Дарин Ангелов пред БЛИЦ: "Капките" са велико шоу, а за "Лъжите в нас" си дадох най-милото! СНИМКИ

Дарин Ангелов пред БЛИЦ: "Капките" са велико шоу, а за "Лъжите в нас" си дадох най-милото! СНИМКИ

Дарин Ангелов обожава сцената и предизвикателствата, които тя му предлага, независимо дали е в театъра или пред камерата.

В момента той участва в десетия юбилеен сезон на култовото шоу за имитации "Като две капки вода" и в новия сериал на Нова тв "Лъжите в нас". Отделно почти всяка вечер играе на театрална сцена. Комбинацията вероятно звучи твърде непосилно за мнозина, но не и за Дарин.

Дали и доколко му е трудно, и има ли граница за таланта - разбираме лично от него в едно от най-откровените и същевременно забавни интервюта.

 

- Трудно ли се влиза от образ в образ, като имаме предвид не само „Като две капки вода“, където всяка седмица си в „нови обувки“, но и ролята в сериала „Лъжите в нас“, а да не забравяме отделно и представленията в театъра…

- Съдейки по реакцията на хората, мисля, че се справям. А иначе как се получава всичко, наистина не мога да ти го обясня. Нямам никаква представа. Тотална шизофрения ме е обхванала (смее се) Но пък благодарение на системата на българския театър, тъй като ние сме на репертоарен принцип, всяка вечер играем различни представления, школовката ме е научила бързо да превключвам в образите.

Това по някакъв начин ми помага. Засега не ми тежи. Вярно, изморявам се брутално много, но резултата ми носи достатъчно наслада, за да продължавам да се занимавам със същата страст и хъс.

- В театъра обаче, си в свои води, а в „Капките“ никога нищо не е ясно до последно…

- О, да! В „Капките“ със сигурност се знае, че трябва да пееш, а останалото винаги много ме радва. Няма да обяснявам колко огромен, титаничен фен съм на формата – и не само аз, цяла България е луда по него – и съм много щастлив, че съм част от него, за да покажа, че в България има артисти, които са способни на много неща, не само да играят, а и да пеят, да танцуват. Тази година, както се вижда, доста се набляга на актьорското майсторство.

- Когато уговаряхме интервюто точно беше минал образа на Азис в „Капките“, а на другия ден те гледах и в „Лъжите в нас“, и ми отне известно време да отсея двата образа, все си мислех, че ще се появиш в сериала и с розовите дрехи от формата…

- (смее се) да. Много се радвам, че така се получи, че мога да покажа палитрата, която притежавам, като актьор и да мога да я приложа, за да не си мислят хората – ааа, този може да играе само това или онова. Напротив. Вижда се, че притежавам доста сериозна палитра и поне засега, съумявам да изиграя всичко.

Но ще ти кажа и друго – когато съм в „Капките“, влизам в образа на 100% и знам, че това ще продължи до определен час. А на другия ден, когато отивам на снимки рано сутринта, вече е съвсем друго нещо. Опитът ми помага да усвоявам това бързо превключване, което се получава на практика.

- Лесно или трудно влизаш в образите в „Като две капки вода“?

- Ооо, това е ужасяващо трудно. Още повече, ако е един такъв, толкова пъстър образ, какъвто е Азис. Много голяма роля обаче, играят и гримьорите, защото без тяхната помощ, моята работа би била нелепа. Те вършат 60-70% от работата. Накрая, когато видиш новото си лице, сложиш го, облечеш костюма, остава да влезеш и в обувките му, става доста по-лесно чисто актьорското превъплъщаване.

- Какво ти каза Азис след изпълнението?

- Нямаме си телефоните с него, не сме чак толкова близки, но имах удоволствието да ми пише в лично съобщение в Инстаграм, където ми изказа благодарност за това, че съм го върнал 20 години назад, в началото на кариерата му. Естествено, аз му се извиних за фалшивите тонове, с които, без са искам, украсих неговата песен (усмихва се).

