Михаела Маринова след "Маскираният певец": Подариха ми Оскар за най-добра лъжкиня

Михаела Маринова след "Маскираният певец": Подариха ми Оскар за най-добра лъжкиня

Михаела Маринова е сред най-младите и талантливи изпълнители от родната музикална сцена. Тя бележи голям успех след всяка своя песен, но може да се похвали с това, че е спечелила цели два музикални формата - "Като две капки вода" и "Маскираният певец". В последния се криеше зад маската на Гарвана и успя да заблуди всички. Това обаче не попречи на зрителите да я харесат и да я изберат за първия победител в интересното шоу. Ето какво сподели за победата си Михаела Маринова пред репортер на БЛИЦ:

 

- Мише, направи запомнящо се участие в "Маскираният певец". Трудно ли ти беше да заблудиш зрителите и панелистите? Никой не предполагаше, че Гарванът си ти...

- Много ми беше трудно. Преди няколко години участвах в "Като две капки вода", но двете предавания са много различни. В едното влизаш в образ и въпреки това хората знаят кой стои зад него, докато в „Маскираният певец“ трябваше да влезем под кожата на един герой и в продължение на три месеца да се криеш зад тази маска и да пееш песни, които никога до този момент не си пял. Преправях си гласа, гонех детското звучене и може би с това успях да заблудя всички. Избирах си песни, в които е трудно да бъде разпознат гласът ми, до преди това не бях пяла рок и народна музика, но на тази сцена направих своя дебют. "Маскираният певец" беше огромно предизвикателство, но и поредната школовка за мен.
Костюмът също беше много тежък и ми помогна да се превъплътя в него, да се скрия максимално добре. Въздухът не ми достигаше и пеенето зад такава маска е изключително трудно.


- Имаше ли конкретен артист към когото се стремеше да приличаш и да заблудиш? Албена Михова сподели, че е следвала линията на Жана, Къци пък на Рафи...

- В началото нямах такъв човек. Следях какво мислят зрителите на предаването и коментарите им, ми помагаха за това в коя посока да тръгна и какво още да скрия от себе си, за да не ме разпознаят. Често ме спрягаха за Крисия, вероятно заради детско звучене, в крайна сметка реших да вървя в тази посока.


- Хората около теб, твоето семейство, знаеха ли за участието ти в това предаване или успя и тях да заблудиш?

- Абсолютно никой не знаеше! Беше ми трудно да скрия от родителите ми, докато приятелят ми в момента играе във Велико Търново и не е при мен, затова с него беше по-лесно. Майка ми и баща ми не бяха започнали да гледат шоуто от първия лайф, хванаха го доста по-нататък. Мама беше първата, която ме заподозря (смее се). Една вечер се прибрах и тя ми каза: "Има един Гарван в новото шоу на Маги Халваджиян, не знам дали си го гледала, ама е много добър". Аз се направих, че не знам за какво става въпрос и казах, че ще се поинтересувам. В момента работя върху албум, който ще издам през пролетта, всеки ден съм в студио и това много ми помагаше като оправдание за отсъствието ми.


- Твоето име беше споменавано в предаването, но за други герои. Най-много коментари имаше, че ти си Пчелата...

- Много харесвам Маги Джанаварова и смятам, че направи страхотно представяне! Усетих, че върви по моята ниша на репертоар, което беше доста хитро от нейна страна. Беше много забавно, защото и колегите ми от университета смятаха, че съм Пчелата и непрекъснато жужаха около мен. След предаването моите близки ми подариха имитация на „Оскар“ за най-добра лъжкиня за това, че съм успяла да запазя тази тайна цели три месеца (смее се).


- Предполагам следеше представянето на твоите колеги и си имала любим образ...

- Пчелата ми беше фаворит. Като поведение беше сладка и непринудена, а аз обичам такива хора. Личеше си, че зад костюма се крие позитивен човек.


- А кой от участниците успя да познаеш от раз?

- Жана беше първият изпълнител, който от първо слушане разпознах. Тя има специфичен тембър, който не мога да сбъркам. Разпознах я и по структурата на тялото.


- Този път спечели предаване, в което самоличността ти се пазеше в тайна, по-скоро водещ беше талантът, а не името...

- Тук победата е за Гарвана. Аз просто озвучих този герой и се радвам, че хората усетиха душата ми и гласуваха за мен. Трудно е да бъдеш скрит зад такава маска, там забравяш за егото и за това какво си постигнал до момента.


- Панелистите непрекъснато търсеха връзка между героя и човека, който се крие зад маската. Ти сама ли избра Гарвана?

- Кремена Халваджиян е създала костюма. Знаех само, че искам да съм птица и вероятно това им е била насоката. Представях си феникс. На хората им е странно, че точно аз изскочих зад маската на Гарвана, но с него имаме доста общи неща. Като оставиш настрани поверието, че е неприятна птица, която предвещава лоши неща, тя всъщност е с много широко разперени крили, а аз обичам да летя високо и да се целя към висините. Освен това съм много наблюдателна като птиците, обичам да си взимам поуки и да не говоря прибързано. Щастлива съм, че ми се падна този костюм и пак бих си го избрала.


- Къде ще бъдеш за Коледните и Новогодишни празници - ще празнуваш или на работа?

- На работа, но приятелят ми ще дойде с мен, за да бъдем заедно. След това сме планирали едно пътешествие до Париж. През декември програмата ми е пълна и освен пътуванията по участия, завършвам първия семестър в Музикалната академия и работя усилено по песните, които ще влязат в първия ми албум.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ

Коментирай