Дъщерята на Саня Армутлиева - Алма: Тя е моята скала! (ВИДЕО)

Дъщерята на Саня Армутлиева - Алма: Тя е моята скала! (ВИДЕО)

Алма не е просто дъщерята на Саня Армутлиева, а е момичето, чиято музика превзе MTV, където съвсем не е от значение кои са родителите ти, ако нямаш невероятния талант, който да ти отваря вратите. Тя е само на 15, а вече има специфичен тембър, освен това е напът да се превърне в истинска изгряваща звезда, която с лекота превзема световните музикални върхове. Пред "ШОУ" Алма дава едно от най-откровените си и емоционално заредени интервюта.

 

- Алма, ти си само на 15, а световната слава е на път да преобърне живота ти. Как започна тази приказка за теб, разкажи ми?

- Образованието е мой приоритет. Наскоро приключих годината с 20 взети изпита и лятото ми най-накрая може да започне. Чувствам се като един нормален тийнейджър, на който му се случват свръхестествени неща в музиката.

В училище съм капитан на отбора по волейбол, много искам да съм капитан и на живота си. Световната слава не може да ме събори, защото е нещо, което още не ме е сполетяло и за което мога само да си мечтая. Но е факт, че "Perfect" се слуша на все повече места в Европа и това ми прилича на сън, от който все чакам някой да ме събуди.

Моята приказка започна в Инстаграм, където редовно качвах клипчета с мои изпълнения. Там ме забеляза румънския продуцент Моноар, с когото майка ми работи много активно. Харесал беше меланхолията в гласа ми, срещнахме се в студиото му в Констанца и направихме "Perfect" за ден.

- Как понасяш тежестта на славата и отговорностите, защото знаем, че тя съвсем не е само блясък и суета?

- Аз тепърва свиквам с елементарни неща като това, че трябва да съм по-активна в социалните мрежи, защото хората искат да са в час с ежедневието ми и да си говорим. Не виждам блясък и суета, а много работа. Прибрах се преди няколко дни посред нощ от Берлин и сутринта бях на репетиция с балет "Нова" за турнето на Coca Cola в Пловдив. Допреди три години го гледах като фен, а сега ще съм в центъра на шоуто като артист. Много се вълнувам. Реално дните ми тук са разграфени до минута с ангажименти.

- Кога направи първите си крачки в музиката и кое ти подсказа, че точно тя е твоето призвание в живота?

- Започнах да свиря на пиано на 5-годишна възраст. Постепенно, покрай татко, започнах да разучавам и китарата. Поисках мама да ме запознае с Искра Милкова, която бе вокален педагог в "X Factor", и така започнах да откривам гласа си.

- Доколко ти повлия популярността и позициите на майка ти в музикалния бизнес при избора да се развиваш като певица?

- Семейството ми е музикално – баща ми е бил част от екипа на голяма промоутърска компания, а майка ми е... майка ми (смее се). Честно казано, аз си мислех, че Саня не обръща особено внимание на видеата, които качвам в Инстаграм, но всъщност тя ги е показала на Моноар и от нея тръгна всичко. Записах първата си песен почти на шега, от любопитство към целия процес в студио, а не с нагласата, че започвам кариера.

Към мен Саня е също толкова взискателна, колкото към всичките си артисти. Безкомпромисна е, защото иска да сме успешни. В края на деня пак отиваме на кино и ми изяжда пуканките, но преди това трябва да сме си свършили работата.

- Знам, че си се научила да свириш и на китара и то съвсем сама, за да можеш да си акомпанираш… А и роля е изиграла конкретна постъпка на баща ти. Ще я споделиш ли?

- Да, със сестра ми спяхме в самостоятелни стаи и баща ми сядаше между двете врати пред стаите и ни свиреше, докато заспим. Знаеше няколко мелодии, които винаги ни действаха успокояващо.

- Знаеш ли, интересно е, че ти по-често се обръщаш с малко име, когато говориш за майка си, а не примерно с „майка ми”. Защо?

- Тя е човекът, който може да ме подлуди, за да си подредя стаята, да се храня здравословно и още сто неща. Двете много си приличаме като характер и когато се караме е истински огън. Но за мен тя е добрият приятел, на който мога да кажа всичко. Саня е моята скала.

- Повече ти вреди или напротив постоянното сравнение с майка ти – защото двете си приличате във всяко едно отношение?

- Всяко сравение с майка ми може да ме кара само да се гордея. Ако успея да постигна нейния фокус и дисциплина някой ден, ще ми случват само прекрасни неща.

- Кой е най-ценният съвет, който си получила от нея?

- Да не чета хейтърски коментари. Да ги игнорирам и да продължавам по пътя си. А също и да се боря за независимост.

- Ти си на старта на кариерата си, а вече стана първия български изпълнител, влязъл в плейлистата на MTV Hits. Как се виждаш примерно след 10 години и в живота, и в музиката?

- Виждам се на първо място със завършено образование. От есента се местя в Англия и следващите две години ще уча музика, философия и религия и немски език. Животът се случва, докато правиш планове за него и това не е клише – миналата година по това време не съм си и помисляла да влизам в студио за запис на сингъл.

- Може би ще изненадаме мнозина, но след като завършиш средното си образование, искаш да се занимаваш с философия. Кое те запали по нея?

- Баща ми, той завършва докторска степен по философия в Берлин и е любимец на професорите си, нищо, че е по-възрастен от тях. С него редовно си говорим с часове за всякакви неща – от теории на конспирацията до еволюцията на човешкия род и докъде ще ни докарат технологиите в общуването.

- И за финал една смешна история. Наистина ли преди години на финала на „X Factor” си инвестирала солидна сума пари в sms-и в подкрепа на Михаела Маринова без знанието на майка си?

- Да. Тя беше моя фаворит в сезон три. Сметката ми за телефон беше шокираща за нашите (смее се)./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

 

Коментирай

ДИДО

ДИДО 20.02.2020 16:37

АБЕ ДА СИ СЛОЖИ 2 КАПАЧКИ ЗА БУРКАНИ ,ЧЕ МНОГО СЕ КЛАТЯТ ТЕЗИ ОГРОМНИ ПЪПЧИЦИ