Николай Воденичаров – Никеца призна: Много обичам Жана Бергендорф, но...

Николай Воденичаров – Никеца призна: Много обичам Жана Бергендорф, но...

Николай Воденичаров-Никеца впечатли треньорите и публиката в „Гласът на България” по bTV с един замах, изпълнявайки „Whole Lotta Love” на „Led Zeppelin”. Неговият underground рок стил буквално пощури първо Иван Лечев, а после и останалите от треньорския панел. В крайна сметка обаче, печеливш очаквано стана Иван Лечев, в чийто отбор Никеца избра да отиде.

33-годишният певец, който в момента се изявява активно по софийските клубове и други малки сцени заедно с групата си Casual Threesome, всъщност е самоук музикант. Баща му и дядо му са свирили на китара, и именно от тях е получил основата.

„Casual Threesome” е млада столична група, създадена през 2010 г. Членовете й са: Иван-вокал/соло китара, Ники-вокал/бас и Моци, Тодор Добромиров - барабани. Преди да се омагьоса от сцената, Никеца е работил като продавач, озеленител, но към днешна дата се изхранва само с музика. Свири на китара от 20 години и не може да си представи живота без музика. Участието в „Гласът” за него е шанс да се популяризира като изпълнител и е едно ново начало.

 

- Какво е усещането да си на сцената на „Гласът на България”?

- Супер емоция е да си на тази сцена. Чува се по съвсем различен начин, отколкото когато наблюдаваш от малкия екран. Прекрасно е да си част от този бенд (усмихва се). И аз, като човек, който постоянно пее, мога да кажа, че беше невероятно изживяване. Очаквам още повече емоция в публиката за следващите ми изпълнения.

- От колко време се занимаваш с музика?

- От много отдавна, над 20 години. Бях много малък, когато се вдигна шум около песента на Фреди Меркюри „Show must go on”, него вече го нямаше. Взех китарата на дядо ми и я изсвирих. И така тръгна всичко. Иначе имам група – Casual Threesome от 9 години вече, с която творим музика всеки ден.

- И някъде от този период навярно са започнали да ти викат „Българския Мик Джагър”?

- Приемам го като комплимент, разбира се. Свирили сме доста „Ролинг Стоунс”, харесваме ги. Всъщност така тръгнахме да се развиваме и професионално – заедно с песните и на „Доорс” и „Бийтълс”, а вече имаме и свои собствените хитове. Новата ни песен „Under Lovin’ Ice” излиза сега, на 17 април. Ще направим премиера в столичен пиано бар.

- През какво си минал до момента по пътя си?

- Всичко, през което минаваме, остава отпечатък в нас. Свирили сме на всякакви места и навсякъде е било невероятно. Сещам се как през 2011-та с тогавашната ми приятелка решихме да тръгнем на стоп към Видин. И ни оставиха в едно село – Доктор Йосифово, на 15 км. от Монтана. Беше 13 февруари и минус 13 градуса. Върнахме се към Монтана, където едно такси ни взе и ни закара. Шофьорът ни каза: „Качвайте се, тук ще ви изядат вълците някъде” (смее се).

Сещам се и за още нещо забавно. Преди време пак така на стоп – спира една кола, а аз съм с приятелката ми, но и двамата сме с дълги коси. И от колата казват: „Можем да вземем само една от двете ви” (смее се)

- Имаш ли приятелка в момента?

- Не, нямам в момента. Готов съм за всякакви същества, които харесват моята музика и музиката на групата ми като цяло.

- А как ти се отразяват слуховете?

- Бих казал положително.

- Положително ли?!

- (смее се) имам чувство за хумор и то ми помага. Чета и даже ми е забавно.

- Писа се, че си новият приятел на Жана Бергендорф! Кажи сега – си или не си? Тя даже написа „Обичам те” в социалната мрежа след изпълнението ти в „Гласът”…

- И аз много я обичам. Но не сме гаджета, а много добри приятели. Жана е пяла и в нашата банда. Смях се много, когато пуснаха този слух, както и тя. Но това са нормални неща, които се пускат в публичното пространство. Важното е да се стигне до музиката.

- За какво мечтаеш?

- Да отида до Австралия.

- Защо пък точно в Австралия?

- За да видя животинчето птицечовка. Но не е само това причината, разбира се. Бих искал да обиколя много места. Бих искал да свиря навсякъде. И да чуя абсолютно всички музики на абсолютни всички места на Земята.

- И по възможност би искал преди това да спечелиш, ако може и „Гласът на България”, за да стане и другото една идея по-лесно?

- (смее се) Да! Искам и да пожелая успех на всички колеги. Усещането е невероятно и най-важното е да има хубава музика. Нека спечели този, когото най-много искат хората./show.blitz.bg

Интервю Анелия ПОПОВА

Коментирай