logo

Нелина: Положението в Занзибар е "Хакуна- матата"! Маски никъде не се носят СНИМКИ

Нелина: Положението в Занзибар е "Хакуна- матата"! Маски никъде не се носят СНИМКИ

Гласовитата певица Нелина си подари екзотично пътешествие до Занзибар за своя 50-и юбилей. Два дни след като отпразнува рождения си ден с приятели и колеги, русата фурия отпраши за Занзибар, който тази зима се превърна в топ дестинация за българите. В момента любимката на цяла България е под карантина, а наш репортер се свърза с нея, за да научим какво е положението с Ковид-19 на африканския остров и как се справя тя по време на обявения трети локдаун в България. 

 

- Нелина, преди няколко дни се върна от почивка на най-модерното и обсъждано място напоследък, а именно Занзибар. Как е положението там с Ковид-19? 

- Положението там е "Хакуна- матата", както казват местните, и с това се изчерпа всичко. Това значи: "Няма проблем", "Спокойно", "Забавлявай се". Местните там казват, че специално на остров Занзибар няма ковид. И щом ни видеха да си слагаме маските, започваха да ни обясняват как при тях няма коронавирус. Казват, че единствено в континенталната част на Танзания има вирус. Но при нас се спазваха санитарните изисквания, много е чисто в хотелите, приборите са дезинфекцирани и всичко е пакетирано. В местата за хранене всички са с ръкавици! Единствено на летището - на отиване - имаше голям проблем, защото кацнахме четири самолета по едно и също време и отвън на жегата бяхме един върху друг. Повечето от половината си махнаха маските, но това вече е личен избор. Беше ужасно, голям шок за нас в тази блъсканица. Имаше хора, които бутнаха по някой долар и веднага минаха отпред, независимо дали имат или нямат виза. 

Нелина пръска сексапил от Занзибар СНИМКИ 18+

- Корупция се шири и там, казваш? 

- Да, да! Намират си начин да изкарат допълнително пари! На летището на връщане тихичко ни попитаха колко ще дадем, за да отидем най-отпред. Не се възползвахме, защото ни беше неудобно, не е коректно спрямо останалите. Иначе на самия остров всичко тече спокойно, бавно, въобще не се притесняват. Изненадана съм от шофьорските им умения, като имаш предвид, че асфалт има единствено в столицата и на магистралата. Под магистрала разбирай двулентов широк път без мантинели по средата и ограждения отстрани. Останалото е път с прах и камъни. Спокойни са и добре владеят колите. Имахме една стряскаща ситуация на пътя, където един шофьор караше в насрещното, но нашият шофьор съвсем спокойно намали скоростта и само с пръстчето му показа да внимава. Ако това се беше разиграло в България - пет минути щяхме да го храним и поне час щяхме да се ядосваме

Сензитивни са и бързо научиха имената ни. Гостоприемни и добронамерени са хората там, успокояваш се при общуване с тях. Маски там никъде не се носят, единствено в магазините по собствено усмотрение. В самите хотели е много чисто и подредено. Проблемът беше, че местата на плажа бяха сравнително малко и още в 7 часа сутринта всичко бе заето. Навивахме си часовника и тичахме преди 7 на плажа, за да си запазим места и да сме близо до океана. 

Нелина вдигна щур купон за РД и заяви, че е най-щастливата жена СНИМКИ

- Да си на почивка и да ставаш толкова рано!

- Цаката е да си легнеш рано, защото ресторантът в 22 часа затваря и няма какво да правиш. И съответно ставаш рано, за да можеш да си хвърлиш хавлията на плажа и да си запазиш готини места. Имаше много руснаци, японци и доста българи. В нашия хотел бяхме само 10 българи, но голяма част имаше разхвърлени по цялата територия на острова. При нас, най на север, плажът беше много красив и идеален за плуване. Докато уинсърфистите повече в източната и южната част на острова се отправиха, тъй като е по-ветровито. Ходихме на много екскурзии и видяхме интересни и красиви неща. Много ми допадна морската храна и плодовете. На една от разходките ни изкарахме голяма медуза и ни обясниха, че те не са страшни. Трябвало да се пазим от малките, които са силно отровни и опасни. Другият проблем в морето са морските таралежи и още първия ден едно 8-годишно момченце пострада, макар че беше с водни обувки. Отстрани му беше забил два бодила и веднага отидоха в санитарния възел на курорта. Бяха му казали да налага мястото с мляко от манго бодлите и те сами излизат. На нас със сина ми ни се е случвало в Гърция, ужасно е.  Хубавото в нашия хотел беше, че имаше жива музика. Друго е настроението! 

