logo

Pavell & Venci Venc': Даваме си съвети и за личния живот

Pavell & Venci Venc': Даваме си съвети и за личния живот

Pavell & Venci Venc' е един от най-популярните български дуети. Двете момчета се наложиха като водещи имена в музиката, а също така и като водещи на "Гласът на България". Интересното при тях е, че участват активно в направата на техните песни и сами пишат текстовете си. Правят го и за много колеги. Наскоро пуснаха много интересен проект "Не бих могъл", в който участие взема и голямата звезда Любо Киров. Наш репортер говори с Павката и Венци за всичко ново около тях, а те за първи път признаха и голяма новина, свързана с професионалното им развитие.

- Момчета, как се роди идеята за трио с Любо Киров? Откога се познавате с него?
- Venci Venc’: Направихме песента преди две години заедно с братята Пламен и Иво Добреви, но запазихме издаването й за специален момент от живота ни. Аз лично посветих моята част на дъщеря ми Агуая и това я прави още по-лична за мен. С Любо се познаваме от много години, той е страхотен човек и професионалист, а работата с него е като песен.
Pavell: Ние вече не веднъж споделихме, че винаги сме искали да направим песен заедно с Любо Киров и сме щастливи, че това най-накрая се случи. Както Венци каза, направихме песента за няколко часа и единодушно взехме решението, че трябва да включим Любо Киров на припева. Звъннахме му след полунощ и му предложихме колаборация, а той много хареса песента и се съгласи да се включи.


- Колко пъти в живота се използвали израза "Не бих могъл" и в какъв смисъл?
- Pavell: Не мога да преброя пътите, в които съм го изричал, но се старая да не ми се случва често.
Venci Venc’: „Не бих могъл“ е израз, който наистина не може да се измери с брояч. Той е онзи израз, който човек най-често казва само на себе си и никога не го споделя на другите, защото това е вътрешната му вселена, която ако някой докосне, може да нарани. „Не бих могъл“ от тази гледна точка и от този житейски опит, който имам в момента, е нещо, което ми се случва много рядко.


- Разбрах, че сте имали притеснения относно актьорската игра във видеото. Кое ви затрудни чак толкова, все пак не снимате за първи път?
- Pavell: Не снимаме за първи път, но сега всичко беше по-различно. Тук става дума за снимки показващи това, което се случва в главата ти, когато си перфекционист и поставяш летвата много високо, очакванията ти се увеличават. Ние сме артисти, но не и професионални актьори, нормално е до някаква степен да се притесняваме за това си поприще.
Venci Venc’: При мен единственото притеснение беше за малката ми дъщеря Агуая, която е на 9 месеца и определено няма опит в тези неща, но в крайна сметка се справи много геройски и издържа през целия ден.


- Чувал съм от много музиканти, че обичат да записват песни, но снимането на видеоклипове ги отегчава...
- Pavell: Ние със сигурност не сме от тях, а и в интерес на истината не познаваме такива хора.


- За какво най-често спорите и стигали ли сте до момент, в който да не си говорите и да застрашите работата си като дует?
- Venci Venc’: Стараем се да не изпадаме в такива ситуации. Разбира се, случвало се да имаме разногласия, но те най-често са били породени само и единствено в името на това да създадем песен, която да докосне хората.
Pavell: Категорично не сме мислили да се разделяме, макар и да се изписаха доста неща в последните няколко месеца. Завършихме втория ни албум и целта ни е да оставим някаква следа с музиката, която правим.


- И двамата сте имали много трудни моменти в живота си и вероятно това също ви събира. Давате ли си съвети и най-важното - вслушвате ли се един в друг?
- Pavell: Постоянно питам Венци за почти всичко важно, което ми се случва в личен план. Искам му съвети и му давам такива, макар и да не се вслушва често в тях (смее се).
Venci Venc’: Преди много години Павката изгради един такъв маниер, винаги, когато се почувствам тъжен или ме види, че страдам, казва: „Ела да седнем и да направим една песен по повода“. Това е единственият начин, по който и до ден днешен чувствам емоционално лечение и нямам проблеми с психиката. Павката е моят най-добър приятел и личен психотерапевт (смее се).


- Споделихте, че сте завършили втория ви албум. С какво той ще бъде по-различен от първия ви и кога предстои да излезе?
- Pavell: Премиерата на албума ще бъде в края на този месец, а повече подробности ще обявим до няколко дни. Заглавието му е „Upgrade”, защото сме на етап от живота, в който се чувстваме по точно този начин – искаме да надграждаме себе си. Искаме да правим и да представяме на хората чиста музика, която казва в очите това, което изпитваме без значение какво е то./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ

 

Коментирай