DARA: Обичам живота и го живея щастливо, дори и по време на буря!

DARA: Обичам живота и го живея щастливо, дори и по време на буря!

DARA е една от най-прогресиращите млади певици у нас. Името й вече е добра познато и се свързва с редица хитове. Изпълнителката е своенравна и печели фенове също със своя характер и откровеност. Тя ще бъде част и от новия сезон на "Гласът на България" и пред наш репортер призна, че няма търпение да види какво е да бъдеш от другата страна - да оценяваш таланти. 

- DARA, как се роди идеята за новата ти песен “Thunder”?

- Създадох парчето заедно с международното хитмейкърското дуо KU3E – Chris Young, работил по проекти на Kylie Minogue, Jason Derulo, Lionel Richie, Rod Stewart, Ella Eyre, VIZE & Mats Koray Genc, по време на първото дигитално издание на най-големия в Европа творчески лагер за писане на музика - Song:Expo. Работихме над 16 часа в студиото и решихме да се позабавляваме, да разпуснем, да сменим вайба. Chris и Mats са големи фенове на музиката от 80-те години и ни беше интересно как ще звучи гласът ми в тази стилистика. В завършването на “Thunder” се включи и моят добър приятел и талантлив млад продуцент Витали Езекиев, за което съм много щастлива.

- Разкажи ни нещо интересно за снимките на клипа? Имаш ли участие в идеите за него?

- За пръв път се качвам на обръч! Свикнала съм да го въртя, но този път ми се наложи аз самата да се въртя около и в него. Изглежда елегантно и ефирно, но всъщност е доста сложно и изисква както физическа подготовка, така и добър вестибулaрен апарат. За стайлинга ме вдъхнови концепцията на режисьора на клипа Стефан Маринов – Buddubbaz. Идеята беше да бъда преследвана от светкавица, която ме пренася от една “мечта“ в друга. Фен съм на японската стилистика, аниме героите винаги са имали епични визии и реших, че това ще пасне чудесно на концепцията.

- Непрекъснато сменяш езиците, на които пееш. Кой ти звучи най-благозвучно и може да се каже, че ти е най-лесно с него?

- Обичам да експериментирам и да пея на различни езици, тъй като всеки носи своята красота. Най-лесно ми е на български и английски, което е логично, но съм пяла още и на испански, корейски, турски, руски… Колкото по-труден е езикът, толкова по-удовлетворена се чувствам в края на деня. 

- Номинирана си за БГ изпълнителка, както и за БГ видеоклипа за „Ай, ай” от Годишните музикални награди на БГ Радио. Очакваш ли статуетка?

- Нямам очаквания. На сцената на БГ Радио представих “Thunder“ за първи път, което беше голяма радост за мен. Да, прекрасно е да спечелиш и да си пръв в нещо, но по-важно е да се чувстваш победител всеки път, когато излизаш на сцена и се срещаш с публика. Така се чувствам аз. Статуетката е материална подкрепа, на която бих се зарадвала, но от която не се нуждая за да знам, че печеля.

- Важни ли са статуетките за един изпълнител? Кой е твоят най-голям успех?

- Най-големият ми успех, е че съм себе в това, което правя - и като артист и като човек. Не отделям поглед от мечтите и целите, към които се стремя. Обичам живота и го живея щастливо, дори и по време на буря!

- Наскоро стана ясно, че от есента ще бъдеш част от журито в „Гласът на България”. Къде те свари тази покана и каква беше първоначалната ти реакция?

- По телефона, доста се развълнувах, защото вярвам, че мога да помогна и да дам правилните съвети на талантите, които ще се появят и ще ме изберат. Все пак съм била в техните обувки. Вече нямам търпение предизвикателството да започне и да вложа цялата си енергия в това да уча себе си и другите на всичко, което успея. 

- Смяташ ли се за достатъчно подготвена, за да даваш съвети на нови таланти?

- Никога не можеш да бъдеш напълно подготвен, но това не означава да не приема такова страхотно предизвикателство. Човек се учи цял живот или поне така смятам за редно. Ето два съвета към бъдещите участници, които ми хрумнаха току що - не се страхувайте да покажете кои сте и се насладете на сцената и на момента, защото минава бързо и неусетно.

- Познаваш ли се с останалата част от журито – Иван Лечев, Любо и Галена? Какво мислиш за тях?

- С Любо Киров се познаваме вече от няколко години. Той е страхотен човек, приятел и артист, както и мой ментор. С Галена и Иван Лечев се запознахме и много бързо си паснахме. Смятам, че и тримата са утвърдени професионалисти на сцената, от които мога да уча всеки ден. Интересното е, че всеки един от тях намира част от себе си в мен. Освен любовта ни към музиката, ни обединяват и добрите разговори, смехът и добре свършената работа. 

- Със сигурност ще има недоволни, но притеснява ли те хейтът от страна на драскачите в социалните мрежи?

- Винаги има недоволни, няма проблем. Всеки има мнение и е свободен да го изразява. Моето не зависи от никого и със сигурност не допускам странични фактори да повлияват на емоциите и фокуса ми. Така че ще продължавам да следвам вътрешното си и аз и да се старая да бъда най-добрата версия на себе си./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Коментирай

Анелия

Анелия 26.07.2021 23:55

Браво, Дара! Ти си много талантливо момиче!