Фолкпевицата Неделина пред БЛИЦ след "Фермата": Излязох победител, а всички очакваха да не знам нищо!

Фолкпевицата Неделина пред БЛИЦ след "Фермата": Излязох победител, а всички очакваха да не знам нищо!

Неделина Цанева влезе като популярно лице във "Фермата", но противно на много очаквания, че ще е по-пасивна в чисто селската работа, тя направи точно обратното - включваше се навсякъде и то доста сръчно.

28-годишната брюнетка, която е родом от Гурково, но живее в Пловдив, е фолкпевица, музикален продуцент, бивш модел и носителка на титлата Мисис България 2019. За първи път пее на сцена, когато е на 13 години, после губи гласа си и спира, а наскоро отново рестартира кариерата си на певица. Създава и свой собствен лейбъл, за да продуцира млади изпълнители, а предложенията за участия към нея заваляват като из ведро.  

Неделина не крие, че има няколко пластични операции и харесва промените по себе си. И съвсем не е от момичетата, които мислят по цял ден само за визията и комфорта си, както стана ясно и от участието й във "Фермата". Въпреки че бе първата елиминирана от шоуто, тя признава, че се чувства победител.

В откровен разговор пред БЛИЦ Неделина повдигна и завесата за личния си свят, в който до момента е минавала не през едно или две трудни изпитания. 

 

- Мислеше ли, че си подготвена, когато влизаше във "Фермата"?

- Влязох с идеята, че ще е трудно, но и че няма как да знам какво точно ме очаква. Гледала съм предните сезони на формата, но бях наясно, че няма как да е същото, съответно няма и как да се подготвя напълно. Беше ми малко стресиращо, няма как да излъжа.

- Разочарована ли си сега?

- Не съм очаквала, че ще изляза толкова рано, но аз вътрешно си знаех, че има ли вариант да ме номинират, ще изгонят мен. Защото тук пак опират нещата до подценяването на жените като мен. Просто не знаех, че ще се стигне толкова бързо до такива номинации. Разочарованието ми е от това, че въпреки че наистина не съм чак толкова подготвена физически, аз дадох всичко от себе си.

На елиминационния дуел отговорих на два от въпросите от Алманаха, Цвети не позна нищо, нямаше нито един верен отговор. И двете се провалихме в тази игра, но тя не показа никакви знания за разлика от мен. На отборната игра също успях да развържа веригите и топките, всичко, което се изискваше от мен, макар и по-бавно. Тя не успя дори една топка да вкара в коша, а сигурно имаше около 20 опита. По пътя на логиката, ако трябваше да се мисли кой е логично да бъде изгонен при това положение, то това трябваше да бъде тя.

- Казваш "подценяват жените като мен". Какви са жените като теб, какво имаш предвид?

- Жени, които са моделки, миски, попфолк певици, жени от тази сфера на живота и изглеждат по този начин. Както казват останалите – жени с корекции, но като се каже така, не означава, че ти си по-различен от останалите, а просто искаш да се поддържаш по един различен начин от тях.

Аз знаех, че ще е така още със самото си влизане, тъй като цялото ни общество е настроено по този начин. Макар че специално в моя отбор във "Фермата" аз показах доста неща, които никой не очакваше, че мога да правя. Например, доях кравите, справях се и с кокошките, живяла съм на село, имам представа от тези неща. Включвала съм се абсолютно навсякъде и във всичко.

А иначе за жена като мен се очакваше какво – да седя отстрани, да гледам и да не знам нищо?! Аз цепих дърва и не видях нито една от жените, освен Лили, да го прави. Не видях и нито една от жените да влезе в градината, а аз поливах картофите. Копах с мотика, не с лопата, тъй като видях, че някои хора копаят с лопата. Включих се във всичко и не съм мрънкала нито за цигари, нито за това, че не мога да се огледам, да се среша косата, да се оправя, което иначе е важно за мен. Смятам, че за себе си излязох като победител и изобщо не ме интересува защо са ме номинирали и с какво мислене.

- Като казваш, че цялото ни общество е настроено по определен начин спрямо жени като теб, може би и това е една от причините за теб да искаш да влезеш на място като „Фермата“, където обикновено се чупят стереотипи?

- О, да, и това също – да изляза от средата си на комфорт, да се сблъскам с нещо, непознато за мен, което да ме направи по-устойчива психически, а също и физически. Всяко ново преживяване обогатява, прави те още по-стабилен, здрав, сигурен в себе си. Човек се изгражда цял живот.

- Ти и преди „Фермата“ си имала редица трудни моменти, които са изграждали и вероятно още изграждат тази въпросна психическа устойчивост…

- Имала съм, така е. Всъщност я формирах доста, доста преди „Фермата“, тъй като ми се наложи много бързо да порасна. Още когато реших да се развивам като модел, имах много трудни ситуации. При мен нищо никога не се е получило лесно – нито една титла, нито една победа или първо място не съм получила лесно. И това ме е направило доста силен психически човек, какъвто се показах и във „Фермата“, където нито веднъж не рухнах, по никакъв начин не показах притеснение.

