Драгана Миркович: Най-тежкият момент е, когато мъжът ми се разболя

Драгана Миркович: Най-тежкият момент е, когато мъжът ми се разболя

Азис ми е голяма слабост, признава тя

Драгана Миркович е сред най-известните сръбски звезди. Не случайно се радва на успешна кариера вече 35 години. В България е богословена и това си пролича на псоледния й концерт на 19 юни на стадиона в Елин Пелин. Футболното игрище се оказа твърде тясно за всички желаещи да се докоснат до любимата си звезда. А единствено наш репортер имаше честта да се срещне с Драгана след изявата й, която продължи близо 3 часа, за да направи с нея интервю. 

 

- Доволна ли сте от публиката в Елин Пелин тази вечер? 

- Винаги съм щастлива, когато пея пред българска публика. И навсякъде ме посрещате много топло. Тази вечер беше феноменална, нямам думи да опиша емоцията, която изпитах пред препълнения стадион и бурните овации. Много хубава публика сте. 

- Какво можете да кажете за България и българския народ? 

- Като народ сте уникални! Моят зет е българин, така че познавам добре вашия темперамент. За съжаление аз нямам приятели тук и винаги идвам по работа, а не на почивка или на гости. Много ми се иска обаче да се организираме и да посетим вашето море, защото съм чувала страхотни отзиви. 

- Харесвате ли българските изпълнители, имате ли си любими сред тях? 

- Да, имате доста добри музиканти. На първо място бих посочила Азис, който ми е голяма слабост. Неговият успех е показателен, че е най-добрият. Имаше и една певица, която бях гледала на Евровизия, но в момнета не мога да се сетя за името й. Тя също ме беше впечатлила. Допада ми и Галена, която направи убийствен дует с моя сръбски колега Миле Китич. 

 Снимка: Виктория Сиракова

- Бихте ли последвали примера на Миле Китич и да направите дует с някоя от нашите звезди? 

- Защо не?! Стига да има подходяща песен... Нямам нищо против. 

- Наблюденията ми са, че при сръбските изпълнители цари едно приятелско и колегиално отношение. Като че ли при вас конкуренцията не е от толкова голямо значение, както е при нас...

- С всички съм в добри отношения. Понякога има някакви спречквания и при нас, но това е нормално, съвсем в реда на нещата. Това обаче не ми е важно! За мен от значение е моята публика, хората какво ще кажат, а не мнението на колегите. 

 - Бяхте ли близки с Шабан Шаулич? Последният му концерт се оказа именно в България... 

- О, да, много близки бяхме с Шабан. Тъкмо трябваше да имаме общ концерт в Словения, но съдбата реши друго. Това е голяма трагедия за целия свят. Аз също трудно го преживях, много плаках. Не мога да повярвам, че една легенда си отиде. Нямам думи, с които да опиша колко съм тъжна. Винаги съм показвала уважение към него! 

- Лесно ли е голяма звезда като вас да бъде и майка? Намира ли се нужното време и по този начин не се ли жертва кариерата? 

- Не е тежко, когато децата ти са добри. (смее се) Благословена съм с моя син и дъщеря, тъй като никога не са ми създавали проблеми. Вижте, аз съм била друго нещо. Моите родители са видели зор с мен. Доста палава съм била като дете и често са ме водили при лекаря с някаква контузия. 

- Кой е най-трудният момент в живота ви?

- Когато мъжът ми беше болен, тогава е ми е бил най-тежкият момент

- Имате ли автобиографична песен в репертоара си? 

- Единствената автобиографична песен, която имам, е "Jedini". Досега само тя е такава в моята кариера. Аз никога не съм пяла автобиографични песни, защото не пея за себе си. Но песента, която е свързана с мен и съм я посветила на моя съпруг, е "Jedini" ("Единствен"). 

- Смятате ли, че ако сега прохождахте на музикалната сцена, бихте имали същия успех и тази главозамайваща кариера? Сега по-лесно или по-трудно е да пробиеш един изпълнител? 

- Знаете ли, според мен е по-лесно, защото всеки може да стане певец. Няма значение може или не може да пее. Телевизията стана много достъпна и всеки, който пожелае, може да се появи там. Погледнато от този ъгъл е доста по-лесно към днешна дата. Докато на мен преди години ми е било много тежко, с много труд съм постигнала всичко. Това е и причината вече 35 години да съм с такава кариера. Другото, което идва бързо, то си и отива много бързо. Много изпълнители станаха бързо популярни, но не се задържаха и вече ги няма. Докато ние, които бавно и с много труд сме натрупали всичко, успяхме и продължаваме да интригуваме хората!

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

 

 

 

 

Коментирай