Нелина пред БЛИЦ TV: Когато си пеещ изпълнител всички го отчитат и оценяват

Нелина пред БЛИЦ TV: Когато си пеещ изпълнител всички го отчитат и оценяват

Певицата Нелина бе част от турнето на естрадните легенди "Обич и песен", а на финалния концерт в София се представи с китка народни песни и неостаряващия й дует с Ивайло Гюров "Живея за теб". Пред камерата на БЛИЦ тя разкри интересни неща от задкулисието на спектакъла - как я приемат естрадните й колеги; какво са си помислили в първия момент, когато са видели нейното име в афиша; отказала ли се е от попфолка и какво ново подготвя, всичко това Нелина разкрива в интервю за нашата медия: 

- Нелина, ти си като глътка "свежест" в концерта "Обич и песен", различното. Как дойде поканата и колебаеше ли се дали да приемеш? 

- Както казва една приятелка - аз съм цветното петно в този концерт. (смее се) Поканата дойде от главния организатор и наш мениджър Евгени Боянов, за което много му благодаря. Когато ми изреди кои са другите изпълнители на концерта аз онемях и му казах: "Аз какво ще правя в тази конфигурация". Той ме успокои, че е обмислил нещата и знае кой за какво кани. Каза ми, че знае какво мога и точно затова съм в този афиш. 

Говорих си с колежки, които също са се чудили на моята покана. Но чух Мими Иванова да казва в едно интервю, че много ме харесва като глас и съм се вписвала добре в концерта. След първия-втория концерт и моите притеснения паднаха, защото публиката ме прие прекрасно, извиват се страхотни хора и наистина тук е моето място. 

- Не може концерт без хоро... 

- Българинът открай време обича тази музиката, тя си е нашата музика, нашите гени и корени. Когато зазвучи тази музика, цялото ти същество заиграва и резултатът е виден. 

- В приятелки отношения си с много изпълнители от попфолк сцената, била си на такива големи концерти, а сега си сред естрадните динозаври и забелязвам, че и те те приемат изключително добре...

Оказва се, че когато си пеещ изпълнител всички го отчитат и оценяват. За мен това е голяма гордост и чест. Вече толкова много години съм на сцената и навсякъде съм добре приета, във всички жанрове. На финалния концерт от турнето "Обич и песен" ще се представя освен с фолклорната китка и с дуета ми с Ивайло Гюров "Живея за теб", който е съвсем в друга посока. 

След репетицията много музиканти дойдоха да ми кажат, че това е най-въздействащата песен на концерта. Силвия Кацарова каза: "Боже, боже, как се сетихте да го направите това парче". Тази песен е любима песен и на мен, и на Иво Гюров. Една от гордостите в моя репертоар. Благодарна съм му, защото той е инициатор на този дует. Предложи ми преди 19 години, когато точно бях бременна с моя син. Тогава му казах: "Нали знаеш, че съм бременна", а той: "Добре де, да не си болна, нали можеш да пееш". (смее се)  Записахме песента в студиото на Митко Гетов, беше много готино, страхотни кавалери са и двамата и се надявам да взривим публиката с тази невероятна песен. 

- Почитателите ти, които са те обикнали още със старта на музикалната ти кариера във фолка, се вълнуват кога ще има поп фолк песен на хоризонта. Нали не си се отказала тотално от този жанр? 

- Не съм се отказала, но ми е трудно да намеря песен, която да ми застане добре. Харесват ми модерните неща в момента, но трябва да си е моята песен. Откакто съм самостоятелен изпълнител, гледам да си подбирам неща, които ме кефят. Такава е песента "Такива спомени оставям аз" - много добре беше приета от хората. А сега вече може да се наслаждават на клипа на "Как ми липсва детството щастливо".

 

Тази песен я представих за първи път в зала 1 на НДК в същия състав, но сега с видеото ще е още по-въздействащо. Върви ми с този екип, благодаря на Евгени Боянов, че ми дава възможност да пея на голямата сцена и ми дава стимул да вярвам, че нещата, които правя, са във вярната посока и правим стойностна музика. 

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Целият репортаж от концерта и видео интервютата на Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мими Иванова, Елвира Георгиева, Роси Кирилова, Теди Кацарова, Петю Буюклиева и Теди Кацарова може да гледате във видеото по-долу:

 

 

Коментирай