logo

Емилия разкри пред БЛИЦ огромна новина и издаде дали напуска "Пайнер"

Емилия разкри пред БЛИЦ огромна новина и издаде дали напуска "Пайнер"

Фолкпевицата Емилия е едно от най-популярните имена в жанра. Нейният ангелски глас прави впечатление още с първите й песни, а по-късно е обявена за най-чувствената певица с най-красивите балади. Вече 20 години не слиза от върха, а продължава да развива себе си и да изненадва почитателите си. Сега от нея научаваме за нещо ново, което е предприела и поставя нова ера в развитието на музикалния бизнес у нас. Освен това си говорим за нейните чуждестранни успехи, за отношенията със съпруга й Жорж Башур, за слуховете, че напуска Пайнер и т.н. 

- Емилия, през годините музикалния бизнес претърпя много промени. От теб научаваме и за поредна иновативност на пазара – албум на флашка...

- Музикалният бизнес наистина претърпя много промени. Преди издавахме албуми всяка година. Това беше задължително за всеки един изпълнител - да представи самостоятелен албум. Снимахме клипове на 2 или 3 песни от албумите си….. Почитателите бяха свикнали с това да бъдем много продуктивни. Съответно имаше много голяма консумация на тези албуми. Купуваха се много и се регистрираха силни продажби. Продаваха се аудио касети, след това се появиха компакт дисковете. Сега сме 2020 г. и цифровизацията ни обгърна отвсякъде. Виртуалният свят присъства в 80% от нашия живот. Съответно, дойде модата на флашките. Като всеки един изпълнител, който се развива във времето, така и аз искам да се развивам и да бъда в крак тенденциите. Затова и реших да издадем новият ми албум и на флашка.- Да разбирам ли, че албума ще бъде издаден и на други носители?

- Ще бъде в два варианта -двоен албум с два компакт диска и вариант на флаш памет. Песните не са малко. 30 парчета-всички, които съм представила след издаването на диска „Смелите си имат всичко“ до момента през 2020 година.

- Ти си единствената певица, която записа дуети с тримата Стораро – Тони, Фики и Емрах. Как се роди идеята за различната песен с Фики?

- С Тони Стораро от доста години сме добри приятели и колеги. Помагали сме си през годините по един или друг начин продължаваме да сме все така. При мен нещата от известно време се промениха доста. Приех предизвикателството да експериментирам с ново звучене с по-различни песни като стил. Като тук искам да спомена първо работата ми с Кости, предложението на Едуард Мая с парчето „HAREM“, след това дойде и “Adrenalina”. Това беше една песен, която направих на шега, а в същото време получи голям успех. Успоредно с това направихме един минисериал, облечен в два хита - „Акула“ и „Тръгвай си“, които подлудиха публиката. След което направихме „DJEALE“, с която се гордея много-не само защото е много хубава песен, а и защото и тук, и навън, я оцениха. Тук идва различното парче с Фики. Песен, с която изненадахме всички. Да не кажа даже, че изпаднаха в шок. До сега нямах такава песен и ми беше интересно и приятно да добавя нещо толкова комерсиално и различно в репертоара си. Във всички песни, които изброих досега аз намирам и чувам попфолка. И това е съвсем нормално, защото аз съм попфолк певица с този стил съм започнала и станах известна. Искам да го изграждам във времето и смятам, че попфолкът е е един стил, който се изгради и промени във времето. И ще продължа с по-интересното звучене и в предстоящите ми песни.

- Напоследък наблюдавам едно завръщане на ретро попфолка. Почти всички изпълнители вкарват такива елементи в песните си, по участия пеят хитове от 90-те... Ти си една от първите, които започнаха да разнообразява участията си с такива песни. На какво се дължи тази тенденция, според теб?

- Бях първата певица, която се осмели преди години да запише ретро песен на друга моя колежка. Направих тези песни не само за участията си. Първо направих „Птица бяла“, след това „Грешница“ и ги включих в репертоара и албумите си. Но не бях разбрана и бях критикувана много. За мен музиката няма граници. Тя не се разделя на стилове, стара – нова и тн. Всяка песен, която избирам в моя репертоар, аз я преживявам, мисля за нея дни наред, обличам си я в моя глас, представям си я. Всяка една преминава през мен, през цялото ми тяло и чак тогава стига до публиката. Това могат да го разберат само творците, които са отдадени на някакъв вид изкуство. Никога и през ум не ми е минавало за дадена песен, която ще мога да изпея с цялата си душа и талант, че някой ще ме критикува. Но се случи. Сега виждам в някои колеги, не във всички разбира се - правят ретро песните с комерсиална цел, а не защото са почувствали, че трябва да изпеят някоя песен, защото им въздейства.

