Михаела Маринова: В живота ми всичко се развива по правилния начин, щастлива съм

Михаела Маринова: В живота ми всичко се развива по правилния начин, щастлива съм

Михаела Маринова без съмнение е едно от големите открития на X Factor у нас. Не случайно James Arthur без никакво колебание я избра за свой фаворит и даже долетя в София за финала, за да я подкрепи на сцената. От тогава малкото момиче се превърна в млада жена и вече е сред най-успешните български певици, с куп награди, първи места в класациите, милиони почитатели и даже дебютен албум.

На 9 октомври ще представи песните от албума си "Стъпка напред" на голям изискан концерт. А преди това наш репортер се видя с чаровната певица, за да си поговорим за всичко, което се случва в личния и професионалния й живот. 

 

- Мише, на 9 октомври най-накрая ще се състои лайф концерта „Стъпка напред“, който всъщност е и промоция на дебютния ти албум…

- Вълнувам се страшно много, защото с Вирджиния Рекърдс от много време очакваме този концерт. Отложи се веднъж, заради ситуацията с коронавируса, в която изпадна целият свят. Сменихме датата само на концерта, албумът си излезе по план. Дългоочакван е този концерт, не сме спирали да репетираме дори по време на карантина. На 9 октомври ще имам удоволствието на изляза на сцената с най-добрите музиканти.

- Пусна ново парче с видеоклип дни преди концерта...

- Да, на 2 октомври издадохме най-новия ми сингъл „Другата стая”, който е част от албума „Стъпка напред”. Досега повечето ми песни са били на тъжна тематика, баладични, все пеех за разочарованието от любовта. Тази песен е точно обратното, защото и в живота ми в момента всичко се развива по правилен начин, щастлива съм, с Александър се разбираме прекрасно и тази песен всъщност е посветена на него. Леко намигване към влюбените двойки. Видеото пък затвърждава женствеността ми, чувствам се все по-добре в кожата си.

- Александър ще има ли роля във видеото?

- Не! Искахме да избягаме от тази концепция-клише, която се вижда винаги в романтична песен. Много е интересно видеото, тъй като песента се казва „Другата стая”, а никъде няма стая, но ще ви оставя да гледате видеото и да интерпретирате концепцията сами.  В клипа изпълнявам и танцувална хореография, а сексапилът все пак е в прилична доза, тъй като винаги съм страняла от пошлостта.

- Влияе ли личният живот върху музиката?

- Усеща се доста силно! Като цяло съм фен повече на баладите, но това не значи, че съм нещастна. Обичам да използвам гласа си, за да размишлявам над вътрешните терзания на хората. Както и в приятелските разговори, доста по-често се говори за тежките моменти, защото търсим разбиране в отсрещната страна. По-трудно е да пишеш за щастието, защото то няма нужда да бъде коментирано толкова широко, а просто да бъде истински усетено. Големите творци създават най-величествената си работа именно когато са нещастни, така канализират емоциите си. В творчеството няма правила, каквото усетя, това създавам, „следвам своя глас“. ;)

- Александър подкрепя ли те, харесва ли творчеството ти и дава ли съвети?

- Подкрепя ме и мога да кажа, че промени вкуса си за музика покрай мен. Преди това беше сложен в рамки, слушаше определени неща. Сега гледаме заедно лайф изпълнения на Бионсе, на Джей Ло, станал е машина като мен. Обича да дава съвети относно това как да изглеждам. Все пак е мъж и има поглед върху нещата, които биха ми отивали. Кара ме да се чувствам жена. Откакто е в живота ми всичко е много по-прекрасно.

- Живеете заедно и въпреки че си само на 22 години, говорите ли си вече за по-сериозни стъпки като дете...?

- Не мога да скрия, че като всички нормални хора сме си говорили на тази тема. Той е на 30 – имаме 8 години разлика. На този етап не му е дошло времето, и двамата сме фокусирани върху кариерите си, но когато и този ден дойде със сигурност ще го посрещнем с отворени обятия. А и не се знае животът какво ще ни поднесе, важното е да сме заедно и да се подкрепяме. 

