Мелинда Сейдия: Рисувам върху дрехи, създадох първата си колекция

Мелинда Сейдия: Рисувам върху дрехи, създадох първата си колекция

Мелинда Сейдия е младо и талантливо момиче. Тя има собствен моден бранд, но той не е като всички останали. Тя се занимава с рисувани дрехи, които набират все по-голяма популярност и стават все по-търсени. За интересното си занимание Мелинда разказва пред наш репортер:

- Разкажи ни малко за себе си?

- Казвам се Мелинда Сейдия, родена съм в България и съм израстнала в град Перник. Носителка съм на титлата Lady Bulgaria 2016. Наскоро завърших висшето си образование в УНСС със специалност Бизнес администрация. Преди близо 6 години създадох моден бранд „Melinda`s“ и се занимавам с рисуване върху дрехи, обувки и аксесоари.

- Кога се запали по рисуването върху дрехи?

- Обичам да рисувам още от ранна детска възраст и това е нещото, което умея и правя най-добре. На 8 години започнах обучението си по приложни изкуства. Едновременно с това бях и модел. Дойде момент, в който успях да съчетая двете си любими неща в едно. Тогава се роди идеята да започна да рисувам върху дрехи. Първоначално на шега, но в последните години се оказа доста търсено и актуално.

- Какви са спецификите на тази професия и доходоносна ли е?

- Така да го кажа, аз съм модернизиран художник. Мога да нарисувам икона, мога да изрисувам и най-якото кожено яке. Работата за мен е удоволствие. Професор в университета ми каза: “Ако работиш това, което обичаш, няма да имаш нито един работен ден в живота си!“ Влагам много любов и създавам новаторски неща. Аз съм артист и обичам свободата.

- А скъпо ли е човек да си поръча такава дреха?

- Цената е съобразена спрямо качеството, вложения труд и стандарта на живот в България. В световен мащаб рисуването върху дрехи се превърна в последен писък на модата. Много световни марки го включиха в колекциите си. Рисуваните дрехи набраха голяма популярност и у нас, за което съм много щастлива.

- Сега пускаш и първата си колекция – разкажи ни малко повече за нея?

- Колекцията се казва “ Black Panther”, пуснахме я началото на март. След многократни запитвания на клиенти за готови продукти, реших да направя нещо ново и актуално. Вдъхновявам се буквално от всичко което ме заобикаля. Темата на колекцията реших да е един от най-красивите хищници на планетата и това е черната пантера. В древността пантерата е символ на красивите и самостоятелни жени, които не са склонни да отстъпват. Искам да предам на всеки носещ дреха от колекцията именно тази сила да се чувства уверен и красив. Всеки артикул е изрисуван ръчно, лично от мен. Колекцията се състои от 8 модела дрехи (спортен екип дамски/мъжки; кожена пола;боди-тюл; рокля; кожен панталон, тениски, кожени якета). Целият екип работил по проекта е дал всичко от себе си. От тук нататък планирам всеки месец да пускам лимитирана колекция дрехи, които са ръчно изработени от мен с марката “Melinda`s”

- На кои популярни личности си правила вече облекла?

- Работила съм най-често с музикални изпълнители, няколко носителки на титлата Lady Bulgaria, модели, актьори и други. Може да ги видите, като посетите страницата ми във Facebook (Melinda’s) или профила ми в инстаграм (melinda_seidiya). Гарантирам, че ще останете впечатлени!/show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

Коментирай