logo

Фолкпевицата Роксана: Филмирала съм се!

Фолкпевицата Роксана: Филмирала съм се!

Извънредната ситуация в България се усети в пълна сила в музикалната индустрия, където след затварянето на дискотеки и спирането на каквито и да е концертни прояви, голяма час от звездите останаха без работа. Те обаче могат да служат за пример на обществото, тъй като всички показаха солидарност и отговорност и призоваха всички да си останат вкъщи, да спазват препоръките на управляващите и да се молим по-бързо да излезем от тази криза. 

Наш репортер се свърза по телефона с фолкпевицата Роксана, за да разберем къде се намира тя, спазва ли карантината, притеснена ли е от плъзналата епидемия, как й се отразява икономически и дали е успяла да се запаси с най-важните продукти за оцеляване. 

 

- Роксана, къде те намирам в момента? От отговорното общество, което спазва карантината ли си? 

- Сварваш ме в къщата ми в Кнежа, при голямото ми момче, а преди това бях в Ловеч при малкия ми син. Спазвам много дисциплинирано карантината. Опитвам се това да го предам и на големия ми син, който е тийнейджър и нещата при него не стоят толкова сериозно, колкото при мен. Мога да ти кажа, че съм се филмирала повече отколкото трябва. Изразходвам по един пакет мокри кърпи на ден, за да бърша бравите вкъщи. А то не идва никой, само ние сме си. Какво търкам и аз не знам. Млако прах да видя и се започвам едно лъскане, търкане... Малко повече се филмирах. Притеснява ме фактът, че спряхме работа, а това не е добре за целия народ. 

- Най-сериозно се усеща именно в музикалния сектор, където се спряха всички участия...

- Ще харчим това, което сме спестили. Няма какво друго да правим. Най-страшното е, че има хора, които са в джоба с 20-30 лв. и се чудят какво ще правят в утрешния ден. Аз познавам такива хора с бебета на памперси. Преди няколко дни пуснах лайф от официалната ми страница във "Фейсбук", където се събраха 5000 зрители. Чудя се дали да не направя пак и да отправя опел, да накарам някакви хора да помогнем на по-бедните - било с памперси, храна и т.н. Тежко ми е, че ще има хора, които ще изнемогват в този момент. Не знам как ще се справят и как въобще ще излезем от това нещо. Силно вярвам, че ще излезем... 

- Говори се, че карантината може да продължи повече от обявените две седмици. Тогава вече ще бъде сериозен проблем за хората, които не могат да упражняват професията си, включително всички музиканти... 

- Цялата държава трябва да се обединим и по-богатите да помагат на по-бедните. И да спрат да притискат хората с кредити, вноски.... Миналите дни станах и на това свидетел. На една моя приятелка й се обадиха от банкова институция и й говореха на висок тон. Това ме вбеси, изкара ме извън нерви. Исках да се намешам в разговора, но момичето не ми позволи, защото щели да разпознаят гласа ми. На мен не ми пука, не може да са толкова безотговорни. Не може да държиш такъв тон и да казваш, че ситуацията в държавата не те интересува, важно е да си внесеш вноската само. Друга моя приятелка е трябвало да получи заплата преди 3-4 дни, но още не е. След като се бавят заплати, след като почти никой не ходи на работа, трябва и банковите служители да бъдат толерантни. Не може да сме като овце в тая държава. И толерантност трябва! Не може един човек да вземе 20 тубички със спирт, без да са му необходими чак толкова много, а за други да няма нито една бройка. А някои наредили в къщите си ей така - да има. Българинът е милостив, добър е, не сме чак такива егоисти, каквито се изкарваме. Трябва да се обединим и моето шесто чувство е, че докъм 20 април ще излезем от това нещо. 

- Ти успя ли да направиш един стабилен пазар, напълни ли хладилника, килера и всичко останало с хранителни продукти и най-вече с тоалетна хартия? 

- Не, не съм от тези хора! Взех най-необходимите неща за готвене. Имам си приятелчета, на които им звъня и им казвам от какво имам нужда да ми го доставят. Момчетата пристигат с маски и ръкавици, много добросъвестно подхождат. Виждам добре организирана младежка организация. Общувам предимно с млади хора и виждам, че са го взели присърце. На всеки приятел, на който се обадя, си е вкъщи! Ето, ти си вкъщи, аз също. Преди малко се чух с моя гримьор Мис Бони, който също спазва карантината. 

- Дано предчувствието ти се окаже вярно и по-бързо излезем от тази епидемия... 

- Не искам да го превръщаме в някаква трета световна война. За карантина съм гледала само по филмите и никога не съм си представяла, че ще минем през това. Както най-добрата ми приятелка Юлия казва: "Гласът ти е тъжен, моля ти се, спри". Силно се надявам бързо да излезем от това нещо и да си стъпим на краката. След като Китай могат, значи и ние можем./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ  

 

 

Коментирай

въх,

въх, 19.03.2020 12:10

и тая ли е джипси?

щели

щели 19.03.2020 12:36

щели да разпознаят гласа и?? На световната знаменитост?? Ххахаха

Radka

Radka 20.03.2020 0:09

Браво Рокси ти си един от най честите хора на този свят

Бунга бунга

Бунга бунга 20.03.2020 18:10

Ше и напълня шундичката със спермацет

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 21.03.2020 0:59

http://coronavirus.eti.pw