- Не хвана ли микрофона на попееш малко, след като в България в момента е невъзможно, предвид извънредната ситуация и заповедта на министъра? 

- Не, но пък всяка вечер откривахме дансинга! Другите туристи се притесняваха да танцуват и само чакаха ние да открием дансинга. Забавно беше, но приключваше в 22 часа. Даже едната вечер, когато нямаше вече музика, си пуснахме от телефона нашенска музика и си направихме парти, дори руснаците  се забавляваха с нас. (смее се)

- Как ти се отразява поредният локдаун? 

- Извадихме късмет, че заминахме в Занзибар в най-кофти времето за България. При прибирането ни започна поредния локдаун и карантина едновременно. Така и така няма къде да се ходи, така че ще си изкарам карантината спокойно. Лошото е, че вече една година сме без работа и няма никаква светлина в тунела нещата да се оправят. Подготвила съм нови песни, но трудна работа, всичко иска финанси, а възвращаемост в момента няма никаква. Трябва явно да се преквалифицираме. 

- Наскоро попаднах на подобни думи на Деси Слава, която също обмисля с какво да се захване, след като вече година музикантите са спрени от работа...  

- Явно ще трябва да сменяме професията. Сега гледам, че са отпуснали помощи за певци, но важи за поп, рок и джаз изпълнители. Ние от попфолка и фолклора не съществуваме за управляващите. Вече 30 години си плащам данъците и не е коректно да се държат към този жанр. Сериозни постъпления идват от този бранш и не е коректно да ни дискриминират така. Даже тези отпуснати мерки важат за хора с приходи над 3000 лв. и под 50 00 лв. годишни. А точно тези хора с под 3000 лв. доход са най-нуждаещите се. Поредна недомислена мярка. Цари някакъв хаус. Когато се прибрах от Занзибар ми казаха, че трябва да съм 10 дни под карантина. На следващия ден ми изпращат някаква поправка, че на 7-8 ден след два отрицателни теста мога  да прекратя карантината. Липсва последователност и далновидно мислене, адекватна грижа е за хората от страна на държавата. Това са елементарни неща, които лесно могат да се определят и контролират. Много недомислени мерки се пръкнаха. 


Нелина  е успяла да посети местното училище, в което е занесла лакомства, книжки за оцветяване и много сувенири за дечицата.

- Но пък успя да отпразнуваш юбилея си в един от последните дни преди затварянето на държавата... 

- През февруари се чудех дали ще ни отварят на 1 март и при какви условия. Изчаках да видя какви ще бъдат рестрикциите и няколко дни преди рождения ми ден реших да го празнувам, все пак е нещо. 50 години са си 50 години. Много хора след това ми писаха защо не са поканени. Извинявам се на всички, но нямаше как да поканя повече, заради бройката, която трябваше за да спазим ограниченията. Самият ресторант затвори врати за външни хора, за да мога да побера моите гости, но пак не успях да събера всички. Най-важното е, че каквото можахме, го направихме. Веселихме се от сърце, толкова беше хубаво и всички бяхме зажаднели за такова събиране. /show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

Коментирай

Естет

Естет 26.03.2021 14:23

Невероятна дама! Имам големи съмнения, че това убийствено тяло е заради някой млад красавец! Доказано е, че зрелите жени изглеждат така, когато имат връзка със значително по-млад мъж. И се стремят да не отстъпват по нищо на неговите връстнички.

Цветелина

Цветелина 01.04.2021 11:35

Не знам за тялото,но ми се вижда пълничка и отпусната!

Умен

Умен 03.04.2021 14:50

Като се оплаква, че няма пари, защо ходи до Занзибар, а не пести. Много изтъркани доводи за да получи парички. Бедният не ходи по екзотични екскурзии.