А още на първия ден имаше хора, които казаха: „Олеле, сега какво ще правя без цигари?!“ Иванка обикаляше през цялото време и мислеше само за това, а аз й обяснявах как трябва да се настрои по друг начин, за да се приспособи и да издържи. И за това време, в което бях във „Фермата“ разбрах, че всъщност хора, които изглеждат много силни психически, на практика не са такива. Точно те показаха слабости, които видях, без значение кое колко е показано на камерите.

Самото преживяване във „Фермата“ обаче, беше уникално за мен! Извлякох само плюсовете, дори и това, че бях първата изгонена, дори и от целия хейт, който се изсипа върху мен, защото той ми донесе дивиденти.

- И все пак, кое ти беше най-трудно във „Фермата“?

- Проблемът ми с плексита, който се възпали още на първия ден от студа. На леглата, на които спяхме, на пружините, през нощта влизаше вятър и сутрин, когато е най-студено, беше много трудно. Нямахме дрехи, с които да се облечем и спяхме само с тениските, с които влязохме и с одеялцата. Чувствах адска болка заради плексита, не можех да се изправя буквално и то през цялото време, но дори и за това не се оплаках. Болката иначе беше от горе до долу, по целия гръб.

- Когато излезе от „Фермата“ призна, че в сърцето ти има много любов. Кого визираш с тези думи?

- Имам много любов по принцип (усмихва се). Сърцето ми е пълно с любов. Освен, че обичам себе си, обичам и живота си.

- А някой специален мъж?

- Не искам да влизам в тази тема. Пазя си я, нека да остане непокътната този път, защото съм правила грешката преди време това да стане публично достояние. И това не ме доведе до нищо хубаво.

- Имаш предвид връзката, завършила с развод?

- Да, точно нея. Много тежко го преживях и дори във „Фермата“ имаше момент, в който се разстроих, което означава, че явно не съм го преживяла изцяло все още. И си го признавам. На моменти ми е тежко, когато се сетя. За мен този човек беше целия ми живот, мислех, че никога няма да бъде друг човек до мен, както е мислел и той. Много беше силна любовта ни. Много е силна връзката ни като цяло.

Но понеже обявихме публично връзката си и бяхме много щастливи, красиви и прекрасни, и хората направиха всичко възможно, за да я съсипят. За това съжалявам най-много, защото ако грешката беше от моя или от негова страна – изневяра, например, нямаше толкова време да ми е тежко. Щях да знам, че един от двамата е сгрешил, а такова нещо нямаше, затова е и още по-болезнено.

- Доверяваш ли се понякога на клишето, че ако е писано нещо, то се случва, така или иначе?

- Да, въпреки че наистина е малко клиширано. Може и така да е, никой не знае.

- В такъв случай и тази връзка е възможно още да не е приключила напълно, или…

- Така е… права си. Нищо не е изключено, особено за хора като нас, с такива чувства. Само сме затворили вратата, не сме я заключили и има вариант да се влезе някога.

- Да се върнем отново към "Фермата" – гледаш ли сега отвън какво се случва в стопанството?

- След като излязох не съм гледала нито един епизод, признавам си. Нямам никакво време, главата ми лудна от участия, дати, интервюта. Имам и лейбъл, който поддържам. Нещо страшно е. Нямам никакво време за себе си от последните три седмици насам. Попадам само от време на време на къси видеа в Инстаграм, откъдето разбрах, че Моника и Петър имат някаква любовна сага, а в другия отбор също се развива някаква любовна история. Малко ми е смешно това, защото за мен това, което прави Петър, който е много добър актьор, е за слава. Той не харесва това момиче, а тя е просто сладка и наивна. Но мисля, че това не е формат, в който да се набляга на любовните истории.

- Ти би ли влязла в друг формат оттук нататък? Би ли се провокирала още веднъж?

- Да! Бих влязла в „Биг Брадър“, ако някога има отново, защото смятам, че и там ще се справя много добре и със сигурност отново ще си изляза от комфортната зона. И не само – ако се създаде нещо ново, което е стойностно и интересно като проект, защо не. Иначе не ми допадат такъв тип формати, в които влизаш и ставаш известен с простотията си.

- Защото всеки знае, че скандала продава и го търси умишлено…

- Факт, да, но тези хора, които стават популярни по този начин, не се задържат много. Славата им трае максимум 1-2 години и това е.

- Ако си представиш за миг, че беше останала във "Фермата" и беше спечелила накрая 100-те хиляди лева, какво би направила с тях?

- Щях да ги вложа в работа. Можеше да измисля и нещо друго, извън музикалните проекти, например магазин за дрехи. Просто бих ги вложила в бизнес, извън музиката, който да е постоянен и работещ.

- Има ли нещо ново, което да очакваме от теб оттук нататък?

- Има, да, пускам нова песен, още тази седмица. Работим усилено и проектите са интересни./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

Един от селото

Един от селото 26.09.2023 13:45

Ти не си за Фермата,ти си да пиеш спермата!

Капитана

Капитана 26.09.2023 19:53

Травестит, да го закачат на детектор на лъжата и да го питат гълтал ли е сперма за пари!

Ами

Ами 26.09.2023 21:28

Доста грозновата е, и нищо женствено няма в излъчването и. Кой, я е избрал за титла?

Охо Бохо

Охо Бохо 27.09.2023 17:45

Като те ръгат в рунтавия гъз ще те боли Деба вмирисаната путка!