Дения Пенчева: Има колежки, които не ме поздравяват

Дения Пенчева: Има колежки, които не ме поздравяват

Дения Пенчева е родена на 11 юни в град София. Завършва гимназията към руското посолство в България. Дипломира се в  бакалавърска специалност Актьорско майсторство за музикален театър в Нов български университет и паралелно с Поп и джаз пеене при Етиен Леви в същия университет. Следва магистърска програма в специалност Продуцентство и креативна индустрия във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Климент Охридски”.

От няколко месеца е прекратила договора с издателите си и ще се продуцира сама. Факт е и новият й проект "Бре петрунко", който е смесица между няколко стила. А виждаме една народна певица в доста провокативни и горещи кадри, които определено ще предизвикат скандал в обществото. Дения се съгласи да даде интервю за нашата медия и да сподели пикантни подробности около горещия си нов проект и раздялата с продуцентите си. 

- Разбрах, че си се разделила с продуцентите от "Диапазон рекърдс". Имаше ли скандали и как смяташ да продължиш кариерата си сега? 

- Няма никакви скандали, май месец ми изтече договорyt и реших да не го подновявам. С екипа на "Диапазон" сме в прекрасни отношения, а с Ненчо Касъмов сме приятели. Реших че имам нужда от повече свобода, имам много идеи като цяло за пътя, по който вървя като изпълнител, а с "Диапазон"  няма какво да си дадем един на друг на този етап. Нямам намерение да подписвам договор с друга музикална компания. Ще се продуцирам сама, чрез моята музикална компания "D MUSIC".

- Вече е факт и новата ти песен, която този път е в поп стилистиката. Доста голяма изненада поднасяш на своите фенове... 

- Песента е много различна от всичко, което съм правила досега - поп парче с фолклорен текст и фолклорен рап. Песента е народната  “Бре Петрунко”. В студиото измислих текста на рап частта, някак спонтанно се получи. Аранжиментyt е на Дидо Калпаков, който работи в тясно сътрудничество със световноизвестния DJ Армин Ван Бюрен, който е  номер 1 от 2007 до 2012 година. Много се постарахме, надявам се да се хареса от хората. Включихме и латино ритми, отдавна имам идея за такъв проект.

- Чуваме те и да рапираш. Лесно ли е за една фолклорна певица да влезе в различни музикални предизвикателства?

- Като актриса съм свикнала да влизам в различни роли, не ми е трудно, даже ми е приятно. Харесвам предизвикателствата, те ме карат да се чувствам жива. Тепърва ще изненадвам с нестандартни и провокативни неща. Това лято направих още два клипа на две нови песни, едната е с много чувствен текст. Клипът е много тъжен и драматичен. 

- Видеото също е провокативно и доста горещо и вероятно ще предизвика огромна вълна от коментари? 

- Да, видеото е доста провокативно, има малко еротика, танци. Много съм благодарна на Volk Vision и Владимир Стоилов за работата по клипа и креативните идеи. Снимахме го в едно спа, цяла нощ, беше много горещо.

- Как успяваш винаги да си толкова различна в музикален план? Как се раждат идеите ти за проектите и откъде черпиш енергия и вдъхновение? 

- Определям се като креативна личност, постоянно главата ми “ражда” идеи. Случвало ми се е да сънувам нещо и на сутринта си казвам: “ Ето, това е!”.  Енергия черпя от комуникацията ми с умни и готини хора, които ме зареждат, четенето на книги също ми действа много добре, напоследък доста спортувам.

- Би ли пробвала да запишеш песен и за попфолк сцената? 

- Имала съм такива предложения, попфолкът не е моята музика, ще се развивам във фолклорната и поп музиката.

- Има ли приятелство в музикантските среди и ти с кои колеги си най-близка?

- Мога да кажа че има приятелство, стига човек да е широко скроен. Нямам близки приятели сред певците. С Катя Близнакова сме в приятелски взаимоотношения, с другите по- скоро колегиални. 

- Усещала ли си, че си обект на завист сред колежки? 

- Усещала съм, да. Има хора, които не ме поздравяват като ме видят. Не мога да ги разбера. Всеки изпълнител има свой стил, публика. Няма място за завист и конкуренция./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

 

Коментирай

Алекс

Алекс 14.06.2023 2:43

Естествена,неподправена,неоперирана,некоригирана,иновативна,различна от всичките които сме свикнали да гледаме. Разбира се,че няма да я поздравяват!