Цвети Радойчева призна пред БЛИЦ: Никога не бих се продала за пари! СНИМКИ

Цвети Радойчева призна пред БЛИЦ: Никога не бих се продала за пари! СНИМКИ

На 30 януари певицата, а отскоро и тв водеща Цвети Радойчева посрещна рождения си ден, който тази година идва не само с много подаръци и изненади, но и с пълна кошница от лични равносметки. Изминалата година донесе много промени в живота на чаровната изпълнителка от всякакъв характер. Тя започна свое тв предаване, получи главна роля в театрална постановка, а в личен план се раздели с бащата на детето си.

В откровен и много директен разговор Цвети Радойчева споделя през какво е минала до момента в живота си, за да бъде това, което е днес. Признава пред нас и причината за раздялата с мъжа си, както и как приема дъщеричката й новата ситуация.

 

- Цвети, в края на миналата година започна свое тв предаване, а преди това те видяхме и на театрална сцена. Да не би да ти е омръзнала вече музиката?

- Музиката е моето най-голямо вдъхновение. Когато създавам музика и пея, лекувам душата си. Аз съм не само изпълнител, но и творец. Създавам музиката на песните си сама в повечето случаи, а някой път и текста. Открила съм своето призвание в съвсем ранна възраст, а това е голяма привилегия и предпоставка за щастлив живот, и няма как музиката да ми омръзне! Щастлива съм, че я превърнах и в своя професия!

Снимка: Ивелина Миланова

Но винаги, когато човек има такъв явно изразен талант, както е при мен с музиката, съществуват и други придружаващи таланти в личността му. От малка се увличах по театъра и съм знаела, че един ден ще влизам в различни роли, както и стана, тъй като сега играя главна роля в постановката "Белият гарван". Телевизията е другата ми голяма страст!

Обожавам камерата. Чувствам се спокойна и на място. И предаването ми "На среща с Цвети Радойчева " по телевизия БГ+ потръгна много успешно, защото съм себе си, искрена и автентична, и защото собственикът на телевизията Христо Димитров (създател на ансамбъл "Българе") повярва в таланта ми.

- В първите дни от новата година признаваш, че си научила много уроци през миналата 2022-ра и си простила. Какво или кого имаш предвид по-конкретно?

- О, да, наистина последните 2-3 предходни години от живота ми научих много уроци, защото всичко, което ми се случваше, и ми се случва, е за да израсна духовно, за да помъдрея!

Прошката е най-важното нещо, което успях да усвоя като урок, за да постигна мир и хармония в душата си. Но за да простиш на другите, първо трябва да простиш на себе си, че не си бил осъзнат и сам си позволил те да прекрачат границите ти и да те наранят, било то в личен или в професионален план.

И когато осъзнаеш, че не си зависим, че не си жертва на всичко, което ти се случва, помъдряваш, заобичваш уязвимостта си и заживяваш нов живот. Простих на всеки в моя живот, към никого не изпитвам негативни емоции, обърнах се изцяло към себе си. В моя живот всичко се случва на база талант и по естествен път, нищо не е на всяка цена.

Снимка: Ивелина Миланова

- Човек прави равносметки обикновено на рождения си ден. Твоят беше на 30 януари! Къде го посрещна и имаше ли неочаквани изненади?

- Аз много обичам да анализирам и да се правя равносметка. Задълбочен човек съм и рождения ми ден винаги е повод да помисля докъде съм стигнала и какво искам от живота. Е, тази година извода е: Каквото и да правя, винаги да питам сърцето си! То знае най-добре щастлива ли съм или не! Ако дадена дейност или взаимоотношения ми носят вдъхновение, значи е моето!

Най-големите и ценни изненади получих от дъщеря ми - рисунки, картички с послания за искрена обич. И най-скъпите подаръци на света не могат да се сравнят с духовната връзка и любовта на дете. Иначе получих много поздравления от мои колеги от светските среди, подаръци от фенове. Почитателка ми беше нарисувала и ми изпрати мои портрет, получих и много цветя, и обаждания от любими хора. Щастлива съм! (усмихва се)

- Има ли нещо ново в личен план за теб? Миналото лято се раздели с бащата на детето си, заради когото дори си имала и паникатаки. Какво се счупи между вас и кое преля чашата на търпението в теб, за да поискаш този развой?

