logo

Деляна Маринова-Джуджи и Константина Живова: Правим първото по рода си Инста предаване

Деляна Маринова-Джуджи и Константина Живова: Правим първото по рода си Инста предаване

Всички познават добре Деляна Маринова-Джуджи и Константина Живова от тв екрана, където двете са дефилирали като тв водещи дълги години. Сега обаче, телевизията остава на заден план, изместена от социалната мрежа Инстаграм, където Джуджи и Константина ще водят рубриката си „Нещата от живота” (@neshtata_ot_jivota), която стартира днес (13 януари)!

Джуджи стана популярна със светската си рубрика в предаването на Гала „На Кафе”, където работеше до 2015-та. След това усмихнатата блондинка направи дълга пауза от тв ефира, преди да стане светски коментатор в „ОколоСВЕТСКО” по Bulgaria ON AIR. А след „ОколоСВЕТСКО” стана водещ и на съботно-неделното семейно предаване „Фамилно”

Константина Живова пък, от 2006-та насам е била организатор на тв продукции в bTV, Нова тв и ТВ7. За първи път пред камера се появява в предаването „Сблъсък”. В „Станция Нова” пък беше съ-водещ и впоследствие водещ на риалити формат – „Топ прически”. Професионалното й развитие продължава с предаването на ТВ7 „Жените говорят”, където си партнира с Жени Калканджиева, Мая Савова и Катя Евро. Била е водещ на собствено предаване и в Bulgaria ON AIR, където впоследствие работи и с Джуджи в „ОколоСВЕТСКО”.

На старта на новото си Инстаграм предаване Джуджи и Константина говорят първо пред нашата медия и са повече от откровени!

 

- Разкажете ми малко повече за идеята да правите предаване в Инстаграм?

Джуджи: Веднага давам думата на Инчето, защото тя е големия специалист по социални мрежи и всъщност идеята беше нейна.

Константина: С Джуджи сме работили през годините в телевизията и ми е любимка като екранен партньор. Аз работя от години с Инстаграм – от свое хоби, го превърнах и в професия. Споделям почти на 100% личния си живот със своите последователи, като се старая да съм добронамерена, полезна и да давам добър пример. Мога да се похваля със страхотна обратна връзка – основно от майки с деца и работещи жени.

И понеже с Джуджи много сме си говорили във времето да правим проекти заедно, а в момента лично за мен Инстаграм е най-движещата се и най-търсещата платформа, един ден, докато гледах тв анонс за нейно гостуване при известна наша водеща, реших да й звънна.

Изведнъж ми светна и й казах: „Абе, Джуджи, какво телевизионно предаване, давай да правим предаване в Инстаграм”. Всички правят блогове и влогове в Ютуб, а такъв тип предаване само в Инстаграм няма. Така че на практика ще правим първото по рода си Инста предаване.

Джуджи: Истината е, че аз най-накрая се предадох на социалните мрежи, защото съм от хората, които не ги харесват, може би защото не ги познават изобщо, признавам си. Но сега коренно ще си променя мнението. Хем имаш свободата да кажеш, каквото искаш и където искаш – снимаш навсякъде, не си ограничен и във времето.

Абсолютно мобилни сме и чак съжалявам, че малко съм пренебрегвала през годините тези неща. С Ина често си казваме, че няма случайни срещи, защото преди време наистина се видяхме случайно, а днес вече работим заедно, макар и не на телевизионния екран.

Константина: И когато се заговорихме как ще се казва това Инста предаване, вървейки с бебешката количка по улиците, изведнъж ми хрумна заглавие: „Нещата от живота”, а Джуджи веднага го одобри.

Джуджи: Заглавието е супер, защото няма ограничения. На практика можем да обсъждаме всякакви теми. Освен това от един момент нататък ще си каним и гости. Ще говорим и за пътувания. Инчето сега не може много да пътува, защото има малко дете, но аз много пътувам и ще можем да правим филмчета от различни дестинации по света.

Константина: Ще правим, каквото си искаме! (смее се)

Джуджи: О, да, наистина каквото си искаме! (смее се)

- Стартирате с Инста предаване, но няма ли в даден момент то да премине и в тв ефир, за каквото ми намекнахме в предварителния ни разговор?

Джуджи: Ние вече даже получихме предложение за тв ефир.

Константина: Но все още няма да казваме от къде. Аз лично, понеже в момента гледам Каролин, която е вече почти на 9 месеца, си мисля, че към момента по-добрия вариант е социалната мрежа. А и както каза и Джуджи – там свободата наистина е пълна! Нооо… ако получим много сериозно телевизионно предложение, защо не (усмихва се).

