване, трябвало да изчакам следващия ден... Не искам да обяснявам как съм изтърпяла всички тези часове до следващия ден. Не можело веднага, защото работили до 14 часа.

Отивам на 27 септември за разпознаване и установявам, че това наистина е брат ми. Като видях, че в смъртния акт пише: Удавяне и самоубийство, попитах: "Как установихте, че е самоубийство?". Никой не можа да ми отговори, освен един странен доктор, който каза: "По събрани доказателства". Не е ли странно? Всичко се случва в рамките на 10 часа, а той седи срещу мен и ми казва: Събрани доказателства!? Попитах го: Вие познавате ли лично брат ми, казал ли е,  че е искал да се самоубива или това е най-лесният начин за прекратяване на досъдебно производство?

- Каква е причината да няма още яснота дали е убийство и какво е станало всъщност? 

- Тромава система в България, бюрокрация, корупция! Какво е станало всъщност? Искаме да го разберем от разследващите органи, но нали не е в тяхната къща, защо да действат бързо? 

- Има ли излизане от този омагьосан кръг - прокуратура и патолози? 

- Не! Вързано е всичко - прокуратурата дава малко пари на Съдебна медицина, а тя за тези пари няма защо да бърза особено и прокуратурата се оправдава със Съдебна медицина, а те с прокуратурата. Още на 29 септември прокурор разпореди  забрана на кремацията,  докато не излезе експертиза и окончателно решение на патолог, което е по закон. Добре, аз също одобрявам това. Но, мамка му, вече е края на октомври, а ние още нямаме никакво решение от патолози и прокуратура, а брат ми е затворен в хладилна частна камера. Плащаме по 35 лв. на ден вече месец, а не знаем още колко това ще продължи, защото не ни дават тялото, за да дадем покой на брат ми.  Дори траурната агенция изрази мнение, че за първи път имат такъв казус.

- Оправданието на съдебните лекари е, че имат прекалено много работа с намерените трупове на мигранти в морето. Дали това наистина е причината? 

 - От случилото се с брат ми досега никъде не съм попаднала на такава криминална хроника, както и случаят с брат ми не беше отразен никъде! 

- Има съмнения за насилствена смърт, а заподозрени има ли задържани?

- Не, разбира се! Дадоха на убиеца достатъчно време да напусне пределите на България без някой да му пречи. Недоумявам защо пишат самоубийство в смъртния акт - всеки, който е намерен в морето удавен, такъв ли го водят? Самоубиец? Самоубийство, с раницата на гърба? Липсва лична карта, пари... Намират го в понеделник - 26.09 , а брат ми имаше билет за Германия три дни по-късно. И да, аз лично съм предоставила всички имена с кого е бил в последните си часове  и точно с тези, с които е бил - те не бяха на опелото. Защо ли?  Когато попитах защо три дни никой не разпитва този, за когото има съмнения, че е виновен за смъртта на брат ми, следователката отговори: "Нямаме достатъчно полицаи на терен, заети са  предизборните проверки за закупуване на гласове". 
А, че има убийство... Не, това е маловажно, нали? 

 - Какви действия ще предприемете цялото семейство, за да не продължава тази гавра с поредния загубен заради рухналата държавност човешки живот? 

- Пред прокуратурата както виждам всички сме безсилни. Установих, че по-скоро ще си насроча аудиенция с принц Чарлз, отколкото  да се срещна с наблюдаващия делото ни прокуратур. Аз и семейството искаме да ни върнат тялото, за да го изпратим както подобава за едно християнско семейство!/show.blitz.bg

 

Коментирай

Пинизи 1

Пинизи 1 31.10.2022 12:37

Съболезнования. Но мацката защо си мисли че е център на вселената. Явно няма никаква представа как протича следствения процес.

Пинизи 2

Пинизи 2 31.10.2022 12:37

Да отиде доброволка в следствените служби, белки научи занаят. Да се фръцкаш в лъскави рокли не е почтена професия. Наистина там нещата стават бързо, може и без да сваля роклята. Мда...

Някой си

Някой си 31.10.2022 13:06

А още колко неразкрити убийства, поради мързел на разследващите минават за самоубийства?!

Аз не съм робот

Аз не съм робот 01.11.2022 9:20

В статията става въпрос, че не може да погребе брат си! Това си е гадно и жалко, както за семейството и, така и за брат й! Ти да не си в следствените служби, че си така засегнат/а? Всички знаем колко сте "почтенни" и "некорумпирани" в системката ви... Свършете си работата!

Ккккк

Ккккк 02.11.2022 15:20

Умници