logo

Галин пред БЛИЦ срещу затварянето на нощните клубове и обяви, че...

Галин пред БЛИЦ срещу затварянето на нощните клубове и обяви, че...

Правителството върна част от мерките срещу разпространението на коронавируса у нас и това разгневи цял един сектор, който е най-засегнат. Става въпрос за нощните заведения, които отново са затворени. Работата на фолкизпълнителите е предимно в нощните барове и те негодуват, че за пореден път им се отнема правото да работят. 

Наш репортер се свърза с фолк звездата Галин, който от две години се изявява успешно и като продуцент на младите звезди Лидия, Десита и Диона. Разбрахме какво е мнението му за възникналата ситуация и какви пари губи през това време. 

 

- Галине, върнаха се някои от старите мерки срещу разпространението на COVID-19, които пряко засягат бранша, в който и ти работиш. Отново няма имате възможност да работите... 

- Нормално е, след като има повече направени теста - да има и повече заразени с вируса. Направили са на 4000 теста, за да докарат тази бройка на заразените. След като искат да затворят цял един бранш, то трябва да има компенсация за всички от този сектор. Нямам предвид да дават пари на нас изпълнителите, а бармани, сервитьори, охрани, управители на заведения и т.н.

- На теб как ти се отрази принудителната почивка от 2-3 месеца? 

- Използвах това време да творя и създадох много нови песни. Трябва да се измили някакъв вариант, при който да работим и ние. Нечестно е ние да не можем да си вършим работата. За нас това е единствената работа. Ако можем да издържим 2-3 месеца на това положение, надали ще можем цяла година. 

- Ти прави ли си тест да видиш дали случайно не си заразен? 

- Не съм си правил тест, защото не съм имал никакви симптоми. Чувствам се добре, жив и здрав съм. 

- Имаш ли приятели или познати, които минават през болестта? 

- Имам познати, които изкараха вируса. Също така и един приятел, с когото работим. Той ми каза, че три дни е чувствал леко неразположение, имал е температура и останалите 14 дни си е стоял вкъщи без да има никакви проблеми. Не е имал кашлица, прекара го по-леко от настинка. Но чувам за познати на мои познати, че при някои хора има сериозни усложнения. Но след като министри и генерали затварят цял един бранш, в който работят около 100 хиляди души, трябва да са готови да отпуснат средства за тях. 

 Галин с първите си две открития Лидия и Десита

- Изпълнителите се срещате с много хора, мога да каже, че сте на първа линия и рискът от заразяване е висок. Твоята колежка Галена вече го изпита на гърба си... 

- Така е! Аз не се страхувам от това, а от това да не останем дълго вкъщи без работа. Очевидно държавата не помага на нашия бранш. И не само на нашия, а генерално. 

- Със сигурност търпиш големи загуби в момента. Не говоря само за стопираните твои участия, а и на трите ти момичета Лидия, Десита и Диона, които тъкмо набраха скорост и започнаха да се изявяват на музикалната сцена...  

- Криво е за всички ни. Миналата година инвестирахме много пари в момичетата и определено не ми изнася, че през следващите месеци няма да могат да работят и да избием част от парите, които съм инвестирал година и половина. Не мога да каже, че като изпълнители сме финансово зле, но има други хора, които работят в този сектор и нещата при тях са сериозни. 

- Казваш, че си подготвил много нови песни, но смяташ ли да ги пускаш в това време, когато не можете да работите? 

- На този етап не съм размишлявал върху това. Ще наблюдавам какво се случва през следващите дни./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

 

Коментирай

Охкотьо

Охкотьо 11.07.2020 12:55

Дионче така ще те чукам в перверзна та уста

кико

кико 11.07.2020 14:38

Хленчът на чалгарите е музика за ушите.