Разговорът беше много вълнуващ, защото той каза, че се е изкефил на това, което е видял, не е останал разочарован. Това може само да ме прави щастлив! Самият Васил Боянов да ти пише, че е доволен от изпълнението, не само предвид, че е оригинала, а и защото е голям фактор в родния шоубизнес, не е никак малко.

- Имаше ли друг образ до момента, който да е успял да те извади от равновесие, да те разколебае по някакъв начин?

- Първият образ на Орлин (Орлин Павлов, б.а), с когото мислех, че ще се справя доста по-лесно, но не беше така. Видя и какъв беше резултата тогава – класирах се на последно място, което малко ме разочарова. Получи се разминаване между това, което очаквах и това, което се случи в действителност.

Същото се получи и с другите два образа – на Meat Loaf и Annie Lennox, за които знаех, че ще бъдат тотален провал, защото са изключително далечни за мен образи. Но какво се получи? Там направих фурор, хората се изкефиха много и се класирах на много високи позиции. Харесва ми много този постоянен елемент на изненада, който се получава, но наистина нямам представа… не мога да кажа още коя е формулата, която работи.

- Може би когато не познаваш някого и не формираш очаквания към самия себе си, играеш по-непринудено, а в обратния случай, както бе с образа на Орлин Павлов, се чувстваш, едва ли не, задължен да се справиш, защото се познавате добре?!

- Така е, да, може би си много права в това. Наистина се получава подобен ефект. То е двустранно и много шантаво. Примерно, познавайки Орлин, имам отговорност да го представя по най-добрия начин на сцената, обаче на подсъзнателно ниво сигурно се получава едно подценяване на образа. Казвам си: познавам го, какво толкова, ще се справя, близки сме и като колеги, и като приятели, освен това имаме и сходна визия. Но в един прекрасен момент се получава така, че точно тези подсъзнателни нагласи могат и изиграват доста лоша шега.

- Именно, да. А как реагира Орлин Павлов след изпълнението? Какво ти каза?

- Беше доволен, между другото. Радваше се. Коментирахме го.

- В „Лъжите в нас“ ви е доста по-лесна стиковката, предполагам?

- Да, лесно си партнирам с Орлин, защото той умее да подава прекрасно, не е егоист. Другото е, че това не е първия дългосрочен проект, в който работим заедно. Да не забравяме и „Скъпи наследници“, където две години живеехме заедно в планината, както се казва. Малко или много сме си изградили взаимоотношенията и начина на работа, което само може да ни помага.

- Помниш ли какво предизвика в теб сценария на „Лъжите в нас“, когато го прочете за първи път?

- О, да, няма как такъв тип проблеми да не провокират вълнение. А и все повече виждаме как човек бяга от същественото в живота, от първоначалния си произход и все повече се превръща в терорист към природата. Сюжетът ме грабна, заплени ме и ми беше интересно да стана част от него.

А в частност за моя образ, когато прочетох, че отново ще играя любов, веднага се сетих за едни думи на Мастъра – моят великолепен, велик учител Стефан Данаилов, който за пореден път се оказва прав. Още в първи курс той ми каза: „Ооох, моето момчеее, тебе какво те чакааа! Ти що любов ще има да изиграеш…“. И ето, на, вече 20 години, откакто съм завършил, бъхтя любов като изоглавен (смее се).

- Няма лошо, щом е любов. Вероятно орисва и живота ти извън сцената…

- Истината е, че любов е едно от нещата, които се играят най-трудно на сцена и пред камера. Щастлив съм, че Господ ме е дарил с тази дарба да мога да обичам и то така, както пише в големите романи – и в личния си живот, и да го играя на сцената.

- В сериала участва и най-специалният човек в твоя живот – дъщеричката ти Дария, която е още само на 5 години. Как те кара да се чувстваш това?

