Ивайло Герасимов след "Фермата": Исках да спечеля емоции, а не пари! СНИМКИ

Ивайло Герасимов след "Фермата": Исках да спечеля емоции, а не пари! СНИМКИ

В България не сме готови за критика, обичаме повече красивите лъжи

Ивайло Герасимов отпадна от "Фермата", но изпълни мисията, която си беше поставил във формата. Поведението му, което предизвика много и нерядко негативни коментари в социалните мрежи, всъщност съвсем не е плод на добре замислена стратегия. Напротив! Той е такъв и в реалния си живот – мислещ, преценяващ и провокиращ, когато се налага.

Ивайло е от хората, които не се въоръжават с очаквания, за да не трупат след това и излишни разочарования в себе си. Вместо това изповядва принципа, че когато ти поднесат лимон, сам избираш дали да го оставиш кисел или да го подсладиш.

И разговора ни с него е такъв – свеж и без подсладители, на моменти с леко горчив привкус заради някои неудобни истини. Ще се изненадате колко различен е всъщност Ивайло Герасимов, когото всички нарочиха за "лош герой" във "Фермата"!

 

- Оправдаха ли се първоначалните очаквания за "Фермата" с това, което имаше като емоции при излизането си от формата?

- Влязох с идеята да се забавлявам, а не с нагласата да печеля голямата награда. Исках да спечеля емоции, а не пари. И мога да кажа, че съм си изпълнил задачата, защото съм се забавлявал във всеки един момент от престоя си във "Фермата".

Имах удоволствие да изкарам доста дълго - почти до края, така че наистина мога да кажа, че съм се забавлявал. Имаше моменти, в които обстоятелствата ме предразполагаха към това, но в крайна сметка всеки сам си преценява, когато му поднесат лимон, дали да го остави кисел или да си го подслади. Супер доволен съм! По никакъв начин не мога да изразя някакво разочарование. Мисията ми е изпълнена.

- Разочарован от себе си - не, а от останалите във "Фермата"?

- Обикновено човек се разочарова, когато има очаквания, а аз не съм имал такива. Идеята ми беше да не изневерявам на себе си и да се забавлявам, както и се получи. Разочарование имаше по-скоро, след като излязох от "Фермата" и видях какво са показали всъщност от моето участие на малкия екран. Много избирателно подбрана част от нещата, които са се случвали вътре, с по-жълти акценти, по-скандални. Но това вече не зависи от мен.

Когато се търси конкретна сюжетна линия, тя винаги се намира. Освен това ние сме събрани като изключително разностранни участници - и като характери, и като хора, така че неминуемо се стига до подобни ситуации. Бях наясно и подготвен, че ще се случи така. Всичко беше в реда на нормалното.

- Какво остана скрито за зрителите в такъв случай?

- Хората пропускат един много съществен момент - това е телевизионно предаване и много често нещата, които се случват вътре, са изкарани от контекста, за да бъдат представени за зрителя по интересен начин.

Иначе това, което остана скрито, например, бе, че ние със Стефан имахме едни прекрасни взаимоотношения. С него имах най-дълбоките и смислени разговори за целия си престой във "Фермата", а това са 66 дни. Фантастична комуникация!

Имали сме и цялата група много задружни моменти, които не са показвани. Аз и Киро, също така, се убихме от работа, която никой няма как и да разбере, защото не е показвано.

- Много често в коментарите в социалните мрежи поведението ти е определяно като недопустимо...

- Естествено е. Ситуацията между мен и Ваня, например, беше представена като голям скандал, а всъщност не е толкова крайно и драстично, колкото изглежда по телевизията. Истината е, че на Ваня аз никога не съм и повишавал тон. За целия си престой вътре съм използвал точно два епитета по неин адрес, които не са били правилни, но нищо повече.

Изкараха ме, едва ли не, някакъв насилник, който тормози жените. А в предаването имаше 10 жени, останалите 9 защо не се оплакаха от мен? Значи нещата не са точно така, както се представят. И нека да не забравяме, че монетата има винаги две страни. Никой нормален и средноинтелигентен човек, за какъвто се имам аз, не влиза просто така в разправии и скандали, ако не е бил провокиран преди това. 

- Кое всъщност те провокира? Коя беше капката, която преля чашата на търпението?