- В момента нямам сериозна връзка, въпреки наличието на доста мъжко внимание около мен. Вярвам в сродството на душите и зная, че моя човек сам ще ме намери и ще го припозная. Зная какво искам в едни взаимоотношения, защото познавам себе си.

Снимка: Ивелина Миланова

Според мен любовта идва в точния момент, връхлита те и нямаш друг избор, освен да й се отдадеш. Ей такава любов искам - ОСЪЗНАТА!

С бащата на детето ми взех решение да се разделя, тъй като във времето уважението и отношението му към мен се промени. При нас не е имало причини от сорта на ревност, изневери и т.н. Но когато уважението между хората изчезне, разговорите се разредят, когато няма отношение и човека до теб те приема за даденост, любовта си отива.

А любовта е безценно съкровище, което трябва да се съхранява от двама души в една връзка и затова аз поех по своя път, реших да се грижа за щастието си, а не да седя в нездравословна връзка, да преживявам лошо отношение и да давам такъв пример на дъщеря си. Сега с него общуваме нормално във връзка с дъщеря ни и от там нататък всеки живее живота си, както желае.

- Дъщеричката ти Ванеса обаче, все още е много малка. Как приема всичко това и как й обясняваш случилото се?

- Аз съм осъзнат родител и не намесвам детето във взаимоотношенията с баща й. Децата нямат вина и не трябва да са изключителна жертва на родителите си. Независимо че сме разделени с баща й, и всеки си е поел по своя път, тя има двама родители, и общуването и с двамата е важно за нейното спокойствие и психика. Затова имам принципи никога да не я намесвам и да не говоря срещу баща й, защото децата порастват и сами преценяват с годините. Именно заради моето отношение към ситуацията, тя възприе случващото се нормално.

- Не ти ли е трудно сега сама, особено във времената, в които живеем?

- Не бих казала, че ми е трудно сама. Не съм от жените, които чакат наготово, имам си хубава професия, развивам се, удовлетворена съм от това, което правя и гледам позитивно на живота. Имам своята стойност като жена и зная какво искам от живота. Все пак, децата ни следват нашия личен пример и аз нося отговорност пред Ванеса!

Снимка: Ивелина Миланова

- Имала ли си някога силни страхове от нещо?

- Няма човек, който не е преминал през тъга, страх, отчаяние. Имала съм депресия, след като се роди дъщеря ми и след раздялата с баща й. И съм изпитвала страх от неизвестното, да. Тогава получавах и паник атаки… И всичко това е било, защото седях във връзка, където любовта си беше отишла и не си тръгвах може би заради Ванеса. В този момент поработих върху себе си с психотерапия и всичко ми се проясни.

Една сутрин се събудих и след поредната паник атака си казах „КРАЙ“. Ако аз не се погрижа за себе си, никой няма да го направи вместо мен. Задушавах се, защото липсваше любов! Но не преминеш ли през тъгата, през страданието сам, който и каквото да ти говори няма значение! Ти си човекът и силата е в теб!

- А чувстваш ли се готова за нова любов?

- Да, готова съм за нова любов. Приемаща и разбираща любов, а не такава, която иска да те променя! Любов, която да се докаже с действия, а не с думи! Любов без условности!

Снимка: Ивелина Миланова

- Да се върнем пак на тв предаването, което водиш, и на ролите в театъра преди това, защото и в двата случая съм сигурна, че колоритните ситуации зад кадър не са те подминавали? Разкажи ми малко за гафовете, защото те доста каляват духа

- Ах... любимите ми гафове! Аз съм голям перфекционист и дълго време ми беше трудно да приема, че мога да направя грешка, но свикнах да импровизирам, когато стане гаф. Много по-забавно и натурално е и за хората, когато проявиш дори сарказъм към себе си в такава ситуация.

В театъра играя роля, която е като моноспектакъл и 45 минути съм сама на сцената... имам много истории, които разказвам по сценарий, имах случаи в които ми се появи бяло петно и изключих коя е следващата случка. Тогава започнах да говоря с публиката и толкова ефектно се получи, че все едно беше по сценарий... Но тава са рисковете на нашата професия, но пък тези моменти ти изкарват максимално автентичността.

