Гръцката звезда Йоргос Ясемис: Направиха ми засада и ме заключиха в гримьорната

Гръцката звезда Йоргос Ясемис: Направиха ми засада и ме заключиха в гримьорната

Йоргос Ясемис е голям агръцка звезда, познат много добре и на българската публика. Песните му в БЪлгария се приемат повече от добре, а много родни изпълнители направиха кавъри на хитовете му. Анелия пък е първата, която пусна дует с него, а песента се превърна в тотален хит и в Гърция. Йоргос има още много идеи за българския пазар и ги разкри наскоро в интервю за "Телеграф". 

 

-За пореден път сте в България, често идвате тук, какво най-много ви харесва в нашата страна?

-Публиката в България ми показва толкова много обич, че се чувствам у дома и ми харесва много.

 - Каква е разликата между публиката в Гърция и у нас?

 - Почти няма разлика. Различното е в самото изпълнение, в лайфа. В Гърция се пее много повече на живо с музиканти, с бенд, а тук е повече с Ди Джей.

 

 - Снимал сте 5 от своите видео клипове у нас, остана ли ви време да си починете на някое хубаво местенце в държавата ни или само професионално сте пътувал?

- Идвал съм и на почивка. Обичам много морето, но в България идвам повече зимата и ходя по планини, морето е далеч.

 - Споменахте, че българската публика ви приема радушно, къде може да ви видят сега?

- От сряда до събота пея в Солун в бузуки „Мусес“. Също така да следят и за участията ми тук в България. Наскоро пях във Велинград, голям купон беше.

 - Какво подготвяте като музикални проекти и мислите ли за общо парче с някоя българска звезда?

- Правим нови неща. Сега завършвам, една песен, която ми я даде Василис Карас, третата поред. Подготвям и много хубава песен с една ваша изпълнителка, но за момента ще запазя в тайна нейното име. Надявам се да се получат нещата и от есента да се виждаме по-често на българска земя. Искам да кажа, че аз дължа извинение на българската публика, защото трябваше да пея на концерта на Карас, но имах участие в Гърция и нямаше как да съм на двете места едновременно, но скоро се надявам да се видим с почитателите ми в София.

 - Ако ви върна във времето назад, помните ли първите си стъпки на професионална сцена?

- Всичко помня. Началото беше много трудно и като цяло музикалния бизнес тогава хич не беше лесна работа, напротив. Но съм щастлив, защото съм тръгнал от нулата, за да стигна до тук и по пътя научих много.

 - Каква е оценката ви за музиката в момента?

- Много ниска оценка давам за днешната музика. Истината е, че липсва музикална култура. Хората си пускат нещо, просто за да слушат. Не е важно какво точно е или какво послание носи. Няма я тази душевност в проектите, която те кара да те докоснат.

 - Преди няколко години направихте дует с родната ни фолк певица Анелия. Тогава се появиха спекулации, че двамата имате интимни отношения. Имало ли е нещо между вас?

- Не. С Анелия не съм имал интимни отношения, само професионални и приятелски.

 - Какво е мнението ви за жените в България?

- Много са красиви. Поздравления за мъжете, че могат да излязат на улицата и да се радват на толкова много красота.

 - Вие често сте обект на свалки от страна на фенки, къде са по-напористи- у нас или в Гърция?

- Лично за мен повечето са в България.

 - Жените в България, нямат ли спирачки?

- Затова ми харесва тук (смее се)

 - Разкажете най-неприличното предложение от страна на ваши фенки?

- За предложение не знам, но мога да ви разкажа за най-интересната случка. След участие ми направиха засада и ме заключиха в гримьорната ( смее се). Това обаче се случи в Гърция, не в България.

 - За какво мечтаете?

- Искам да имам възможността да си върша работата, да дам нещо ново на публиката и да се виждаме по често с феновете ми в България.

 

 

Коментирай