- Даже не е имало такъв момент в преливане на чашата. Отношенията се развиха по следния начин - от ден едно има едни хора, които се счупваме от работа, любознателни и с жажда да научават нови и нови неща; и един друг човек, който не си дава много зор за нищо. Ваня си го раздаваше спокойно. "Ама защо трябва да го върша сега това, като друг ще го свърши?!", "Защо да научавам нещо? Да знам разликата между бук и чак, след като не ми е важно?!" И реално това се натрупва, натрупва, натрупва. И в мига, в който тя получи властта, реши да я упражнява като средство за раздаване на присъди. Не се прави така! Така печелиш само хора, които ще те ненавиждат! Това се случва и в живота - има такива моменти, които са изключително несправедливи и отрицателни за всички. И резултатите са такива, каквито ги видяхме и в предаването.

- В реалния си живот човек все пак прави избор с кого и колко, и дали изобщо да общува. Във "Фермата" той отсъства и това вероятно напряга допълнително...

- Твърдя за себе си, че съм изключително уравновесен човек. Не съм лишен от емоции, разбира се. И обикновено не реагирам под напрежение. Каквото и да се случи, изхождам много спокойно от ситуациите, защото човек, когато работи под напрежение, допуска грешки. Не си позволявам да изпадам в някакви супер емоционални моменти. Но навън винаги е различно.

Навън, когато ситуацията е напечена, можеш да се дръпнеш, да отидеш на друго място, да спреш комуникацията си с даден човек. Вътре всичко е много интензивно. Имаш едни 500 кв. м. и в който и край на стопанството да отидеш, всеки може да те чуе и види. Нямаш никакво лично пространство, не можеш да се скриеш някъде, нямаш избор, в тази среда си и - искаш или не - трябва да си общуваш с тези хора. В мига, в който някой започне да ти досажда повече от допустимото, нямаш друг избор, освен да реагираш.

- Какво е способно да те извади от обувките в живота?

- Не, аз не реагирам крайно, каквото и да се случва. По принцип реагирам, когато видя някаква неправда. Не мисля, че иначе има такова нещо, което може да ме извади от равновесие или от обувките, реагирам хладнокръвно на ситуациите.

- Калена психика значи! Но и тя израства в моменти на слабост, нали...

- Живял съм седем години почти в Лондон, където ежедневието е изключително динамично и напрегнато. В общи линии съм се научил, че реагирайки емоционално, обикновено последиците не са най-желаните. А и работата ми е била такава - почти 10 години съм прекарал по заведенията, където се работи под напрежение. Не мога да си позволявам да реагирам емоционално, защото няма да е добре.

Ето, например, ще дам един скорошен пример - имам един много добър приятел италианец, който ми пише в Инстаграм: "абе, ти си станал много известен в България". Отговорям му: "Чак толкова известен не съм станал. Ти какво знаеш?" И той обяснява как има приятелка българка, с която са си говорили за "Фермата", и тя е казала, че в България хората не са готови за хора като мен. Това реално е самата истина. 

- Какво имаш предвид по-точно?

- Когато на нас тук, в България, ни се казват нещата в прав текст, не сме готови за критика. Обичаме повече красивата лъжа. Истината рядко е добре приета, защото в повечето случаи не е много приятна. Хората предпочитат да им се казват тънички, видоизменени истини, да не кажа откровени лъжи, с които си живеят тихичко. А това, че някой ще ти покаже крачка, която да направиш, за да подобриш поне с малко себе си, това е без значение. Важно е да се чувстваме добре, поне привидно, а това, че така ти правят лоша услуга, е без значение. Това е цялата работа. На мен тези неща, които ми се случват във "Фермата", ми се случват и извън нея, защото аз съм такъв, какъвто съм.

- Не само критиката, а дори и градивната критика е нещо, което трудно се понася, камо ли пък умната провокация, за която си мисля, че говориш и ти? А понякога такава е нужна, за да се откроят стойностите. Съгласен ли си с това?

- Точно така, да. Абсолютно вярно е това! Провокацията, както казваш и ти, сама по себе си, е нещо страхотно! Когато те извадят от зоната ти на комфорт, ти реално се развиваш. Аз съм човек, който обича да научава нови неща, да придобива нови умения, затова се стремя максимално да бъда извън зоната си на комфорт. За съжаление в България обаче, хората не обичат много да излизат от тази зона. Ние затова сме и на това дередже. Ние обикновено, като се случи нещо, казваме: "Е, може да е зле, но може и да е по-зле". Ама може и по-добре, нали?! И няма как да разбереш, ако не пробваш!

- Пандемията ли предопредели решението ти да се върнеш в България след години, прекарани на Острова?

- Вече съм си в България основно, пътувам, когато имам ангажименти, което е доста често. Пандемията беше спусъка, който натиска копчето на това да се върна у нас, а другата основна причина е съпругата ми, която се чувства по-комфортно тук, отколкото в Англия.

- Как реагира тя след излизането ти от "Фермата"? Какво ти каза?

