Фолкпевицата Антонина: Мъжете все повече се превръщат в секскукли

Фолкпевицата Антонина: Мъжете все повече се превръщат в секскукли

Хората не правят разлика между метросексуалност и хомосексуалност, казва тя

Преди броени дни беше официалната премиера на новия сингъл на Антонина. Песента носи заглавието „Метро“. Песента е елегантно намигане към една тенденция при съвременния мъж. Ако до скоро свързвахме „бюти“ индустрията предимно с жените, то днес не е така. Все по-често големи козметични компании създават продукти, предназначени за мъже. Именно върху това е фокусиран проектът на Антонина – къде е границата между традиционните представи за красиво и дали съвременният мъж не е жертва в името на красотата. Границата между традицията и съвременния свят се размива. Ценности от едно време имат нов контекст и съдържание. Днешната публика има нужда от нови зрелища и това е променило изкуството. Както винаги, и сега Антонина предизвика вълна от коментари след премиерата на новия си проект. В социалните мрежи някои я обвиниха, че е хомофоб. Потърсихме певицата, за да изясним ситуацията. Ето какво сподели тя за читателите на "ШОУ". 

 

- Антонина, с новата си песен "Метро" отново успя да предизвикаш смут в социалните мрежи. Песента е типично в твоя си стил, но какво искаш да кажеш на хората чрез нея? 

- Е, защо смут?! Трябва усмивки да поражда! От доста време нямах такава песен, но се радвам на новия си проект, защото това е нещото, което най-много пълни душата ми. Готова съм с още два проекта и се колебаех кое да пусна. Но видях теченията във "Фейсбук", че повечето постове се въртят около това. Искам да кажа, че е редно жената са си остане плячка, а мъжът ловец. Обратното не е редно и не ме кефи. Няма лошо един мъж да е красив и поддържан, но всичко си има граница. Не може мъжът да е по-изпипан от жената и да стои повече от нея  в салона за красота. Дори известна козметична фирма пусна лияния мъжки фон дьо тен. Тази тенденция се наблюдава по цял свят, не е само в България. И това е идеята на проекта, че аз наистина понякога се чувствам като "баба Меца", когато мъжът отсреща е толкова изпипан и толкова не в реда на нещата. Жената трябва да е по-красива.

- Настина метросексуалните мъже никнат като гъби, но пък и много жени забрвиха, че са жени и тотално се занемариха... 

- Има жени, които прекаляват с пластични операции и т.н., както и такива, които се запуснаха. Но аз мисля, че в мъжа трябва да си остане това мъжкото. Вкъщи аз ли трябва да сменям крушките и да оправям тръбите?! Така излиза накрая! Не ме разбирай погрешно, че не харесвам поддържаните мъже. Те са красиви, но само толкова. Секскуклата е женска и така трябва да бъде, а мъжете все повече се превръщат в секскукли.  

- В Интернет те обявиха за хомофоб!? 

- Най-малко мен могат да нарекат хомофоб. Винаги съм въртяла творчеството си около това, снимала съм истински травестити във видеата, които са мой приятели. Аз наистина ги харесвам. В песента ми става въпрос за метросексуалност, а не са хомосексуалност. Хората очевидно все още не правят различка между тези два термина. Направо си мислят, че е едно и също, което не е вярно. Метросексуалността не означава, че непременно има еднополова любов. Това е световно модно течение, където мъжете са с оскубани вежди, боядисани бради, но са си хетеросексуални. Не може да си мъж, пък нито един косъм да не си оставиш! Да не говорим, че мъжете са доста по-окосмени и си причиняват голяма болка при премахването им. Като знам аз колко страдам като се обезкосмявам, представям си при тях... Също така това парче идва да покаже, че не трябва да залагаме толкова на външността. Станахме изкючително красиви и ощипани, а отвътре празни. Метро мъжът, според мен, е влюбен в себе си. Той си е самодостатъчен. Това показахме и във видеото, където около мъжа се върти изключително красива силиконова мацка, но той и нея дори не харесва. Може би оттук идва проблемът, защото той вече не е ловец, а става плячка. 

- Къде е причината да се стигне дотук? 

- В тези модни течения, както преди години навлезе при жените силиконът, после екстеншъните. Така и при мъжете навлезе тенденция за боядисани бради, за оскубани вежди... Нямам проблем да си поддържаш веждите, но не да бъдат по-тънки от моите. Телата са огромни, а изведнъж с вежда по-тънка от моята! Няма баланс! Затова казвам, че има граница, която вече се прекрачва и вече не е красиво. Нека са красиви, но да не се губи мъжкото. Това е идеята на проекта, пък всеки има право да си го разбира както иска. 

"Ако мъжете не престанат да стават все по-красиви и по-суетни ,3020-та жените ще изглеждат така", пише във Фейсбук устата певица. 

 

- Смяташ ли, че ще има мъже, които ше вникнат в смисъла на песента и вероятно ще ги накараш да се замислят? 

- Горещо се надявам. Сигурна съм, че с всеки проект съм накарала поне 7-8 човека да се замислят. Това ми е достатъчно. Не мога да ги променя, нито да спра течението. Но идеята е да се говори на тази тема и то по забавен начин. Сериозно не можеш да говориш, защото нямаш право да казваш на даден човек какво да прави със себе си. Но не ми допада това, че мъжете станаха пасивни с жените. 

- Говорим си за метро мъжете, но ти си майка на син. Имаш ли притеснения за нея от такова естество? 

- Засега не залита по тези течения, но той е едва на 13 години. Няма претенции да има някаква специфична прическа, вече започва да има капризи за дрехите, но е рано да се каже. Иска да има мускули - прави лицеви упори, ходи на бокс... Може би след година-две ще мога повече да говоря конкретно накъде се е насочил. Той се забавлява с този проект и макар да е още малък асимилира всичко, което съм искала да кажа. 

- Смяташ ли, че можеш да се пребориш със силната конкуренция и песента да влезе в дискотеките? 

- Надявам се. Каквото е трябвало аз съм го направила. Трябва първо хората да си я харесват, да си я поръчват. Или пък не?! Не знам! И никой не знае. 

- Имала ли си амбиции да бъдеш на върха?

- На върха - не! Просто искам да работя и да имам възможност да правя това, което най-много обичам. Очевидно това е и единственото нещо, което мога да правя.  Не знам дали мога да правя нещо друго. Музиката излиза от мен и ме прави щастлива. Искам да имам възможност да продължавам да го правя. На върха не искам да бъда, защото там духа много вятър. И в днешно време да си на върха не винага значи, че си успял./show.blitz.bg

 

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

Коментирай

рак

рак 28.01.2019 16:06

браво на това момиче аман от мухльовци мъжа трябва да бъде ловец а не жената,

Крис Хемсуърт

Крис Хемсуърт 28.01.2019 23:04

Абсолютно вярно мацката е супер

А бе....

А бе.... 28.01.2019 23:51

.,и тая е селска пача.

Така е

Така е 30.01.2019 20:29

Българските мъже са ориенталски селяни и не върви да се кипрят с луксозни дрехи на гей дизайнери и да се епилират като гейовето които уж мразели. Една мъжка свиня трявба да си мирише на свиня. Това е посланието на Антонина и на други подобни патки като нея.