Ромина Тасевска: С Дарко предпочитаме да сме у дома с децата

Ромина Тасевска: С Дарко предпочитаме да сме у дома с децата

Веднъж годишно ходим на романтична почивка, споделя тя

Моделката Ромина Тасевска е майка за пример. Носителката на титлата „Мис България“ и съпругът й Дарко Тасевски се радват на трима наследници, които отглеждат без чужда помощ в Тайланд, където в момента играе футболистът. Основното занимание на Ромина през последните шест години е да се грижи за децата си – Дария, Давид и Антонио. Наш репортер се свърза с красивата майка, за да разберем какво се случва със семейството й, щастливи ли са в Банкок и страдат ли по родината си.

- Ромина, много пъти си казвала, че искаш да бъдеш пример за майка. Успяваш ли да си достатъчно търпелива покрай грижите на трите деца?

- С времето се научих на търпение. Вече близо 6 години се занимавам основно с отглеждането и възпитанието на децата ми. Имам изградени тактики, знам от какво имат нужда, как да реагирам в определени ситуации и как да запазвам спокойствие. Ще ми се да знаех всичко това още от началото, но, уви, не беше така. Научих се на много неща покрай децата и продължавам да се уча. Това, което ме мотивира да полагам максимално добри грижи за тях, е, че именно сега е периодът, през който те се изграждат като личности и всяко мое действие и дума е от голямо значение.

- Време за себе си имаш ли?

- От тази година и тримата ходят на детска градина и именно тогава е моето свободно време. Успявам да си свърша домакинската работа, да спортувам, да ходя на тайландски език или да се видя с някоя приятелка. Тази година записах и магистратура, така че ще ползвам сутрините също и да уча.

- А с Дарко успявате ли да откраднете малко време за романтика – излизате ли на вечери само двамата, на почивки?…

- Доскоро Дарко играеше за отбор извън Бангкок и се виждахме предимно през уикендите. По принцип вечер предпочитаме да сме у дома с децата, по-скоро обядваме заедно много често. На романтични почивки ходим само когато майка ми ни е на гости в Тайланд и може да остане с децата, а това се случва веднъж в годината. Може би и затова тези моменти са толкова приятни, когато се случат.

- Липсва ли ти кариерата, светлините на прожекторите и понякога съжаляваш ли, че загърби всичко в името на семейството?

- Човек се променя според различните периоди в живота си. В момента не ми липсват тези изяви толкова колкото преди 5 години. Майчинството ми е приоритет и в никакъв случай не бих казала, че съжалявам за това. Всъщност не съм загърбила моделската работа съвсем. За престоя си тук, между две бременности, успях да снимам няколко реклами.

- А усещаш ли носталгия по България и допада ли ти животът в Тайланд?

- Носталгия по родината винаги ще има, но истината е, че за момента намирам Тайланд за по-подходящо място, където децата ми да израснат. За съжаление много мои близки споделят същото мнение.

- Говори се, че футболистите и манекенките рядко съумяват да свият и запазят семейното гнездо. При вас тази максима обаче не важи…

- С Дарко се стараем да бъдем едно функционално семейство, което се справя с проблемите - както идващите „отвън”, така и възникващите в тесния семеен кръг. В Тайланд сме сами и разчитаме само един на друг, ето защо предпочитаме да живеем в разбирателство.

- Дразни ли те, че професията на модела в последните години се разми и все повече се набляга на някакви плеймейтки?

- Не ме дразни, защото всеки интелигентен човек може да направи разликата между модел, манекенка, плеймейтка и т.н.

- Кога се запали по фотографията и графичния дизайн?

- Харесвам много фотографията и дори сега снимам през свободното си време, но винаги съм предпочитала да бъда от другата страна на обектива.

Специалността ми в националната гимназия по полиграфия и фотография беше графичен дизайн. Тогава бях много увлечена по рисуването. Имах добри художествени познания, а и като цяло се считам за човек с чувство за естетика. Не продължих да се развивам професионално в тази насока, защото много скоро след завършването установих, че специалността не е толкова динамична, колкото ми се искаше. После дойде и влечението ми към биологията, което май си го имах през цялото време, и така досега.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ

Коментирай

Спас Спасов

Спас Спасов 29.12.2018 21:48

За мен Ромина е пример за майка и съпруга Ще се радвам Дарко да се върне и играе за Левски.

goran1970

goran1970 31.12.2018 7:04

И какво и е красивото на тая моделка?!Обикновена.

Мая

Мая 31.12.2018 15:20

Беше в магазина с децата си,говорише им на английски? Да тук в България,направи ми лошо впечатление,а иначе говори за интелигентност?