- Беше много щастлива! Зарадва се много, защото много съм й липсвал, както и тя на мен. Нямаше търпение да се прибера у дома. С нея имаме изградена много силна връзка, като сиамски близнаци сме, постоянно сме заедно. И такъв период от време на раздяла, както беше сега с "Фермата", не сме имали до момента. Разделяли сме се най-много за 15 дни, когато тя беше под карантина в България, а аз бях в Англия. Но пак е по-различно, защото сме се чували по телефона. А сега, във "Фермата", бяха 66 дни без никаква комуникация и контакт, което е доста голямо изпитание.

- Изпитание е било със сигурност и за децата ти? Или греша?

- Поддържам комуникация и с двамата си сина. Големият е вече тийнейджър и има страхотно чувство за хумор. Питам го - кажи сега, харесва ли ти участието ми, сбърках ли някъде?, а той вика - а, хейтят те малко в социалните мрежи, ама не е страшно, изобщо да не ти пука. А малкият скоро ще стане на 5 и е още много малък, за да разбира някои по-съществени неща. Той е още с репликите: "Тате, гледам те по телевизията, супер си, продължавай!" Децата са си супер и не ги вълнува това, което се случва.

- Да си го кажем направо - така нареченият хейт е с ранг на национален спорт у нас! И отново стигаме до темата за провокацията...

- Доста съм активен в социалните мрежи и често се възползвам от информацията, която ми се подава от там, без да влагам емоции. И забелязах, че последните 2-3 седмици на "Фермата", се генерира един гигантски трафик. Много от коментарите са негативни, но основната функция - трафика - е налице. Не е важно дали те или не те харесват, важното е да се пише. В този смисъл мисля, че свърших добра работа по този въпрос, генерирам доста сериозен интерес. Иначе мен хейта не ме притеснява, даже го провокирам.

- Как виждаш тазгодишния финал във "Фермата"?

- Моите фаворити за финал са двама - Кирил и Мартина. Вотът ми е изключително разпределен между двамата. Това са хората, с които съм бил най-близък и съм имал прекрасни дни. Страхотни участници! Страхотни характери! Страхотни хора! Който и от двамата да спечели, ще бъда щастлив.

- Какво следва за теб оттук нататък и имаш ли жажда отново за участие в подобен формат?

- Продължавам да работя. Поддържам You Tube канал, в който съм доста активен. С приятел скоро започваме да правим едно спортно предаване в него. Ще започна да снимам и участници от "Фермата", с които ще си говорим на различни теми.
За други формати не съм мислил, малко да си почина сега, а после - защо не.

- Оставяш отворена вратичката значи...

- Винаги! Не затварям вратите в живота си. Даже относно разговорите си с участници от "Фермата", много бих искал да поканя Ваня, ако се съгласи, разбира се. От моя страна няма проблем, ще видим от нейна как ще е./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

Сиси

Сиси 02.12.2021 13:10

Дрисльо. Извърта нещата както му е удобно. А наистина си е един психологически насилник, дори и да е само за хора, които не харесва. Ние не сме били готови за хора като него хахахахаха

чочо

чочо 02.12.2021 13:43

Кретен нещастен,провокирал хейта.Ти го плюеш,то мисли че дъжд го вали.

dojnov

dojnov 02.12.2021 16:24

За мен ивайло е рядко отвратителен субект!!! Лигав, самонадеян и с липсващ интелект, мисли се за голямата работа, но е достоен само за съжаление

ИВО ГЕРАСИМОВ - ПОДЛЕЦА

ИВО ГЕРАСИМОВ - ПОДЛЕЦА 02.12.2021 17:15

ИДИОТЕ, НЕ СКВЕРНИ БГ ФЛАГ. ТИ СИ СРАМ ЗА РОДИТЕЛИТЕ СИ. ТИ СИ БРАК НА ПРИРОДАТА. МРЪСНА ДУША С ИДИОТСКО ИЗЛЪЧВАНЕ. ПРОЧЕТИ И РАЗБЕРИ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ТЕ ХАРЕСВА И УВАЖАВА, САМО ТИЯ НА КОИТО ИМ ПРОПРАВЯШЕ ПЪТЯ. ТИ СО-МРЪСЕН ПЕДАЛ ОТ КОЦИТУУУ.

Това момче

Това момче 02.12.2021 18:18

ще тегли доста, докато разбере истинските стойности в живота! Това, което демонстрира, е комплекс! Ако иска да е добре в БГ трябва ТОЙ да се корегира! Иначе няма да дочака времето, целия народ да го възприеме като такъв!

Пепи

Пепи 02.12.2021 18:49

Ивайло, ти искаш само да се забавляваш във Фермата, както го каза няколкократно. И обиждайки и унижавайки две жени, като озверяло псе, да ти е Голямо Забавлемие, говори, че е добре да отидеш на Психиатър и да се погрижиш за здравето си.

Колю

Колю 02.12.2021 19:16

На доктор Валльо,,диагнозата по най бърз начин и да си пиеш хаповете редовно , рожби на демокрацията българска.

Вили

Вили 02.12.2021 19:52

Лъжец! Не бил за парите? Вместо пари и слава,получи омразата на хиляди хора! Каквото и да прави,отвратителен човек!

ай сиктер

ай сиктер 02.12.2021 20:48

Изобщо не ни "поднасяйте"деградето Ивайло.Никой не иска да го вижда и слуша пръдните от устата му освен милфа му.Заради него,пияндурнука Киро и най-вече заради Иван и Андрей които толерират безобразието на тези двамата спрях да гледам"Фермата".

ха ха Хо

ха ха Хо 02.12.2021 21:36

"Хората не били готови за него''този олигофрен ако беше в италианско предаване и се държеше по същия начин както към Ваня,Ралица и клетвите към Живка щяха да го изхвърлят като мръсен плъх.

Жоро

Жоро 03.12.2021 0:29

Не мога да повярвам ,че има такива изроди като Иво и Киро.

kiki

kiki 03.12.2021 0:58

Долен Боклук !!! Срам за мъжете !!!Пази се някъде те Разхвърлят!!!

Стан

Стан 03.12.2021 8:24

Айде сега лискайте му имича на тоя Дрисльо било така показано!!!Хората на учите и ушите си ли да вярват или матов глупак.

Ррррр

Ррррр 03.12.2021 14:06

Ей кого заблуждаваш и нас ли?Майкати трябва да се срамува от такъв син като теб.С нея по същият ли начин се държиш,с многото ти жени първа втора,трета а?Мерзавец!

Да го духа Ивко от фермата

Да го духа Ивко от фермата 03.12.2021 14:49

лайнян нещастник

Зрител

Зрител 03.12.2021 16:05

Не прочетох и една негова дума,защото не го понасям.Интересното е,че продължава да наглее навсякъде ,където го поканят.Само ако се знае колко е злобен и прост...Няма как .Простите са като умрелите-всички други знаят,той не.

Maryia

Maryia 03.12.2021 17:46

КОМПЛЕКСАР.И нищо друго.

Мартин

Мартин 03.12.2021 18:33

Голяма боклук.

Нина

Нина 04.12.2021 8:44

Малеее.. ,,България хората не са готови за хора като мен. Това реално е самата истина", наглец! Ако беще някъде навън, до сега да са ти надянали усмирителната риза, и да са хвърлили зад решетките! Заключи се у дома и не излизай, боклук такъв!

Станислав

Станислав 04.12.2021 9:13

Всички те видяхме в действителност какъв си.

IVAN

IVAN 04.12.2021 10:47

nestastnik samo za qzovira si ste ti doide vremeto SPOKOINO

varakyanb@gmail.com

[email protected] 04.12.2021 14:23

Заради хора като него.. Фермата губи Интерес.. Много слаб сезон..В никакъв случай не се държа по мъжки

ДИМАНА

ДИМАНА 05.12.2021 12:25

Комплексиран и зъл човек,заедно с психара Киро отровиха атмосферата във фермата

абе,

абе, 06.12.2021 14:27

Само прошляци като него ще му следат канала и ще участват в него.Хората не го искат в медииното пространство.Да си стои при ''богинята''милф,само тя може да се възхищава на простотиите му.

МОТОРОЛА

МОТОРОЛА 09.12.2021 6:37

ЗАЩО ЛЪЖЕШ БЕ МАНГАЛ. АКО НЯМАШЕ НАГРАДА НЯМАШЕ ДА СИ ТАМ. ГОЛЕМИ СТОИКИ ЧУПЕШЕ , АМА ТИ ГО НАБУТА С ДВЕСТА ЕДИН ПОСРЕДСТВЕН ИГРАЧ. ПЪЛЕН ОТВРАТ, ПЪЛЕН БОКЛУК СИ. НИЩОЖЕСТВО

МагдаЛена

МагдаЛена 16.12.2021 1:19

Боклук празноглав. Тепърва ще усетиш колко си се насрал... Човек трябва да е луд, за да има каквото и да е взимане-даване с теб.

Ами,

Ами, 16.12.2021 13:14

МагдаЛена,тези които са му приятели са същите гнусляри като него.Нормалните хора го игнорират.