Синът на Петя Буюклиева - Тони с втори албум и емоционални признания! ВИДЕО

Синът на Петя Буюклиева - Тони с втори албум и емоционални признания! ВИДЕО

Тони Георгиев е поредното потвърждение, че социалната изолация може да действа и вдъхновяващо. Въпреки страха от опасния вирус, плъзнал по цял свят, синът на Петя Буюклиева вече е готов с втория си албум и продължава да твори неуморно по цял ден. Това лято трябваше да вдигне и тежка сватба край морето със своята годеница, но засега празненството се отлага малко.

В откровен разговор Тони Георгиев споделя любопитни подробности за втория си албум, както и каква изненада готви за предстоящия юбилеен концерт на майка си Петя Буюклиева в зала 1 на НДК.

 

- Тони, колко време ти отне да създадеш този албум? И как музиката променя живота ти?

- След като издадох първият си албум, "A Vivid Dream", продължих да композирам без почивка. Чувството да споделям музиката си с хората ме вдъхновява да продължавам да развивам това хоби и да експериментирам. Известно време, след като се поучих от грешките си около издаването на първия албум, осмислих как искам да формулирам следващият ми принос към музиката.

От гледна точка на композиция, запис и мастеринг, албумът отне около 2 години да се запише, но този път реших да не прибързвам с разпространението, а да осмисля тематиката и да се поинтересувам как мога да докосна повече хора. За мен музиката е гориво - няма ден, в който да не слушам музика. Помага ми във всички отношения: да се концентрирам по време на работа, да се мотивирам по време на фитнес тренировки и да релаксирам след тежък ден.

- Как ти влияе карантината - и в професионален, и в личен план? Какво правиш по цял ден?

- Карантината не беше нещо твърде неочаквано за мен. Най-негативният аспект беше, че не можах да се прибера в България за великденските празници и че концерта на майка ми Петя Буюклиева трябваше да бъде пренасрочен. Още от началото на годината броих дните до тази невероятна изява: репетирах редовно и я съветвах за организацията.

Когато съм на сцената, се чувствам като в отделен свят. Всяко едно движение и всеки един тон изразяват емоциите, които музиката ми носи! И най-хубавото е, че публиката споделя тези моменти. Нямам търпение да дойде 8-ми октомври и този мегаспектакъл да се състои!

Като махнем негативните страни, от карантината произлязоха и много позитивизми. Като докторант по органична химия в ETH Zurich, по-голямата ми част от деня е прекаран в лабораторията и нямам много време да се изразявам креативно. От средата на март, след като започнахме да работим в така наречения домашен офис, ми се отвориха много повече възможности да се отдам на любимите си хобита.

Зададох си 30-дневно предизвикателство да качвам по 1 кавър на песни от дадена тематика всеки ден в Инстаграм. Наскоро това предизвикателство завърши и тогава осъзнах, че искам да си разпространя и втория албум "Rewind". Инстаграм профилът ми е @tony_g_08 - в него могат да бъдат видяни кавърите от това 30-дневно предизвикатвелство. 

Отделно от музиката, се заех да тренирам по 6 пъти в седмицата в домашни условия. Липсата на фитнес не ме притеснява много, защото вече повече от година смених изцяло на тренировъчен режим със собствена тежест.

- Има ли песен, която те описва най-точно като човек?

- Като цяло албумът "Rewind" е изграден по мои виждания и емоции, така, че бих казал, че самият албум ме описва като човек. Подредбата на песните също не е случайна - изразява цялостен сюжет и проследява как един персонаж преминава през най-тежките си моменти в живота, намира надежда и накрая, осъзнавайки, че е част от много по-цялостен, мащабен проблем, се връща обратно в началото.

Затова и албумът се казва "Rewind", което означава връщане назад на лентата. В албума се подчертава обаче, че ние не се връщаме заедно с лентата и трябва да се учим от станалото, а не да се задълбаваме в него. Това са неща, които лично аз проповядвам и мисля, че най-точно ме описват като човек.

Албумът може да бъде чут по всички популярни платформи като Spotify, Apple Music, itunes, и т. н. Обложката му е дело на младата художничка Рая Конярска. Към албума има и книжка с всички текстове, както и кратък комикс, който върви по историята. Давам и неин инстаграм профил, защото наистина е много талантлива - @raya305 

- Преди да обявят извънредното положение майка ти Петя Буюклиева трябваше да има грандиозен юбилеен концерт в НДК, който сега, както спомена и ти, е изместен за 8-ми октомври. Знам, че си подготвил голяма изненада в него за нея, нали?

- Да, както ти намекнах преди малко, ще участвам в концерта не само с единична песен, а с цял мини-блок от 4 песни. В тях ще покажа различни страни от моето творчество. Затова и бях толкова натъжен, когато обявиха извънредното положение. Но всяко зло за добро, сега имаме повече време да се подготвим и концерта ще бъде още по-грандиозен!

- Живееш и работиш в Цюрих. Каква е атмосферата там и мислиш ли да си идваш в България, когато това стане възможно?

- Цюрих определено овладя цялата ситуация много добре. Швейцария, като страна, има много повече ресурси и можеше да си позволи да финансира много бизнеси по-време на извънредния месец. От идващата седмица започват да отслабват мерките - фризьорски салони и други подобни услуги ще започнат да отварят с ограничен капацитет.

Ние също ще се върнем към лабораториите и ще продължим експерименталната дейност с ограничено присъствие. Жал ми е, че не можах да се прибера в България на този етап, но със сигурност ще се върна около концерта и по коледните празници. Надявам се ситуацията покрай коронавируса да стихне в най-скоро време и животът да се нормализира, доколкото е възможно./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

 

Коментирай

МАРЕШКИ

МАРЕШКИ 28.04.2020 12:09

Е ГОЛЯМ ПЕДАЛ

Разбирачка

Разбирачка 05.05.2020 20:26

Момченце, дека ти е чурката??? Немаш никой у гащите, празноооооо!

Чичо Пешо от Кондуфрей

Чичо Пешо от Кондуфрей 05.05.2020 20:29

К'во блее тоя изгубен женчо???