- Завърна се в „Маскираният певец”, но този път като коментатор. По-трудно ли е да разпознаваш маските, отколкото да се криеш под тях и да заблуждаваш?

- Беше зверски трудно! Един-двама долових, но не съм напълно сигурна. Мислех си, че ще ми е лесно и че интуицията ще ме води, все пак, така да се каже, „овършах“ предаването (смее се). Но нямаше такова нещо. Всичко е много заблуждаващо. Беше ми интересно и ми се иска отново да застана на мястото на панелистите.

- Кой е любимият ти образ този сезон?

- Доста сложен въпрос, защото тази година маските са феноменални. Със сигурност черният Ангел ми направи впечатление, има силен и мощен глас. Подозирах кой  се крие зад тази маска. Чисто като маска „Баба Яга” е брутална, „Клоунът” ме изплаши.

- От къде идва фобията ти от клоуни?

- От детството! Психиката ми е доста слаба, не за живота и житейските неща, а за фантазията и въображението. Имам страх от тъмно и от клоуни, вероятно от страшните филми, които съм гледала. Страх ме е от цирк, самият му купол ме плаши. Смехът на клоуна също е фрапиращ. Имах един период, в който играех с кварталната групичка пред блока и често се събирахме да гледаме страшни филми. Сега не можеш да ме накараш да се загледам в такъв филм.

- Участвала си в доста риалити формати, повечето дори спечели, но замисляла ли си се за нещо по-екстремно от рода на „Игри на волята” или „Фермата”?

- От време на време гледаме тези предавания с Александър и наскоро точно това си говорихме – дали бихме издържали психически на този целия стрес, на гладуването, което се налага. Аз съм доста издръжлива и обичам предизвикателствата, но определено искам да остана фокусирана върху музиката и творческите формати.

- Гладът ли е нещото, което най-силно те притеснява?

- Да! Без храна нищо не можеш да направиш. И без друго съм 45 кг и ако не хапна... съм чао! (смее се)

- Преди няколко седмици  заедно с Благой Георгиев организирахме благотворителен футболен мач, където събрахме доста популярни личности и стана голямо шоу. При сформиране на женски отбор би ли се включила и ти?

- Гледах снимки и видеа от събитието и заслужавате поздравления за хъса и добрата организация. С най-голямо удоволствие бих се включила, Александър ще ми покаже някои тънкости при футбола и съм готова. Между другото, в училище винаги играех футбол с момчетата и не бях никак зле. Готино ще е да си облека един футболен екип, а Александър да е на скамейката и да ме аплодира. Да сменим ролите.

- Как ти се отрази карантината на теб, въобще цялата тази неприятна ситуация с този коварен вирус?

- Преминах през всички етапи на карантината – имах време да си почина и да се видя с близките, да творя повече песни, да чета книги, но ми беше изключително мъчно за сцената и публиката. Имах огромна нужда да се виждам с хората и да пеем заедно. Всичко това ми липсваше, но пък създадох хубави проекти, които тепърва ще виждат бял свят. Нищо не се случва напразно и за всичко има смисъл и причина, просто трябва да изчакаш момента.

- Усещаш ли негативното влияние върху музикалния бизнес след случилото се?

- Музикалният бизнес наистина пострада от пандемията на глобално ниво, промените се усетиха и при нас. Ще мине доста време преди да успеем да си върнем предишния ритъм, но се стараем да продължаваме да се развиваме максимално. Надявам се кризата да премине колкото се може по-бързо, защото би настъпил тотален крах за българската музика. В световен мащаб колелото ще се задвижи по-бързо, няма да се усетят до такава степен негативните неща. И все пак, човечеството е преминавало и през по-страшни кризи и катаклизми, ние сме изключително адаптивни същества и вярвам, че ще се преборим и с това. По-добрите времена са близо! 

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

Коментирай