Петя Буюклиева за сватбата на сина си: Още сънувам, бях в приказка! ПЪРВИ СНИМКИ

Петя Буюклиева за сватбата на сина си: Още сънувам, бях в приказка! ПЪРВИ СНИМКИ

Синът на Петя Буюклиева - Тони се ожени за голямата си любов - албанката Еги Бендо, с която са заедно още от студентските години. Сватбата им в Катедралата във Варна се превърна в истинска приказка на любовта.

Пищното празненство, в чест на младото семейство, събра на едно място техни приятели от цял свят и продължи чак до ранни зори. А голямото вълнение от неповторимото преживяване Петя Буюклиева споделя първо пред нас!

 

- Петя, честито! Какви емоции бушуват сега в душата ти, часове след сватбата на сина ти Тони?

- Това е едно невероятно щастие за мен. Сълзи от радост! Сбъдната мечта. И си мисля, че още сънувам, защото бях в приказка, колкото и невероятно да звучи. Тази сватба бе един празник на голямата, чиста и истинска любов между Еги и Тони, която беше споделена от техни приятели от цял свят, както и от нас, малко по-големите, които също празнувахме своята любов. Мисля, че Бог благослови и оттук нататък ще покровителства брака им, защото венчавката им в катедралата във Варна бе уникална. Невероятно изпълнение, което ни накара наистина да се възнесем, да почувстваме силата на божието покровителство на младото семейство. 

Горчиво! Синът на Петя Буюклиева се ожени за красива албанка СНИМКИ

Още от ритуалите по време на венчавката всичките 110 гости започнахме да съпреживяваме и да усещаме това тяхно грандиозно чувство на любов. Получих лично и поздравление от кмета на Варна - Иван Портних за избора именно на тази катедрала за венчавката.

Интересното беше, че всички гости в хотела в "Св. св. Константин и Елена" след това, се почувстваха съпричастни, присъстваха на зарята, пееха с нас. Тази сватба се превърна в уникално преживяване за всички. За мен бяха много важни цветята, които специално бяха поръчани от Холандия. С послание и любовта им да бъде такава - цветна, ухаеща, чиста. Флористът Ивайло Иванов сътвори невероятни икебани с екзотични цветя, решени в лилаво-розовата гама. Цялата сватбена зала ухаеше на тях, а най-екзотична бе лилавата роза "Амнезия". Нямам думи, с които да изразя прилива на чувства и емоции в душата си, беше един огромен празник на любовта, чийто моменти бяха запечатани майсторски от фотографката Павлина Аенска и видео екипа на събитието.

Искам да отправя специални благодарности и на главния мениджър на хотела "Астор Гардън" г-жа Виолета Берова, за голямата съпричастност и работа по сватбения прием в зала "Романс", както и на целия екип и на вила "Чинка". Благодарности и на собственичката на сладкарници "Неделя" Радослава Минчева, която лично сътвори уникална пететажна бутикова торта.

Впечатляващо беше и представянето на Кина Кудева, един от елитните коафьори на България, както и на топ гримьорката Виктория Радославова, които сьздадоха уникален грим и прически. Благодаря на целия ни страхотен екип за огромния труд и цялото себераздаване.

Еги и Тони изненадаха сетивата на всички гости с уникалната хореография на техния първи сватбен танц, който изпълниха с холивудска прецизност. Те се носеха щастливи из дансинга сред множество сапунени балончета - символ на щастието. Спазиха се и всички български традиции, изнесено беше и уникално фолклорно шоу, което впечатли гостите, 70% от които бяха чужденци.

Един от гвоздеите на вечерта бяха прекрасните фойерверки, специално режисирани от Иван Иванов, както и пищната 3-минутна заря. Сватбата продължи до 6:00 сутринта и на другия ден главната мениджърка на хотела Виолета Берова с усмивка сподели, че не е имало нито едно оплакване от останалите гости на хотела, въпреки ранния час, до който горещия купон продължи.

Това беше денят на Тони и Еги, тяхната приказка, която чакахме от една година. Заслужаваше си всяка една минута от това невероятно преживяване. И това, което се получи, наистина надмина моите очаквания. Имах чувството, че Бог нарежда сам нещата така, че да се получат по един съвършен начин. Витаеше една магия навсякъде.

Уникалните фоерверки допринесоха за приказната обстановка и.бляскаво отразиха любовта на Еги и Тони

- Твоята снаха Еги е от Албания и е интересно решението сватбата да бъде именно в България. Изглежда тя много обича страната ни?

- Еги е живяла в Англия, където завършва Оксфорд до 12-ти клас. С Тони се срещат още, когато са на по 19 години, в американския институт YACOBS UNUVERSITY и имам чувството, че оттам нататък при тях всичко е съдба. Любовта е това, което ги води през всичките тези години. Еги е живяла повече в Европа, отколкото в Албания, където се ражда. Тя е христианка, както и родителите й. Интересното е, че дядото на Еги е учил и завършил висшето си образование в България и всъщност любовта й към страната ни идва именно от него. Когато преди години той разбира, че Еги има приятел българин, невероятно много се е зарадвал.

А когато Тони я доведе за първи път у нас, ние я разведохме във всички красиви кътчета на България, която е наистина прекрасна страна, и тя веднага зае място в сърцето й. Двамата мечтаеха, винаги са искали да имат сватба на морето, където енергията е съвсем различна, както и светоусещането, и затова, след прецизна селекция на места почти по цялото Черноморие, избрахме точно това райско местенце в "Св. Св. Константин и Елена". Това е едно бижу, зала "Романс" беше решена във венециански стил, с невероятни стъклописи на тавана, злато и уникален дансинг. Тук е момента да благодаря и на сватбената агенция, която направи дизайна на всяка една маса.

- Мислиш ли вече за момента, в който ще станеш баба или още е рано и за Тони и Еги?

- В момента Тони е докторант, има своята научна кариера, в която израства. Еги също има своята кариера, работи в американско-швейцарска фирма, където израства с всяка следваща година. Но аз си мисля, че Бог винаги решава кога да дари с плод на любовта едно семейство. Това дали ние искаме или не, се решава от тях. Готова съм търпеливо да очаквам този момент, в който Бог ще реши. Аз също направих първо кареирата си и след това така се случи, че направихме с Тони църковен брак на 10-тата си година, а на следващата синът ни се роди. Затова искам сега и при тях двамата този момент да дойде естествено, елегантно, без някакъв натиск. Това може да стане след година, може да стане и утре, тепърва им предстои и меден месец в Санторини, така че както Бог е отредил, така./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА