logo

Фолк звездата Меди: Зарязвали са ме, когато съм бил лудо влюбен

Фолк звездата Меди: Зарязвали са ме, когато съм бил лудо влюбен

За кратко време сред топ имената в попфолка се наложи едно ново име - Меди. Той изкара няколко тотални хита и стана търсен от всички клубове в страната. "Само да те питам", "Мама не дава", "Зарязан" и "Параноя" са само част от парчетата, на които феновете му избухват по време на негови участия. Забелязаха го и негови актуални колеги, които вече му предлагат дуети. За него в публичното пространство се знае малко, затова решихме да се срещнем с него и да разберем повече за момчето, което преобърна представите за шоубизнес и доказа, че за таланта и добрите идеи не са нужни фирми и продуценти,, нито пък много пари.

 

- Меди, очакваше ли, че появата ти на музикалната сцена ще предизвика чак такава масова истерия. В момента си сочен за един от водещите изпълнители, който пълни клубовете?

- Не съм очаквал чак такъв огромен интерес към мен от толкова голяма аудитория. Винаги съм искал да пея и това е водещото при мен. Пея от сърце и душа, без да мисля дали това ще стане хит или не. И може би затова ми се получават нещата. Хората оценяват истинското - тогава, когато е излязло дълбоко от душата. Когато съм на участия  виждам как хората ми се радват и пеят песните ми, което ми дава мотивация и ме кара да вярвам в себе си.

- Доказателство си, че за таланта и хубавите идеи не са нужни фирми. Все пак предлагаха ли ти договор музикалните компании?

- Може би наистина съм някакво доказателство, че можеш да пробиеш на пазара и без компания. Но истината е, че е много трудно, когато нямаш зад гърба си екип и медия, която да те промотира. Но когато успееш сам да постигнеш всичко е много по-сладко. Предлагаха ми договор в различни фирми, включително в "Пайнер", но предпочитам да продължа да се развивам сам.

- Разкажи ни малко повече за себе си?

- От Сандански съм. Учил съм фолклорни изкуства в Широка лъка. Завърших музикалното училище с тамбура - струнен фолклорен инструмент, който наподобява китара. Моето семейство не са музиканти. Като малък бях хлътнал по бойните изкуства и си мислех, че мога по-професионално да се занимавам и с това. После се ориентирах към музиката и не сбърках.

- Приемаш ли се за секссимвол и валят ли вече неприлични предложения от фенки? 

- Не бих казал, че се имам за секссимвол. Старая се чрез музиката да се харесвам на моята аудитория, а не толкова с външен вид. Неприлични предложения има всеки. Не знам какво да ти кажа... непрекъснато ми пускат голи снимки. Нагледах се на какво ли не вече... (смее се)

- Участваш активно в създаването на всяка песен, но влагаш ли лични преживявания и случки?

- Благодаря ти много за този въпрос. Да, вземам участие във всяка моя песен. Музиката е почти 99% моя, участвам и в писането на текста и дори в аранжимента. Има доста неща в песните ми, които съм ги преживял и след това съм ги изпял. Точно това е магията на моите песни.

- Снима клип чак в Лондон. Защо там?

- Лондон винаги ме е впечатлявал като архитектура, като история. Беше ми мечта да снимам там и го осъществих. Обичам да се разхождам там, чувствам някакво спокойствие.

- "Зарязан" е един от последните ти хитове. Бил ли си зарязан някога и как преодоляваш любовната мъка? А ти изоставял ли си някое момиче?

- Да, зарязвали са ме в момент, в който съм бил лудо влюбен. Много тежко го преживях. Тази песен е по действителен случай, преживяна история.

- Притеснява ли те светския живот и вниманието на медиите върху теб?

- По никакъв начин не ме притеснява, напротив - радвам се, че хората ме обичат и харесват. Доставя ми удоволствие да съм център на вниманието.

- Смяташ ли, че славата би ти повлияло негативно? Как ще се справиш със звездоманията?

- Категорично заявявам, че славата не може да ми повлияе негативно. Не жадувам за слава, а само да творя музика от сърце. Винаги съм казвал, че на първо място съм музикант и нещата, които създавам, са излезли от моята душа. Оттам нататък публиката си казва думата. Аз съм здраво стъпил на земята и никакви звездомании не могат да ме разлюлеят. Знам кой съм, от къде идвам и с колко труд съм стигнал дотук.

- Получаваш ли похвали от колеги? Вероятно и покани за дуети не спират да валят?

- С всички колеги сме в прекрасни отношения. Имам доста пикантни предложения за дуети, които обмислям. Засега няма да издам повече. Но очаквайте... (смее се)

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ

 

Коментирай