Певицата Цвети Радойчева: Спасих приятелка от насилник

Певицата Цвети Радойчева: Спасих приятелка от насилник

Цвети Радойчева е популярна българска певица. Зад гърба си има редица хитове и вярна публика. А псоледната й песен "Изчезни" е посветена на жените, които са жертва на домашно насилие. Все още не е снимала клип, но и това ще се случи скоро и ще бъде в тази тематика. Чаровната й усмивка е винаги на лижето й, което допълнително я прави симпатична за капризната българска аудитория. 

Пред репортер на "ШОУ' тя разкри пикантни подробности за професионалния и личния си живот. Говорим си с нея за насилието над жени и как преди няколко години е измъкнала своя приятелка от лапите на такъв насилник. Цвети признава и как се е запознала със съпруга си в Интернет и планирана ли е дъщеря им. Тези и още теми ще откриете в нейната изповед. 

 

- Цвети, новата ти песен "Изчезни" е по твоя музика и текст. Удовлетворена ли си от крайния резултат и как всъщност ти идва музата да пишеш песни?

- Най-новата ми песен е по моя музика , а големият текстописец Петър Москов беше вдъхновен от нея и написа този изключително силен и въздействащ текст. Алекс Нушев направи страхотния аранжимент и парчето макар и все още да няма официален видеоклип стана любимо на меломаните и моите почитатели. Много харесвам тази песен от моя репертоар и съм много удовлетворена от крайния резултат. Реших да посветя "Изчезни " на жените, които са пострадали от домашно насилие и по този начин чрез творчеството си да подкрепя кампанията " Не на насилието над жени".Мисля, че много жени ще припознаят себе си в тази песен и тя ще се превърне в тяхна лична изповед, а също така ще им даде сила и решителност да споделят болката си и да кажат "Изчезни" на онзи, който ги кара да бъдат нещастни! Защото всеки човек заслужава да бъде щастлив!А музата ми идва в различни моменти,много пъти преживявам лични радости или несполуки, или съпреживявам чужда болка и така се раждат истинските песни с много емоции и чувства, които е усетила душата ми.

- Влагаш ли настроенията от личния живот в своите проекти? Има ли песен, която е писана по действителен случай?

- Оо, да , разбира се, че често влагам настроения от личния си в музиката, която създавам. Аз като един творец имам богата душевност и съм изключително чувствителна и сензитивна личност.За щастие любовта в личен план до този момент от живота ми е била повод да напиша само песни с чувствени и позитивни текстове. Песента, коята съм написала по действителен случай е баладата" Дай ми любов", която е посветена на мъжа до мен и баща на детето ми.

- Сподели ми, че скоро ще снимаш видео на последната си песен, което ще е посветено на жените, които са пострадали от домашно насилие....

- За щастие не съм била жертва на домашен тормоз, но съм имала приятелка, която беше в клопката и мъжът до нея я тормозеше най- вече психически, в последствие и физически...на нея й трябваше време, за да се престраши да сподели с мен и с разговори успях да й помогна да излезе от този труден период от живота си, да превъзмогне болката и отново да бъде щастлива.От началото на тази година чуваме, че случаите на смърт в следствие на домашен тормоз драстично са се увеличили.Повечето пъти, жените жертви на домашно насилие, мълчат и изпитват страх да споделят .Именно затова посветих "Изчезни" на кампанията срещу насилието .Това е песен с послание, тя е за силните и смели жени, които с гордо вдигната глава се изправят срещу болката, намират сили да продължат напред и да кажат "Изчезни", за да не загубят душата си!

- Как сте стигна до това да бъдеш лице на кампанията "Успели българи дават личен пример"?

- Една млада дама отправи покана към мен да стана едно от лицата на кампанията "Успели българи дават личен пример " и вече втора година организираме срещи с ученици от различни училища и заедно с други мои известни журналисти, артисти, певци и политици  мотивираме децата да учат и да вървят по пътя на духовността. Кампанията е с подкрепата на Мон и Столична община и имаме календар за 2019 г., който се продава с благотворителна цел, а средствата от неговите продажби ще отидат за деца в неравностойно положение.

- Преди 2 години стана майка на дъщеря. Как толкова бързо успя да се възстановиш?

- Моята дъщеря Ванеса е вече на 2 г.и 7 месеца.Тя е изключително сензитивна, талантлива и умна .Обужава сцената и със сигурност ще се изявява на нея - било то като певица, танцьорка или актриса . За щастие успях много бързо да върна формата си, още 3 месеца след раждането . Най- вероятно това се дължи на добър ген, но и на това, че съм привърженичка на здравословното хранене. Основно в следствие на това, че родих по естествен начин, кърмих детето си и се придържам към соровоядна програма на хранене,много бързо влязох в перфектни мерки.

- Планирано ли беше детето? Как се запозна с таткото?

- С таткото се запознах в интернет. Той е бил мой почитател и многократно е гледал мои видеоклипове по тв .Един ден решава да ми пише на фенстраницата ми .Много харесах интелигентния начин, по който сподели симпатиите си към мен и изкуството ми и го поканих на мое участие в столичен клуб.След като се запознахме наживо, започнахме да общуваме,бяхме на едни честоти.Паснахме се като енергия, мислене ...всичко и така не след дълго приятелството ни прерасна в любов ! И вече 8 години се радваме на една изключително хармонична връзка, базираща се на любов , приятелство,взаимно доверие и отдаденост и разбира се, най-прекрасното е, че имаме нашата красива дъщеричка Ванеса , с която всеки ден откриваме щастието!Винаги сме знаели, че ще я имаме и Господ ни я даде в най- точния момент.Казват , че децата избират родителите си и аз съм много щастлива, че тя избра именно нас!

- Мислила ли си по какъв начин ще отбележиш своя професионален юбилей - 10 години на сцена?

- Десет години на сцена са и много, но и малко.Щастлива съм , че извървях този път зад мен именно по начина, по който се случи - с всичките успехи и моменти на разочарования. Имам прекрасни песни, които се пеят от поколението певци, които идват след мен, имам и много верни почитатели през годините ми, които не спират да ме подкрепят, а постоянно печеля нови и нови, защото истински обичам музиката, професията си.

В момента подготвям самостоятелен концерт, в който заедно с бенд на живо ще изпълня всичките си авторска песни, ще направя някои любими кавъри на български естрадни парчета и някои евъргрийни, които моите почитатели искат да слушат именно в мое изпълнение. Аз съм певица, която изпълнява с голямо удоволствие и едни от най- хубавите ни български фолклорни песни, така че моите почитатели ще могат да се насладят на музика от различни стилове, представена по моя уникален и вече разпознаваем стил./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

 

 

Коментирай

Мартина

Мартина 19.04.2019 23:10

ОбУжава сцената и сОровоядството, хмм...вие сериозно ли?