Деси Цонева: Ходя често на гроба на баща ми и си говоря с него

Деси Цонева: Ходя често на гроба на баща ми и си говоря с него

Винаги съм си харесвала доста по-възрастни мъже от мен

Деси Цонева е дъщеря на великия Митко Цонев, мир на праха му. Тя е наследила от него любовта си към телевизията и публичността. От няколко месеца се изявява като звезден репортер в предаването "На кафе", но не крие, че иска да води свое собствено предаване. Деси е любимка на медиите, по нейн адрес непрекъснато се пишат какви ли не неща. Тя реши да даде ексклузивно интервю за "ШОУ", където да разкрие истината за по-възрастното си гадже, за предполагаемия й годеж, за екзотичните почивки, страстта й в кулинарството, за нейния син Янчо и разбира се за баща  Митко Цонев. 

 

- Деси, много често пътуваш в чужбина. Само преди броени дни се завърна от Малдивите…

- За втори път ходя на Малдивите, но за първи път заведох моя син Янчо. Страшно много искаше да отиде, защото неговите съученици бяха ходили и в училище са споделяли впечатления. Заведох го, видя костенурки, плува с манти, скатове, въобще много е интересно за малките деца. Аз не обичам близкия контакт с тези морски обитатели, наблюдавах го отстрани с коктейл на плажа.

- Зареждаш ли се по време на тези почивки и къде до момента ти е харесало най-много?

- Не обичам да се задържам на едно място, много лесно ми става скучно каквото и да е. Затова тези екскурзии ме разведряват, а също така се сблъсквам и с различни култури. Това разведрява живота, прави го по-интересен. Обичам да опитвам местната кухня при всяко пътешествие и да си „крада“ по някоя и друга рецепта. Освен нормалния туризъм, аз правя и кулинарен.

- Известна си с уменията си в кухнята, но какво обичаш най-много да приготвяш?

- Почти всеки ден готвя, стига да имам време. Най-любимото ми занимание е, вечер след работа, да започна нещо бавничко да си готвя. Дори в стресирани моменти, когато съм най-изнервена, готвенето ме успокоява. Нямам пристрастия към нещо конкретно, на периоди съм. Експериментирам с фюжън кухня, която е микс от различни кухни. Гурме кухня правя за хора, които могат да я разберат. Всичко мога да готвя. През октомври бяхме един месец на кулинарен туризъм с моя приятел, Шеф Иван Манчев и неговата приятелка. Обикаляхме различни градове с цел да опознаем културата и тяхната кухня. Научих някои трикове от там. Азиатската кухня ме влече напоследък, френска и италианска, все пак съм живяла 6 години в Милано.

  С Шеф Иван Манчев 

- Освен със сина ти, кой друг ти правеше компания на почивката на Малдивите?

- Бях с моя приятел и неговите дъщери – едната е почти на 20 години, другата е 15-годишна. Учудващо, но малкият Яни се вписваше в атмосферата с каките, играеха си с него.

- Ти разбираш ли се с тях?

- Много добре се разбираме. Когато се запознах с моя приятел, дъщерите му дойдоха да живеят при него. От самото начало на връзката ни ние заживяхме с неговите две дъщери и станахме много близки. Не мога да кажа, че ги приемам като свои деца, защото мислим горе-долу на един акъл. (смее се) Приемам ги като близки приятелки и много се обичаме.

 С приятеля си Явор 

- Притесняваше ли те голямата разлика във възрастта с твоя приятел?

- Никога не ме е притеснявало това. Винаги съм си харесвала доста по-възрастни мъже от мен. Никога не съм имала малки гаджета. Мъж под 45 години не ми е интересен. 19 години ни е разликата с моя приятел, но за мен годините нямат никакво значение. Въпросът е как се чувстваш с този човек и как прекарвате времето си заедно. Хората казват, че съм го подмладила, а той ме е направил малко по-спокойна и мъдра. Явно сме намерили някакъв баланс, въпреки че при мен помъдряването не вярвам да се случи скоро. (смее се)

- Мислите ли за общо дете?

- Не сме го говорили, но изобщо не е изключено. Нормалното развитие на една сериозна връзка е именно брак и дете. Искам да имам още две деца, така че не е изключено, но не е на преден план.

 С проф. Любомир Стойков 

- Излезе информация, че сте се сгодили на Малдивите, сега остава да преминете и към сватбата...

- Не сме се сгодили, това е партенка, която беше пусната от някой от сайтовете. Очаквам да се сгодим, но трябва той да се сети и да ми предложи. (смее се)

- Вярно ли е, че с него се запознавате малко след смъртта на баща ти и именно той те вади от депресията, в която си изпаднала тогава?

- Шест-седем месеца след смъртта на баща ми се запознах с него. Майка ми я бяха поканили на почивка в Гърция с непозната компания и аз и синът ми отидохме с нея. На въпросната почивка се запознах с Явор и буквално си хвърлихме три погледа на масата, след което станах от масата, той ме хвана за ръка и оттогава не ме е пускал.

 С родителите си 

- Преодоля ли вече нестихващата мъка по баща ти Митко Цонев?

