logo

DJ Диан Соло от Deep Zone project: Като добре смазана машина сме

DJ Диан Соло от Deep Zone project: Като добре смазана машина сме

"Deep Zone project" е българска хаус/електронна музикална група, основана през 1998 г. в град Варна. Групата заедно с DJ Балтазар участва в българския конкурс за Евровизия през 2007 г. и печели участие за Евровизия 2008 с песента „DJ, Take Me Away“ с вокал Йоанна Драгнева. След това в групата идват и други певици и всяка носи голям успех, но си тръгва с желанието за солова кариера. 

Групата в момента се състои от Ева-Мария Петрова, DJ Диан Соло и Дани Димитров. Наскоро пуснаха и парче с рапъра Тото, а наш репортер реши да си подовори с ръководителя на бандата Дидо, за да научи повече подробности около тайните на "Deep Zone project".

- Дидо, как дойде идеята да запишете песен с Тото от „СкандаУ” и лесно ли се работи с него?

- Отдавна се канехме да направим песен заедно, но досега не бяхме попаднали на точната музикална концепция. Едва когато създадохме парчето „Gimme Love“, изпратих демото на Тото и буквално след 5 минути ми звънна с думите: “Дидо, това е парчето”. Още на следващия ден той записа неговите вокали, изпипахме всичко и така се стигна до финалната версия на песента, която слушате в момента.


- Има ли формула за правене на хит? Говорим за хит от ранга на „Българка”, която продължава да се чува отвсякъде?

- Формула няма, по-скоро има ориентири и компоненти, които трябва да има един хит, а именно: добра мелодия и хармония, енергия, хубав аранжимент, текст, изпяване, оригинална концепция, добър видеоклип, маркетинг, реклама, разпространение и не на последно място – късмет.


- Май добре се сработихте с Ева-Мария и Дани?

- О, да. Като добре смазана машина сме. Освен колеги, ние сме и добри приятели.


- Случва ли се да прекарвате време заедно, дори когато нямате участие и не работите в студиото?

- Рядко, но планираме скоро да избягаме от цивилизацията за няколко дни, да отидем някъде в планината и да вземем с нас само студийната ни техника.


- Разкажи ни за някоя случка от сцената, която никога няма да забравиш.

- Те са хиляди, но най-пресният случай е от едно участие, където по целия диджейски пулт биеше ток и за малко щях да светна като коледна елха (смее се).


- Липсва ли ти някоя от предишните вокалистки на групата?

- С всичките екс певици на DEEP ZONE поддържаме добро приятелско отношение и аз си ги обичам и уважавам. Благодарен съм, че съдбата ни е срещнала и отредила да правим музика заедно, която остава завинаги.


- Имало ли е момент, в който да се замислиш дали да не прекратиш в музиката?

- Не, нямал съм такива моменти. Имало е сътресения и разколебания, но винаги съм продължавал напред.


- Кои са позитивите и кои са негативите на тази професия?

- Като цяло плюсовете са много повече от минусите, но най-важното е, че правя това, което обичам и не е по задължение.


- Извънредното положение в страната, свързано с пандемията с коронавируса, оказа ли сериозно влияние върху група?

- Смятам, че се отрази сериозно не само на нас, но и на всички хора по света. Тази ситуация обаче ни даде други алтернативни възможности, да правим ежеседмични лайв стриймове и така достигнахме до страшно много хора и нови фенове навсякъде по света. Поддържахме огъня запален по време на цялата карантина.


- Какви са плановете ти за лято 2020 и какво да очакваме от групата?

- Тръгваме активно по концертни, клубни участия, фестивали, частни партита и вярвам, че най-доброто тепърва предстои./show.blitz.bg

Интервю на Красимир Красимиров 

Коментирай

Красимир Желязков

Красимир Желязков 24.06.2020 10:12

Следващият път песен със Скандау с ТоТо и Лъчо