Джуджи: Нека стартираме, да тръгне енергията, пък другото ще се намести във времето. С Ина наистина от много време си говорим за това…

Константина: Да. Аз, заедно с моя мъж и двама колеги имаме продуцентска къща, с която продуцираме предавания по Нова телевизия, а „Нещата от живота” също ще бъде част от компанията.

Джуджи: А пък аз междувременно успях да завърша „Филмово и телевизионно продуцентство” в НАТФИЗ, така че двете просто се събрахме в точния момент (смее се).

- Не сте инвестирали май в никаква реклама за този проект? Стартирате напълно изненадващо за всички…

Константина: Истината е, че съвсем съзнателно решихме да не пудрим излишно ситуацията. При едно тв предаване има време за подготовка, има тийзване на предаването, „очаквайте скоро..”, разни загатвания, а ние искаме да е непринудено, да е максимално естествено и лишено от този тип подготовка.

Предаванията в Инстаграм са едно към едно заснети, без монтаж. Защото хората много усещат и специално в Инстаграм, ако е с платена и предварително уточнена подготовка, сякаш хората се отблъскват. Търси се все повече естественото, в което хората искат да се припознават.

Джуджи: И двете с Ина сме много комуникативни, без никакви проблеми в общуването с най-различни хора, с достатъчно опит в телевизията, а сега ще правим същото, но от екраните на телефоните.

- Интересното е, че не се усеща съревнование помежду ви, каквото обикновено се проявява между две тв водещи… Освен това и желязна самоирония, която е пълен дефицит.

Константина: Нашата самоирония ми е любима просто! (смее се)

Джуджи: Ние наистина имаме различни мнения по всички теми и много рядко се припокриваме като позиции. И въпреки това това не ни пречи.

Константина: Идеята в „Нещата от живота” е именно да бъдем различни. Ние сме руса и черна, различни поколения, различен житейски опит. Затова и може би не сме си конкуренция. Много е готино, защото аз знам коя съм, какво мога и какво искам да постигна, Джуджи е същата.

Джуджи: Няма какво да делим, не се борим за надмощие. Надживели сме я тази суета, освен това е много трудно да си намериш точния партньор, както казват хората – да откриеш химията. При нас тя наистина съществува.

- И все пак, какво се случва, когато сте на кардинално различни позиции по дадена тема?

Константина: Избиваме се (смее се)

Джуджи: Набивам я (смее се) Извън шегата – никой не се старае да промени мнението на другия, даже е по-добре, защото така показваме темата от различни ъгли.

Константина: Интелигентният човек има своя позиция, но цени и позицията на другия, така че аз оценявам позицията на Джуджи и много се радвам, че почти винаги сме на различно мнение, за да представяме и темите по интересен начин. Получава се много симпатичен женски сблъсък.

Джуджи: Разбира се, не минаваме и без хейт, но то е нормално (усмихва се)

- Хейтът у нас отдавна е с ранг на национален спорт…

Джуджи: Точно така, но пък това означава и че добре си си свършил работата, след като те коментират, дори и да те плюят.

- Как реагираха колегите ви в телевизията за този проект?

Джуджи: Зарадваха ни се. Аз най-дълго време съм работила с Гала, която ми се обади по телефона и ми пожела късмет. Разбира се, беше много учудена, че ще работя в Инстаграм, защото тя знае колко съм далеч от социалните мрежи. Но пак казвам – вече се предадох и ще наваксвам сега.

- Финално един прагматичен въпрос – как ще печелите от Инста предаването, което, за разлика от тв шоуто, няма фиксиран бюджет?

Константина: Истината е, че в България от няколко години, ако наистина здраво работиш като инфлуенсър, можеш да изкарваш добри пари. Аз самата изкарвам пари от това, защото работя с различни компании и брандове. С предаването ще бъде същото, защото ние ще снимаме от различни локации, заведения, които също могат да инвестират в реклама. Не е тайна за никого, че всеки бранд избира популярна личност, която да рекламира неговия продукт.

Джуджи: Аз наистина имам по-скромен опит от Ина, въпреки че съм рекламирала някои неща, но ми е много интересно. За мен това е една новост, в която се мятам с главата напред и изобщо няма да мисля за друго. Доверявам се много на Ина и знам, че ще направим нещо много успешно!

- Как да ви откриват хората оттук нататък?

Джуджи: Ще качваме видеата си всеки понеделник от 9:00 ч.

Константина: Сутрешно, защото нашата таргет група са основно майки с деца, работещи жени. И хем сутрин се настройваш за работа, или вече си си нахранил децата, хем можеш да изгледаш едно 10-минутно видео без да те натоварва./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Снимки: Петър Тодорински

Коментирай