- Подобна мъка никога не се преодолява. Загубата на родител е тежко събитие в живота на всеки, особено когато си отиде толкова внезапно и толкова млад. Просто свикваш да живееш със ситуацията, с болката. Ходя често на гроба му и си говоря с него. Тъжно ми е, че не мога да споделя някои хубави моменти с него. Споделям ги, но не получавам обратната връзка.

- С него или с майка ти беше по-близка?

- Нали казват, че майките са близки със синовете си, а бащите – с дъщерите. С него много си споделях относно работата ми, професионалните ми питания. Даваше ми непрекъснато съвети, тъй като се занимаваше с това. С майка ми споделям повече лични неща. Но чисто като опора усещах от негова страна.

- Той одобряваше ли твоето влечение към телевизията?

- Разбира се! Той знаеше, че съм единствената, която може да продължи неговия път в това поприще. Брат ми изобщо не желае да се показва по телевизии, никаква публичност не го вълнува, на него бизнес мисленето му е в главата, точно като на майка ми. Докато аз винаги съм била по-артистична, експанзивна, по-щура. Баща ми казваше, че аз просто седя добре на екран и каквото и да направя, както и да зацикля, просто трябва да се усмихна и всичко ще бъде наред.

- Всяка една майка обича да говори за детето си. Разкажи ни и ти малко повече за твоя син, какви са му заниманията...?

- Янчо е мое копие. Той не живее при мен през цялото време. Повече от половината време живее при баба си в кв. Бояна. След смъртта на баща ми тя остана сама и детенцето й разведрява живота, друго си е да има някой около нея.

Обича да играе футбол, както и на плейстейфъна и е много задобрял. В училище е сравнително добър. Той е на 9 години, а децата на неговата възраст не са толкова концентрирани, все още не знаят накъде в живота да поемат, игрите ги вълнуват повече. Като цяло е добро дете и изключително сладък.

- Какви амбиции имаш за него?

- Като по-малък искаше да става архитект, което ми хареса като идея. Това е хубава професия за момче, особено с добро образование може да бъде много успешен. Сега половината му съученици искат да стават футболисти и го усещам, че и на него това му е в главата. Не ми го казва, защото знае, че ще се ядосам. Не желая синът ми да става футболист. Малките си мислят, че станеш ли футболист и моментално се превръщаш в Роналдо и животът ти е песен. Пък България не е и мястото, където можеш да постигнеш големи успехи в тази сфера. Но архитект ми звучи добре, просто бих искала да стане успешен. Бих се радвала и актьор да стане, защото е артистичен и много добре би се развил в тази насока. Може би Янчо Таков – трети ще е следващият Коста Цонев.

- Чувстваш ли се на място в предаването „На кафе“ и очакваше ли предложение за работа от там?

- Предложението беше неочаквано. Преди да започна като звезден репортер в „На кафе“, аз работех като коментатор на „Nell’s kitchen” при тях и винаги сме се разбирали. Страхотен екип са. Винаги съм искала да работя в подобен тип предаване и с точно такива хора. Атмосферата е приятелска, много позитивна. Работата ми е забавна, правя това, което винаги съм правила. Срещам се с популярни личности, говорим си, вкарвам моето чувство за хумор и искрица в репортажите и смятам, че хората ме харесват.

- Имаш ли амбиция за свое предаване?

- Отдавна имам амбиция за мое собствено предаване, но не знам дали е дошло времето. Много ми се готви и като че ли с такъв тип предаване ми се занимава. На този етап конкретен проект няма, но няма да откажа, ако някой ми предложи. (смее се)

 

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ

Коментирай

Ламбо

Ламбо 09.04.2019 11:17

Българските курви, край нямат!

Луд

Луд 09.04.2019 11:58

Това до Малдивите, 55+ ли беше екскурзията?

братчед

братчед 09.04.2019 12:02

Пияната кирка , която дължи всичко на името на баща си.

pbdan

pbdan 09.04.2019 12:04

Янчо, на какви работи ще те научат каките, особено ако са като майка ти, блазе ти.

Алиса

Алиса 09.04.2019 13:23

Велик човек , а да отгледа една смръдла

Нони

Нони 09.04.2019 13:39

Все още е млада и лудостта и минава за ексцентричност. Въпрос на време. А чичака е смешен.

ДУТКА СЕ ТУТКА

ДУТКА СЕ ТУТКА 09.04.2019 15:11

КАТО ДЕСА ТАЗИ ПОЕТЕСА,ДЕТО СРИЧА НА СТАРИ ИЗТЪРКАНИ МИКРОФОНИ!!!!ДАВАЙ ДЕСЕ,ЧЕ ТИЯ МИКРОФОНИ-СКОРО ХЕПТЕН ЩЕ КЛЕПНАТ И КАК ШЪ ПЕЕШ НА ТЯХ?????????????????

milena

milena 10.04.2019 16:55

На „дебелата" в България се гледа като на „нещо" лишено от сексапил.Ако искаш да отслабнеш и търсиш начин как да спреш похапването- това определено е за теб- няма диети,няма хапчета ,няма досадни упражнения http://bit.ly/2BjCdTi

taka e

taka e 15.04.2019 9:06

Ако имаш упорити гъбички по краката ,не чакай да ти паднат ноктите.Ако нищо не помага да се спасиш от тях -не губи надежда -опитай с този мехлем премахва ги завинаги https://bit.ly/2Y86LDe