- Смяташ ли, че точно ти създаде някаква мода или тенденция в попфолка да се връщат стари хубави песни?

- Да. Наистина аз подех тази вълна и ще продължавам да правя стари хубави песни.

- Песента „DJEALE” жъне огромен успех извън границите на България и се питам дали няма да продължиш да правиш песни, които са насочени към пазара в чужбина?

- В момента нашата работа се измерва в гледания и вдигнати палци. Докато преди се продаваха дискове и касети, правеха се класации - сега всичко е лайкове и гледания. "Джале" вече има 80 милиона гледания за няколко месеца, което безспорно прави песента успешна. Всичко това е рейтинг от много държави, не е само в България. И тук искам да благодаря на почитателите ми за цялостната подкрепа. Наистина удоволствието ми е неизмеримо като пеем заедно „DJEALE“ из цяла България.

- Как ти се отрази социалната изолация отпреди няколко месеца и притесняваш ли се от повторно затваряне на заведенията и лишаване от възможността да работиш?

- Със сигурност пандемията не действа добре за никого и последствията са тежки за всички ни.  Въпросът с повторното затваряне е свързан и с прекъсване на работата на много хора. Затварят се не само заведенията и много хора имат трудности в бизнеса си. По-голямото ми притеснение е от онлайн обучението, защото със сигурност то не може да бъде такова, каквото ще е в училищата. Това е пропуснато учебно време, което аз лично смятам, че е много ценно за всеки един ученик , защото реално те са бъдещето. Надявам се съвсем скоро всичко това да приключи, защото е доста тежко за всички ни. Това е нещо, което не зависи от нас, за да бъде променено.

- С твоя съпруг Жорж Башур сте непрекъснато „на всичките в устата”, както пееш в дуета си с Фики. Свикнахте ли вече на това медийно внимание и то по някакъв начин оказва ли влияние на отношението ви един към друг?

- Ние с моя съпруг сме едно цяло. Предвид работата ми е нормално да сме обсъждани постоянно. Взехме взаимно решение, когато имаме да кажем нещо, ние да си го казваме в прав текст. За да избегнем всякакви възможности за спекулации. И така ще си продължаваме.

Минавало ли ти е през ум да спреш да се занимаваш с музика, каквото решение наскоро обяви твоята колежка Мария?

- Не! Никога! Музиката е моята душа!

- Стартирането на твоя собствен youtube канал породи подозрения, че възнамеряваш да се разделиш с „Пайнер”. Това е доста актуална тема напоследък и няма как да не те попитам в какви отношения си с Митко Димитров?

- Със сем. Димитрови и фирма "Пайнер" сме в прекрасни отношения и продължаваме съвместната си работа. Нямаме промяна в тези отношения. Започнала съм с "Пайнер" и ще продължаваме да си бъдем взаимно полезни. Фактът, че издавам с фирмата пореден албум, е достатъчно показателен, че продължаваме да работим заедно.


Както вече споменах в началото на разговора, преди регистрирахме продажби и имахме съвсем други цели в продукцията си. Сега нещата се промениха-докато преди имаше продажби, сега вече има гледания, лайкове, последователи….. След цифровизацията на всичко и консумацията на това, което представяме, се промени. Създадох мой собствен канал emilia.online, за да имам цялата си дискография на едно място. Всеки един артист в определен етап трябва да има такова място, където да представя и подчертава дейността си. В YouTube е бъдещето на нашата работа. Видео канала ми - там е моето портфолио, както и мястото, в което ще подпомагам развитието на моите нови песни в България и чужбина./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

 

Коментирай

Цпециалиста

Цпециалиста 11.09.2020 12:36

Жал ми е за това момиче.

Умното

Умното 11.09.2020 12:56

Ами след като цифровизацията ни е обгърнала отвсякъде, започни и да правиш секс пред уеб-камера да ти стане виртуалният свят 100%

Жабчева

Жабчева 11.09.2020 13:11

РАЗПРАНА ШАХТА

Batenceto ganag bang

Batenceto ganag bang 11.09.2020 15:45

Емилия е едно от най-популярните имена в жанра на асс ту моут,милки уей стайл,слд като е източила иляди кпокафевели паламарки на съмнителни бизмесмени у кенефа на К(л)ошарите и много други незнайни долнопробни кръчми у прованса!

Михаела

Михаела 13.09.2020 21:00

Какъв шок! Спрях чалгата заради тази умряла песен с Фики ! Аз мръсното чалгарче !верен фен на Емилия от 2008 година почнах да слушам Селена Гомез! Тази песен е пълна излагация ! Двойно ми беше любима песен от 2011 година !