- О, да, тя е най-скъпото нещо, което имам. Всеки път, когато на нея й предстоят снимки, се шегувам с екипа, че „идва най-скъпото ми, моля, грижете се за нея“. Затова и се отнасям с такъв сантимент към тази продукция, защото за нея буквално дадох най-милото си.

- Дария е още много мъничка, за да осъзнава напълно цялата емоция, но какво ти споделя, как се чувства на терен?

- Тя много се вълнува от всичко, което се случва. С нея винаги правим много сериозна подготовка вкъщи, а не просто тя да отиде на терен и да си научи нещата. Работим много, играем у дома. Тя съзнава какво се случва, но не съм сигурен, че го разбира напълно сериозността на това, с което се занимава сега.

- Как я подготвяш и как я дистанцираш от това да те приема успоредно и като баща?

- Разграничава го, определено. Постарал съм се да се получи, въпреки че тя е още много малка, само на 5. Нейната подготовка минава под формата на игра. Ние си играем на сюжета във филма. През годините досега винаги се е получавало същото и когато четем някоя приказка за лека нощ – на другия ден задължително я интерпретираме в живота, играем я, и това е идвало от нейно желание.

- Искаш ли да продължи да следва и в бъдеще актьорските ти стъпки?

- Ооо, съмнявам се дали тя ще избере точно това, много е рано. В момента й е много интересно, защото е свикнала, малко или много, че самите ние, излизайки на сцената, не казваме – „излизам да си свърша работата“, а „отивам да играя“. Естествено, като всяко актьорско дете, и тя е израснала по театрите, а това, което се случва сега, вероятно за нея значи – тати играе, приема ме като верен приятел, с когото си играе.

- Знам, че съвсем скоро по кината ще се появи пълнометражния филм „Спекуланти“, в който вземаш участие. Там ще те видим в много неподозиран образ, нали така?

- Да, „Спекуланти“ е един изключително интересен и много готино направен пълнометражен филм, който ще излезе скоро по кината, на 8 април. Пресъздава тема, по която досега не се е правило нищо в България. Става въпрос за борсовите играчи, за уолстрийт вълците – тема, патентована, едва ли не, по някакъв начин от американците. За щастие, и ние имаме специалисти, които разбират материята и мисля, че направихме супер готин филм. В такава светлина съм там, в която никой не очаква да ме види – както казваш и ти – неподозиран образ. Отново ще има любов в мое присъствие, но… този път в не много светлата й страна. Няма да бъда много долюбван герой, определено.

- Да се върнем пак към „Капките“. Как ти влияят малко по-хапливите реплики и критики, които най-често идват от Фънки?

- За момента мненията на журито почти винаги се припокриват, което ми дава повод да мисля, че се справям прилично. А иначе, интересното е, че най-големите критики ги чувам обикновено от приятелите си. Например от Юли Вергов, което пък ме радва и ме кара да мисля, че той гледа адски обективно на предаването, защото най-големите критики съм ги чувал от него. И нещо друго много важно – на мен критиката винаги ми действа градивно, не ме потиска. Приемам я като нещо, което в следващия момент ще бъде голям плюс.

- Има ли роден или световен изпълнител, който не би искал да ти се падне от бутона в „Капките“?

- Много ме е страх да не се падне някой от типа на Монсерат Кабайе или Гена Димитрова, защото това просто няма изпяване. Невъзможно е. Ако е друг образ, можеш да се измъкнеш малко с актьорска игра, а в този случай ще е тотал щета.

- Как се виждаш като крайно класиране в шоуто?

- Виждам се щастлив, не ме интересува къде ще бъда като позиция. Шоуто е велико и се чувствам прекрасно, че по някакъв начин съм заслужил да съм част от него. Това е един доста оспорван сезон, според мен заради силното актьорско присъствие според мен.

