logo

Момичетата от 4 Magic: Изградили сме голямo доверие помежду си

Момичетата от 4 Magic: Изградили сме голямo доверие помежду си

„4 Magic“  е една от най-прогресиращите момически групи. Те победиха в петия сезон на "Х Фактор". Елия, Никол, Валентина и Елеонора са родом от Пловдив. Освен поп музика, изпълняват отлично и българска народна музика. Групата е създадена през 2014 г. Името „4 Magic“ е измислено специално за X Factor, като преди това се наричат Квартет „Магия“. Набират все по-голяма популярност, а наскоро представиха и последната си песен "Вселена", което ни даде повод да ги потърсим и направим един откровен разговор с тях. 

 

- Момичета, новият ви видеоклип „Вселена” е доста цветен и бързо направи впечатление на почитателите ви. Разкажете ни малко повече за този проект?


Никол: „Вселена“ е един проект, в който още в самото началото се влюбихме. Създадохме го заедно с двама изключително талантливи шведи Елън Берг и Ерик Бернхолм, по време на първия творчески лагер за писане на песни Sofia Songwriting Camp, организиран от „Вирджиния Рекърдс“. Получи се много различен и цветен проект, вкарахме лека нотка на 80-те, 90-те години, където музиката беше в своя пик. Музиката, която все още звучи и до днес. Изключително щастливи сме с този проект и наистина се надяваме да се хареса на хората.
Елия: Клипът е олицетворение на нашите представи за една “Вселена”- всичко е цветно, има динамика и само позитивни емоции.
Елеонора: Всеки остави частица от душата си в този проект и сме истински благодарни на хората, участвали в него и помогнали за неговото реализиране.


- Песента е създадена по време на Sofia Songwriting Camp, разкажете за колко време я подготвихте?


Елия: Sofia Songwriting Camp е лагерът, който събра различни артисти от цял свят. Изключително сме благодарни, че и ние имахме възможността да творим и да споделяме емоции с такива професионалисти. Песента беше написана през третия ден от лагера. Самата идея за мелодия тръгна съвсем спонтанно. Още с влизането в студиото, Елън взе китарата и започна да свири. Така се зароди английската версия на песента, която ще чуете в началото на 2020 г.
Елеонора: Българският текст на песента написахме за около три часа в колата, когато заедно с момичетата се връщахме от участие.


- Споделете някоя интересна случка от снимачния процес на видеото.


Елия: Видеото беше едно ново предизвикателство за всяка една от нас, тъй като снимахме цяла нощ. Също така трябваше да играем боулинг с високи обувки и да влагаме актьорка игра между нас и момчетата. Друга интересна случка беше това, че направих страйк още от първия кадър без дори да разбера (смее се). Беше много забавно! Никога няма да забравя атмосферата, за което благодаря и на снимачния екип, който направи това възможно. Чувствахме се освободени и правихме всичко с желание.

Никол: Беше леко изморително, но признавам с това имаше и много забавление, което е много важно, за да може снимките да вървят спокойно и без напрежение.


- Лесно ли се сработихте и как стигате до консенсус при взимането на решения?


Валентина: С момичетата сме заедно вече от 5 години и винаги сме се разбирали добре. За това време заедно сме изградили голямо доверие помежду си и взимането на решения е бързо и лесно. Свикнали сме с работата в екип и знаем как да правим компромиси, да се изслушваме и да приемаме мнението на всяка една от нас.
Елеонора: Все по-лесно стигаме до консенсус. Без компромиси в даден момент, нещата няма как да се получат.


- Имали ли сте кризисен момент, в който сте били на ръба да се разпаднете като група?


Никол: Никога не сме имали кризисни моменти. Ясно е, че има леки спречквания понякога, но винаги е за нещо малко, като например облекло.
Елия: Не. Може да сме имали спорове, но винаги сме стигали до консенсус, дори и понякога да се искат компромиси. Но именно това е отговорността да си в група - не си само ти, а сте цяло семейство.


- А не мечтаете ли за самостоятелна кариера?


Валентина: Не, имаме още много мечти, които да сбъднем заедно, гледаме в една посока.
Елия: Победата в „Х Фактор“ и успехът, който постигнахме, ни връхлетя бързо. Не сме мислили за солова кариера, защото сме изцяло отдадени в групата.


- Приемате ли се за българските „Спайс гърлс”?


Валентина: Приемаме се единствено за българските 4Magic. Никога не сме искали да приличаме на някой друг.
Елеонора: По-често ни наричат българските Литъл Микс, ако трябва да бъдем честни (смее се).


- С какво друго обичате да се занимавате извън музиката?


Валентина: Танци, спорт, рисуване, изучаване на чужди езици и разходки сред природата.
Елеонора: Аз имам безброй много хобита. Обичам да рисувам - без значение върху каква повърхност. Наскоро изрисувах два чифта от обувките си и се получиха много добре. Обичам да свиря на пиано, да пиша текстове, а напоследък започнах и да правя бийтове. Когато имам повече свободно време уча и езици - има някои, които искам страшно много да науча - корейски, френски, немски, арабски и други.

Никол: Извън музиката обичам да се занимавам със фитнес, наскоро открих и един много интересен спорт Kangoo Jumps. Уча се да създавам сайтове и да работя с Фотошоп. Това са нещата, с които се разтоварвам след тежък ден.
Елия: Всяка една от нас има различни хобита. Аз съм човек, който обича да изучава, да изпробва и да живее на макс. Любимите ми неща, които обичам да правя, да тренирам тенис, като от 6-годишна съм на корта, да пътувам и откривам нови красиви места, да пиша текстове на песни, да чета и най-важното - да съм с хората, които обичам!


- Доволни ли сте от работата си със Саня Армутлиева и каква е тя извън камерите? За какво най-често ви се кара и вслушвате ли се в нейните съвети?


Валентина: Вслушваме се във всичко, което ни казва. Много сме благодарни на нея и целия екип за това, което правят за нас.
Никол: Последните години, в които работим със Саня са най-хубавите за нас. Ако не беше тя, нямаше да стигнем до тук. Тя е човекът, който ни подаде ръка и ни тласна по пътя на музиката.
Елия: Саня е един изключителен човек. Всеки път, в който говоря с нея, й се възхищавам още повече и научавам нови и нови неща. Ще цитирам едни нейни думи, които наскоро тям ми каза: „Не се страхувай. Страхуваш ли се, по-добре не започвай.”
Елеонора: Винаги сядаме и обсъждаме нещата, като всеки един от нас казва своята гледна точка. Тя определено е човек, който може да те научи на много неща. Когато трябва да се бъдем сериозни, сме сериозни и работим усърдно. Но, разбира се, има моменти за отдих. Тогава се забавляваме или се шегуваме. Саня определено е човек, който знае как да се забавлява./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

 

Коментирай