По време на участие ми се е чупил тока на обувката. Какво направих? Събух ги и пях боса, а съвсем скоро на едно голямо събитие стана така, че музикалната уредба блокира, музиката ми спря… в този момент ми хрумна да направя игра с публиката, докато диджея оправи проблема. Започнах да им запявам само мелодиите на известни български песни, а хората трябваше да познаят изпълнителя. Получи се невероятно настроение. В телевизията не съм имала гафове досега, но никога не е късно (смее се), хора сме все пак.

Снимка: Ивелина Миланова

- Разваля ли славата според теб? Какво променя?

- Ако се вземеш много насериозно и се възгордееш, разбира се, че славата ще те развали и промени като човек. Аз съм здраво стъпила на земята, обичам професията си и не се мисля за нищо повече от другите хора. Всички сме различни, имаме успехи, имаме падения, имаме своите слабости и силни страни. Уважавам всеки човек, влязъл в живота ми.

Единствената разлика между популярните личности и другите хора, е, че нас ни познават много повече, защото присъстваме в медийното пространство заради професията си, а другите - не. За мен са важни човекът и душата му, мога да общувам с известен колега, но и с продавачката на пазара. Не ме е променила славата, същият сърцат човек съм, защото славата, парите и властта променят един човек, само ако той не е готов за тях и не притежава духовност!

- Има ли нещо, с което не би направила никога компромис, каквито и да са обстоятелствата?

- Да, има. Не бих направила компромис със себе си, с душата си, с детето си и никога не бих се продала за пари!/show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

 

Коментирай

kravar

kravar 06.02.2023 19:04

PRADLA NA DIARIQ !

Vikonta

Vikonta 06.02.2023 19:31

Зи хапен ди мухен.

Sasho

Sasho 07.02.2023 2:30

Nikoga li? Mi shto ta vidqh da lapash na edin debel i durt huq Toi ti butna 1000 kinta i ti otide da mu praish svirka Vsichki znaem kva si

Стенли

Стенли 07.02.2023 10:12

Да те всичките все честни докато намери някой чичко паричко както ония виц дето един предложил на една 100лв като тази бамбина а тя ама аз не съм такава а като предложил 1000 лв се съгласила и тогава човека казал а курви ли няма курви има ама пари няма

Кире коравио

Кире коравио 07.02.2023 14:06

Като гледам как си се разкрачила съм сигурен че за пари няма да се продадеш ама ако са пооовечко ще се позамислиш силно

Тъпака

Тъпака 07.02.2023 14:39

Кажи поне за колко

Vasil

Vasil 07.02.2023 21:41

Taq qkata malka putka kak me e pompila

Batio

Batio 07.02.2023 21:43

Пеенето и е компромисно ,но да я боднеш бива

Тодор Тодоров

Тодор Тодоров 07.02.2023 22:13

До тези, които нападат Цвети Радойчева. Защо говорите така за човек, който ни най- малко познавате ?! Селото, в което сте май няма училище, че да се научите малко на възпитание, че злобата, която имате във вас не е никак полезна.

Тодор Тодоров

Тодор Тодоров 07.02.2023 22:16

Жената си има достойнство и не би направила нищо от това, което пишете и говорите. Не можете да стигнете дори нивото на което е, защото мозъчните ви клетки са 0%, от което се вижда, че пишете пълни глупости !!! След като не познавате човека НЕ ГОВОРЕТЕ ИДЕОТЩИНИ !!!

Тодор Тодоров

Тодор Тодоров 07.02.2023 22:19

Познавам я от 15 години, от което знам какъв човек е. Така, че много моля без глупости, които не са верни. Всичко сама си постига, без да се надява на някого.

Гочев

Гочев 08.02.2023 13:38

Тодоре като я познаваш от толкова години поне боцкал ли си я веднъж

Лора Вескова

Лора Вескова 09.02.2023 17:56

Интересно комплексарите,които плюят срещу Цвети Радойчева имат ли доказателства, снимков материал ....ех аман от злобари и мъже,които е видно,че никога не биха могли да имат такава жена !