- Освен да ти пожелая да не ти се пада Монсерат Кабайе в никакъв случай…

- (смее се) благодаря ти много, дано./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

Zlatena

Zlatena 24.03.2022 11:32

Страхотен Дарко и е уникално талантлив пожелавам му да стигне финала на 10 сезон на капките заслужава го .Един съвет към него да върви само напред нагоре да не обръща никакво внимание на злобата важното е ще има обичта и подкрепата на нас неговите фенове.

Zlatena

Zlatena 24.03.2022 11:34

Страхотен Дарко и е уникално талантлив пожелавам му да стигне финала на 10 сезон на капките заслужава го .Един съвет към него да върви само напред нагоре да не обръща никакво внимание на злобните коментари важното е ще има обичта и подкрепата на нас неговите фенове.

Zlatena

Zlatena 24.03.2022 11:35

Страхотен Дарко и е уникално талантлив пожелавам му да стигне финала на 10 сезон на капките заслужава го .Един съвет към него да върви само напред нагоре да не обръща никакво внимание на злобните коментари важното е ще има обичта и подкрепата на нас неговите фенове.

Кино фен

Кино фен 24.03.2022 12:31

Да за Лъжите в нас.Там има интрига.Но капките какво са? Шоу за имитиране,копиране.Все едно актьор да копира Робърт де Ниро и Ал Пачино и да очаква да е актьор със собствен стил.Дарко може да копираш тези двама колоси на световното кино.Може и да избереш Джак Никълсън,но няма да го направиш,нали?

КПСС

КПСС 24.03.2022 20:28

Тоя е м.ршааааа,бок.ук,като всички "звезди",ах,защо падна комунизмът,защоооооо?само НАРОДЕН СЪД МОЖЕ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ,,,,,,.....

Васето

Васето 24.03.2022 21:40

Уникален лигав некадърник!

Златена

Златена 24.03.2022 23:29

По коментарите усещам мъжка българска злоба завист към уникалния талантлив Дарко много ги е яд ще е постигнал много повече от тях те те могат да му стъпят на малкия му пръст има обичта и подкрепата на нас неговите фенове и затова умират от злоба и яд към него

Златене

Златене 24.03.2022 23:34

По коментарите усещам мъжка българска злоба завист към уникалния талантлив Дарко яд ги ще е постигнал много повече от тях те не могат да му стъпят на малкия му пръст има обичта и подкрепата на нас неговите фенове и затова умират от злоба и яд към него

Zlatena Neplatena

Zlatena Neplatena 25.03.2022 7:12

Искам да духам на Дарко защото е "уникално талантлив" - две чуждици които не разбирам.

Бай Ху

Бай Ху 25.03.2022 9:31

Най-милото. Гъзето ли си даде Дарко?

Биби

Биби 25.03.2022 9:38

Браво на Дарин ! Симпатичен е, има харизма ! Да върви нагоре и напред !

Зара

Зара 25.03.2022 9:44

Дарине...супер си..мн си готин..страшно много талантлив си..прекрасен..давай само напред..не се отчайвай от живота ..ще си намериш по добра съпруга...сега не бързай..поживей си..походи си..страшен сладур си..няма жена която да не те хареса..бившата може да съжалява само...успех момче

Зара

Зара 25.03.2022 9:48

Дарине...супер си..мн си готин..страшно много талантлив си..прекрасен..давай само напред..не се отчайвай от живота ..ще си намериш по добра съпруга...сега не бързай..поживей си..походи си..страшен сладур си..няма жена която да не те хареса..бившата може да съжалява само...успех момче

Хана х

Хана х 25.03.2022 9:59

Дарине...с две думи..красив и талантлив!!! Пожелаваме ти успех на капките..ще гласуваме за теб чаровник ооо...и Руслан и Краси са готини шоумени...но ще ни извинят... Младото си е младото...обичаме те

Хана х

Хана х 25.03.2022 10:01

Не обръщай внимание на завистниците...злобата няма край...завиждат...ти си мъж и не се оставяй да те победят...не си погубвай красотата ....